Kedimde Sürekli Çıkan Ve Sebebini Bulamadığımız Yaralar

ecelokum
ecelokum

181 Puan

Merhaba,


2 yaşında tekir cinsi güzeller güzeli bir kızım var. Neredeyse 6 aydır çözemediğimiz bir yara çıkarma ve tüy dökme sorumuz bulunuyor.


Veterinere sayısız kere gittik, mantar tedavisi, parazit aşıları, kan tahlilleri yapıldı, mama değişikliği yaptım ama devam ediyor ve sebebini asla bulamıyoruz. Şu an Brit Care(hindili ve ördekli) kullanıyoruz, hipoalerjenik olması sebebiyle, öncesinde royal canin(tavuklu) kullanıyorduk.


Farklı zamanlarda oluşan yaralar için görseler ekledim. Aktif olarak yanağında ve kulağında yarası bulunuyor. Çok çok mutsuzum artık, ne yapacağımı da bilmiyorum. Veterinerler de çözüm bulamıyor:( benzer bir deneyimi olan varsa lütfen bana yardımcı olabilir mi? Maddi olarak karşılayabilirim, lokumum iyi olsun yeter :(


Not: Yaralar boyun ve kafasının çevresinde çıkıyor. Başka yerlerde hiç rastlamadık.


3 CEVAP

Sezgek
Sezgek

16514

Çok iyi bilirim bu durumu çok yüksek ihtimal Gıda alerjisi var yavrunuz da her ne kadar brit care iyi bir mama olsa da benim kızda sonradan o ca yara yaptı nd hatta virbac bile yara yaptı eğer ufak tefek kaçamak olarak evden bir şey veriyorsanız vermeyin hatta bu süreçte yaş mama dahi vermeyin ben hills ton balıklı ile çözümü buldum küçük boy alıp deneyebilirsiniz ayrıca dikte kısmına alerji yazıp aratırsanız bu konu hakkında çok fazla bilgiye ulaşabilirsiniz geçmiş olsun

ecelokum
ecelokum

181

Merhaba çok teşekkür ederim geri dönüşünüz için, mantar aşısını 3 kez olduk hem de:( mantardan bağımsız bir sorun olduğuna artık ben de eminim.


Dediğiniz takviye gıdaları ve Hills balıklı mamayı deneyeceğim. Balıklı mamaları hiç sevmiyor ama denemekten bir şey çıkmaz.


Tekrar veterinerimizle de konuşacağım, inşallah atlarız bu durumu artık psikolojimi bozdu :(


Tekrardan teşekkür ederim:)

somnium
somnium

12640

ilk kedimle durumları benziyor. ilk kedim yaşlı olduğu için, bağışıklığı düşmüştü. sürekli bu güzel yavrucak gibi, bir yerlerinde yara çıkıyordu. başta mantara yakalandı, aşısını oldu ve atlattık. ki mantar aşısı ciğerlerine vurdu-siz yaptırdınız mı bilmiyorum- ciğerlerine vurunca 1,5 hafta boyunca hiçbir şey sürmedi ağzına. 3,5 kilodan 1’e kadar düştü. sonrasında “imuneks” şurupla toparladık. ama bağışıklığı çok düşmüştü. sürekli sizin kedinizde olduğu gibi bir yerlerinde yaralar çıkıyordu, mantar kaynaklı değildi. bağışıklığı düştükten sonra böyle oldu. sizin kedinizde de aynı durum olabilir. vetplus’un somon yağı, gimcat vitamin, pharmax aminosol kullanabilirsiniz ek gıda olarak. ayrıca kedime proplan somonlu kullandığımda bu deri sorunu ortadan kalkmıştı. daha iyi olur diye royal canin’in deri ve tüy sağlığını kullandım, pek işe yaramadı. ayriyeten haftada bir tavuk+havuç+patates haşlayıp veriyordum. hem bağışıklığı yükselir hem de deri sağlığına ve kim sağlığına katkı sağlar. çok geçmiş olsun, tüyleri kadar uzun ömrü olsun tatlı kuzunun!

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 151 Görüntüleme
  • 3 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80920 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR