Kediyle Uzun Yolculuk

eylulcok
eylulcok

819 Puan

Selamlar, ankaradan muğlaya gideceğiz tatil için bakacak kimse yok mecburen kedimi de götüreceğim. Arabayla gideceğiz. Ancak daha önce maksimum 1 saatlik yolculuk yaptık onda da taşıma kabına işedi dili dışardaydı yol boyu baya sıkıntılı geçti maalesef:( şimdi ne yapmam gerek bilmiyorum sakinleştirici ilaç vermeyi düşünmüyorum. Arabanın arka koltuğundan bagajla direkt bağlantı kurabiliyoruz bagajda bir alan oluşturmayı düşünüyoruz. Arkada 2 kardeşim ve ben olacağız. Ne yapmalıyım tavsiyeleriniz neler?

6 CEVAP

Rabike
Rabike

787

Kediyle yolculuk deyince tüylerim diken diken oluyor. O çileyi bir daha çekmek istemiyorum gerçekten. Ama bakacak biri yoksa arkanizda da birakamazsiniz tabi. Yol biraz zorlu geçecek bunu unutmayin. Dilinin disarda olmasinin sebebi strese girip midenisinin bulaniyo olmasi. İki kediyle 5 saat yolculuk yaptim. Allah bir daha yaşatmasin dedirtti malesef.

Relax paste kullanabilirsiniz bir çok yerde iyi geldiğini duydum tamamen bitkisel inşallah yardımı dokunur

Merhaba, bu her kedi sahibin yaşadığı bir zorluk. Ben de kedimle defalarca yolculuk yapmak zorunda kaldım. Sizinle yaptıklarımı paylaşayım, kendi aracınızda olacağınız için çok daha rahat bir yolculuk geçireceksiniz.
Öncelikle kedinizin tuvalet yapma durumu için veterinerlerden temin edebileceğiniz boxlara koyulan bezlerden almanızı tavsiye ederim. Yol boyunca kutusunda o bez dursun, yanınıza yedek bezler de alın.
Yolculuk boyunca kedinizi kesinlikle kutusundan çıkartmayın. Çıkarttığınız zaman çok stres yapacaktır ve sürücünün de dikkatini dağıtma tehlikesi var. Hep kutusunda durması hem sizin için hem onun için en güvenlisidir.
Kutusunun üstüne bir havlu örtebilirsiniz. Dışarıyla bağlantısı kesildiğinde stresi biraz daha azalacaktır.
Yanınıza ödül maması/malt gibi sevdiği yiyecekler bulundurun. Ama şunu da belirteyim ki böyle stres anlarında ne yemek ne su içiyorlar. Yine de arada ödül mamasını koklattığınızda belki daha iyi hisseder.
Havalar sıcak olduğu için su çok önemli. Dilleri de bu yüzden hep dışarıda oluyor. Ben kedimle yolculuk esnasında kedime yavruluk döneminde kullandığı biberonun içine su dolduruyorum ve biberonla ona su içiyorum. Tabii ki kendi isteğiyle içmiyor ama biberonun ucundan ağzına su sıkıyorum. Eğer aşırı sıcaksa arabanın içi, vücuduna bile bir-iki damla su sıkabilirsiniz. Su içirdiğiniz zaman dili geri giriyor içeri o da çok rahatlıyor, aklınızda bulunsun.
Onun dışında çok da söyleyebileceğim bir şey yok. Belki bir süre miyavlar ama en sonunda mutlaka uyuyakalacaktır.
Umarım en kolay şekilde atlatırsınız. İyi yolculuklar dilerim.

eylulcok
eylulcok

819

Bu arada taşıma kabına oldukça alışkın aslında hatta çok seviyor evde bile onun içine girip uyuyor. Kısa mesafeli yolculuk da yapmışlığımız var ama 8-9 saatlik bir yolculuk gözümü çok korkutuyor açıkçası yardımcı olursanız çok sevinirim :(

eylulcok
eylulcok

819

Teşekkür ederim o pedlerden alacağım maltı çok seviyor onu da alcağım. Ancak sürekli kutunun içinde durunca bunalmaz mı :( yani biraz büyük bi kedi rahatsız olur diye düşündüm ama bilemedim şimdi

Minminik
Minminik

13978

çocupu şeffaf plastik olan taşıyıcı ile taşımayın, gölgeye koyun mümkünse hava alabilsin güneş almasın arka koltuğa aranıza koyup kutusunu kemer ile bağlayabilirsiniz relax paste yardımcı olacaktır.
kedinin sevdiği oyuncakları varsa minderini yastığınıda yanınıza alın gittiği yerde ona ait kokusunu bildiği bişey olsun

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 157 Görüntüleme
  • 6 Cevap
  • 2 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80939 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR