Kuduz Aşısı Olmazsa Ne Olur?

Lilyyyy6
Lilyyyy6

3067 Puan

1 yaşında kedim vat evde besliyorum kuduz aşısını yaptırmadım bieşy olur mu?

10 CEVAP

Ketonmanya
Ketonmanya

114506

Merhabalar.


Öncelikle kuduz aşısı, yasal zorunluluğu olan bir aşı. Hatta tek aşı. Eğer kuduz aşısı eksik olursa kedinizle seyahat edemezsiniz. Fakat seyahat serbestisinden daha önemlisi tabii ki sağlık. Kuduz virüsünü sokaktan evinize taşıyabilir ve kedinize bulaştırabilirsiniz. Üstelik bunun için sokakta herhangi bir hayvanla temas etmenize de gerek yok. Kuduz virüsü taşıyan bir hayvanın salyasının ya da dışkısının bulaştığı bir zeminle temas etmeniz yeterli.


Eğer maddi olanaksızlıklardan dolayı yaptıramıyorsanız bulunduğunuz ilçenin ilçe tarım müdürlüklerinde kuduz aşısını çok uygun fiyatlara yapıyorlar. Tabii bunun için kedinizin çipli olması gerekiyor. Bence kedinizin sağlığını da kendi sağlığınızı da riske atmayın.


Bol patili günler dilerim.

Mmtklndr
Mmtklndr

123907

Fiyatların yüksek olmasından dolayı yaptıramıyor iseniz geçen sene klinikler 300 tl istemişti. İlçe tarım müdürlüğünde 75 tl ye yaptırmıştım.

Dann
Dann

1176

Türkiye’de hala kuduz vakaları görünüyor. Daha bir kaç gün önce haber sitelerinde hastaneden kaçan kuduz hasta haberleri vardı. Bir kaç gün içinde öldü zaten. Avrupa da yaşıyor olsaydık kuduz aşısı yaptırmazdınız. Ama Türkiye gerçekleri var. Ülkemizde kuduz ihmal edilebilir bir pozisyonda değil.

Cennet29
Cennet29

123980

Ben hiç yaptırmadım. Diğer aşıları aksatmıyorum. Gerekliliği konusunda yorum yapmicam bu benim tercihim. Maddi imkanı yeten yaptırabilir ben diğer şeylere zor yetişiyorum

MarsMaya
MarsMaya

3850

İlçe tarımda 8-10 lira bir şeydi en son. Kesin zam gelmiştir ama özel kliniklerden kat kat ucuz. Ben beyanname verdiğim için çipsiz olması sıkıntı olmadı.

MarsMaya
MarsMaya

3850

@Cennet29 bir kere ilçe tarımda kuduz aşısı yaptırdım mayısta o da, kedimle seyahat etmem gerekiyordu son dakika olduğu için acildi de ve biraz paraya sıkışıktım açıkçası yaptırdım şansıma herhalde gayet ilgililerdi ve bir sorun çıkmadı.

Cennet29
Cennet29

123980

İlçe tarıma güvenmiyorum yaptırıp sorun yaşayanlarda vardı burda yazmışlardı hatta. Sizde bence özelde yaptırın.

Pamres
Pamres

3163

Hocam eğer maddi imkanınız var ise kesinlikle yaptırın. Kuduz şakaya gelmez ölümcül bir hastalık. Maddi açıdan biraz sıkışık bir dönemde iseniz de ilçe tarım müdürlüğüne başvurun. Uygun bir fiyata yaparlar.

Acarrabi
Acarrabi

674

Kesinlikle yaptırın benim 2 kedim var biri özelde biri ilçe tarımda yaptırdım ilçe tarımda olanda da hiç bir sorun yaşamadım. İsterseniz hangi markayı kullandıklarını sorun söylerler diye tahmin ediyorum

Ayca00
Ayca00

3723

Kuduz, İç-Dış Parazit, Karma, Lösemi önem sırası böyle diyebilirim 1/3 neredeyse eşit lösemiye gerek yok kısırlaştıracaksanız ama kuduz kesin yapılmalı sizin sağlığınız için

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 325 Görüntüleme
  • 10 Cevap
  • 2 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81951 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR