Dişi Kedim Kısırlaştı.

somnium
somnium

12640 Puan

dişi kedimi bugün kısırlaştırdık. lakin dikiş yeri tam yanda değil, altta biraz. hemen ayıldı, toparladı. hatta sürekli masama zıplıyor, engel olamıyorum. indiriyorum ama tekrarlıyor. neşesi iyi, hareketli. arada uyuyor tekrardan. ama bir yere zıpladığında miyavlamıyor, acı çekse çıkmaz değil mi? nasıl engelleyeceğimi şaşırdım. 7/24 yanındayım oysaki.


4 CEVAP

IIREMMM
IIREMMM

112774

çok geçmiş olsunn :)) operasyon yeri değişiklik gösterebiliyor,bize yüksek yerlere zıplamasına mümkün olduğunca engel olun denmişti ama bizim kedimiz pek zıplama taraftarı değildi bu dönemde, belki masanızın olduğu odayı birkaç günlüğüne kapalı tutabilirsiniz.Koltuklara ve yataklara da zıplayabiliyorlar ama masaya göre daha alçak oluyor genelde, operasyon bölgesi sarılı mı? fotoğraftan tam anlayamadım da eğer sarılı falan değilse yalamasına engel olun diyecektim dikişlerin atmaması için

Benim kedim de ameliyatından sonra öyleydi ancak yüksek yerlere atlamaya çalışmasını engellemelisiniz. Biz daha çok salonda vakit geçirdiğimiz için ben salonun kapısını kapatıyordum, diğer odalarda çıkmasın bir yerlere diye, tüm eşyaları da orada zaten. Salonda atlayabileceği yüksek şeyleri odadan çıkardım, masa ve sandalye gibi. Ona rağmen pencerenin üstüne atlayacağım diye uğraşıyordu. Kış ayında kısırlaştırdığım için pencereleri de hep kapatıyordum çok hareket etmesin diye. Bir de onu oyunla oyalamaya çalıştım, atlamayacağı ama hareket etmesini de sağlayacak top gibi yerde ilgilenebileceği şeylere yöneltmeye çalıştım. Siz de bu yöntemleri deneyebilirsiniz, çok geçmiş olsun.

somnium
somnium

12640

irem hanım, teşekkürler! evet, bir gece ara holde geçirdik. çünkü tüm odalarda ne yazık ki atlamayı sevdiği eşyalar var. ama kedim o kadar hareketli ki, ara holde bir süre sonra ben ayağa kalktığımda benim üzerime atlamaya başladı. ve canı çok sıkıldı. ben de oturma odasına aldım. oturma odasında sadece koltuğa zıplıyor arada, koltuk da pek yüksek değil. normalde ona yer yatağı yapmıştım ama istemiyor. ve yaramız sargılı değil ama yakalığı var. tulumunu giydirip yakalığı çıkaracağım, çok rahatsız oluyor çünkü. yorumunuz için teşekkür ederim!

somnium
somnium

12640

@LudovicaFernandesMano yorumunuz için teşekkürler! kedim 5,5 aylık afacan bir dişi. eşyasız koridorda bile, onu oylamama rağmen can sıkıntısından benim üstüme atlamaya başladı. ki kısırlaştırmadan önce de topuyla, benimle sert bir şekilde oynuyordu. onunla nazik oynamaya çalıştığımda ilgi vermiyor, sıkılıyor. sert oynanmasını seviyor, sanırım diğer türlü enerjisini atamıyor. ki veterinerimiz dün “gözlerini beklediğimizden erken açtı. çok afacan, büyük ihtimalle kafasındaki başlığı da çıkaracak. ama siz elinizden geldiğince engel olun. çok yüksek yerlere atlamadığı sürece birkaç yere atlamasında kötü bir durum yok.” dedi. ve sıklıkla dikişini, yarasını kontrol ediyorum. koltuklara çıkmasına karşın şu an hiçbir şey yok. hatta sanki iyileşmeye başladı gibi, kızarıklığı gitmiş.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 163 Görüntüleme
  • 4 Cevap
  • 2 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81935 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR