Tırmalamaya Dair

Sizce ilk kedi sahiplenmede tirmalama kulesi mi almalıyım yoksa şu kartondan yapilma tirmalamalar varya ondan mı ikisininde yeri farklı mı sizce yoksa yavruyken tirmalama kulesi 1 yaşından sonra şu karton olanlardan mı almaliyim

4 CEVAP

IIREMMM
IIREMMM

112774

bu bence kediden kediye göre değişir,kullanmak istemezlerse her ikisini de kullanmıyorlar :)) ama yavru kediler için hem üstüne de tırmanması onun için oyun olur uzun tırmalama kulelerinden almak daha mantıklı bence (50 cm olanlardan değil de 90 cm olanlar bence daha iyi yetişkinlikte de kullanır,sırtlarını germe ihtiyacını da daha rahat gideriyorlar uzun olanlarla tırmalama kartonuna göre daha kullanışlı bana kalırsa).

Ketonmanya
Ketonmanya

114506

Merhabalar.


İrem Hanım'ın da yazdığı gibi siz ne alırsanız alın onlar canları istemezse kullanmayabiliyorlar. :) Bu hem kedinin karakterine hem de onu nasıl alıştırdığınıza göre değişiyor. Bence de kediniz büyüdükçe sürekli değiştirmek yerine henüz yavruyken yetişkinliğinde de kullanabileceği uzun bir tırmalama tahtası alırsanız iyi olur. Kediniz tahtayı yıprattıkça da jüt ipi satın alarak tahtanıza sarabilirsiniz. Hem sizin için de güzel bir uğraş olur hem de daha ekonomik olur.


Aldığınız tırmalama tahtasına kedinizi alıştırmak için ilk başta günde birkaç kez ön patilerinden nazikçe tutup siz tırmalattırın tahtayı. Çok büyük ihtimalle orayı tırmalaması gerektiğini öğrenecek ve bundan sonra orayı kullanacak.


Fakat bazen buna rağmen alışmayıp ısrarla tırmalama ihtiyaçlarını mobilyalarda giderebiliyorlar. Böyle olursa da kedi otu (catnip) satın alıp tırmalama tahtasının üzerine uygulayabilirsiniz. Kuru baharat görünümlü bitki formları da var, sprey formları da var. Bitki formlarından alırsanız tahtanın üzerine otu sürmeniz gerekecektir. Sprey formunu alırsanız da direkt püskürtmeniz yeterli olacaktır. Kedi otunun özelliği, kokusunun kedileri cezbetmesi ve onlarda oyun oynama isteği uyandırmasıdır. Aynı zamanda yatağına alıştırmak için de kullanabilirsiniz.


Bol patili günler dilerim. :)

KimJeongguk
KimJeongguk

122073

Küçüklüğünde uzun tırmalama tahtası aldık alıştırdık. Şuan 2.5 yaşında ve tırmalama isteği geldiğinde gidip tahtasını gerine gerine tırmalıyor. Bencede bunu almak daha mantıklı.

Cevaplar için çok teşekkür ederim o zaman çeyiz listesine karton değil kule eklenecek☺️

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 139 Görüntüleme
  • 4 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81951 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR