Dişi Kedi Kısırlaştırma

Arkadaşlar kedimi ben kısırlaştırma yaptım ama şöyle böyle bı şey var ameliyat oldu hemen verdiler bize bakımınızi kendiniz yapın dediler enfeksiyon kapmasin diye ama şöyle bi şey var suan yatırdık ama kendi kendine kalkıyor yürümeye çalışıyor narkoz etkisyle takibi bun lar dikislerine bı sıkıntı yaratır mı.

3 CEVAP

Arietta
Arietta

1188

Sanırsam dikkatli olmak ve zıplayıp atlama gibi hareketler yapmasının önüne geçmek lazım. Şimdi gerçi yeni gelmiş eve anladığım kadarıyla, kendine gelmeye çalışıyordur. Mama ve kumunu yattığı yere yakın koyun ve aynı odada kalmaya çalışın, gözlem altında olsun yani. Dikişlerini yalamaması gerekiyor, boyunluk takmışlardır diye tahmin ediyorum. Katı anestezide bildiğim kadarıyla kusmayla atıyorlar, daha tecrübeli arkadaşlar bu konuda da bilgi verir. Yani çok ani ve sert hareketler yapmadıkça ve yarasını yalamadığı sürece, hijyen kuralları çerçevesinde bir problem olmaz diye düşünüyorum şahsen.

aslihan_e
aslihan_e

128341

Ameliyattan bir süre sonra hafif yürümesi sağlığı için daha iyidir ama koltuğa çıkıp inmeye falan çalışıyorsa biraz ayılana kadar taşıma çantasında kalsa daha iyi olur. Aslında kendine gelip gelmediğini gözlerinden anlarsınız. Size boş boş mu bakıyor, ismini söyleyince tepki veriyor mu kontrol edin. Önemli olan dikişlerini yalamaması ve yükseğe atlayıp inmeler yapmaması. İyice kendine gelince sizin de yardımınızla koltuğa inip çıkabilir tabi ki ama yine dikkatli olunmalı canının yanmaması için. Tutup kucağınıza kaldırmayın, o zaman canları çok yanabiliyor.

Ameliyat yerinde iplik ile diktiler mi yoksa yapıştırdılar mı? Hoplayıp zıpalamasın, koşmasın. Yürümesi normal bırakın yürüsün narkozu atmaya çalışıyor o şekilde... Yara yerini sargı bezi ile bagladılarsa korkmayın ama açıktaysa sürekli gözetim.
Geçmiş olsun inşallah çabucak iyileşir

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 175 Görüntüleme
  • 3 Cevap
  • 2 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80384 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR