Kedinin Gözündeki Beyazlık

cinnamonn
cinnamonn

168 Puan

biz bu kediye sokakta bakıyoruz birkaç gündür gözlerinde böyle beyazlık var ve arada sırada hapşırıyor napmamiz gerek


3 CEVAP

aslihan_e
aslihan_e

128563

Öncelikle iç parazit hapı vermelisiniz ve bunu 3 hafta sonra tekrarlamalısınız. Eczaneden Andazol 200 mg (55 TL) hap alıp bir hapın çeyreğini verebilirsiniz. Tabi mümkünse veterinerden iç parazit hapı da alabilirsiniz. Sokak kedilerinde mutlaka iç parazit bulunur, hastalık belirtisi gösterdiklerinde ilk olarak bağışıklıkları yükseltilmelidir. İç parazitleri ortadan kaldırarak ona yardımcı olursunuz. İkinci yapılacak şey kediler için bir multivitamin veya bağışıklık güçlendirici satın alıp onu bir süre düzenli vermek. Yine ona erişim yoksa eczaneden polivit vitamin şurubu (56 TL) alıp şırınga ile içirilebilir. Parazitleri yok ettikten sonra tavuk ciğeri gibi besleyiciliği yüksek gıdalar verilmeli. Bol sıvı alması sağlanmalı. Çorbalık tavuk alıp haşlanıp suyu verilebilir. Kusma olursa (İç parazit hapı sonrası dışında) ya da kakada kan görürseniz acilen veterinere götürmelisiniz. Yemeyi bırakırsa siz ağzına minik parça koyarak veya şırınga ile besleyin. Bazen burunları tıkanırsa mama yemeyi bırakırlar, aç kalmamalı. Hastalık ilerlerse antibiyotik kullanımı gerekebilir ama eğer ki Kedi Nezlesiyse genelde iyi bakımla gerek olmuyor. Gözlerde kapanma, kızarıklık olursa terramycin göz merhemi kullanın.

O gördüğünüz beyaz kısımlar üçüncü göz kapağı olarak adlandırılıyor.. Parazit, virüs ya da çeşitli deformasyonlar sebebiyle bu hale gelir.. Veterinere götürülmesi gereken bir durum.. Geçmiş olsun..

MarsMaya
MarsMaya

3850

Bazen enfeksiyon ve yüksek ateş nedeniyle oluyor. Yukarıda sayılan nedenler de geçerli bir veteriner hekime danışmalısınız en azından kan tahlili yapılmalı.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 142 Görüntüleme
  • 3 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81951 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR