Kedim Kayboldu. Geri Gelir Mi?

irmakgz
irmakgz

242 Puan

Merhaba, benim 1 yaşında kedim var. Maalesef ki 3 gün önce evimizin önünde kayboldu. Her yere baktık, yok. Yer yarıldı içine girdi sanki. Veterinere söyledik, bizim beklememizi ve gelebileceğini söyledi. 3 gündür kayıp, bugün Tarım Orman Bakanlığına gittik. Yapabileceğim tek şey beklemek mi bilmiyorum. Çok üzülüyorum, öldüyse diye.

7 CEVAP

Arietta
Arietta

1188

Instagram üzerinden ilan da verdirebilirsiniz, özellikle bulunduğunuz şehir ismiyle sayfaları aratın, tanıdıklarınıza paylaşması için gönderin bence. Çipi var mıydı? Varsa bulunduğu zaman ulaşmanız daha kolay olur sanırım. Umarım bir an önce bulunur :(

aslihan_e
aslihan_e

128563

Bence veterinerin beklemenizi söylemesi yanlış, sürekli arama halinde olmalısınız. Gece gündüz fırsat bulduğunuzda mamayla dolaşın. Dendiği gibi ilan basılabilir. Dışarıyı seven bir kediyse bilerek gelmiyor olabilir ama bir acıkma anı falan denk gelirse, başka kedinin peşine takılır falan, onlar mamaya gelince o da gelir belki. Kızgınlık bastırıcı iğnelerin çok zararlı olduğunu duymuştum. Keşke yapmasaymış. Kızgınlıkta olmasa bile dışarıda erkek kedileri görünce, onların da baskısıyla bir şekilde kızgınlığa girmiş olabilir. Sokaktan sahiplendiğim kedileri eskiden bazen bahçeye çıkarınca kaçarlardı ve benim çağırma sesimi duyunca deli gibi kaçıp saklanırlardı. Gece yatmaz sokak sokak dolaşırdım. Günlerce gelmedikleri olurdu. Sonunda baygın şekilde bulur yakalardım veya başka kedi sesime gelince onun peşinden gelirlerdi. Yani sizinki için de hâlâ umut var. Bilerek gelmiyor, sizden kaçıyor olabilir.

aslihan_e
aslihan_e

128563

Kızgınlığa girmiş olabilir belki, hiç dışarı çıkmış mıydı?

irmakgz
irmakgz

242

@aslihan_e Öncelikle cevap verdiğin için çok teşekkür ederim. Benim kedim dişi ve kızgınlığa çok giriyordu, veterinerimiz ise kızgınlığı için iğne vurmuştu. Yani kızgınlığa girdiğini düşünmüyorum. Kedim Tekir bir kedi haliyle yaramaz ve meraklı. Bir çok kez camların sinekliğini sökmeye çalıştı, babam arada tasması ile dışarıda gezdiriyordu.

Cennet29
Cennet29

123955

Kızgınlık giderici iğne diye bir şey mi varmış.? İlk defa duyuyorum bana pek doğru gelmedi başka bişey için olablir iğne. Kediniz daha önce evden dışarı gidip gelmiyorsa geri gelmeyebilir cünkü yolunu kaybetti büyük ihtimal ürküp koşup kaybolmuş olabilir. Kedinizin net çıktığı son halini kağıda bastırıp esrafa çevreye asabilirsiniz. İllaki acıkınca miyavlayıp ortalıkta gezecektir birileri besliyorsa veya üzülüp evine aldıysa haberiniz olmayabilir. İlan bastırmanızı öneririm

irmakgz
irmakgz

242

Bilmiyorum. Şuan karışık duygular içerisindeyim. Yine sokakları aradım, ama yok. Evet, dışarıyı çok seviyor ama dışarıda yapabileceğini düşünmüyorum. Düşündüğüm tek şey, ya bir yere sığındı yada aç susuz öldü. Arabada çarpmış olabilir. Kafamda binbir düşünceler. Girmediğim delik kalmadı, umudum git gide azalıyor. Sadece her gece aramaktan başka elimden bir şey gelmiyor. Dua ediyorum kızıma bir şey olmasın diye.

irmakgz
irmakgz

242

Evet mikroçipi vardı, Tarım Orman Bakanlığına gidip kaybolduğu hakkında dilekçe imzaladık. Herkes köpek boğmuştur, bir yerde ölmüştür diyor. Öyle çok üzülüyorum ki beni sadece hayvan sahibi olanlar anlar. Umarım güzel kızımı bir an önce bulurum, umarım evine döner. Onu sadece kaybolduğu günün sabahı kucağıma alıp sevebilmiştim. Öyle çok özlüyorum ki anlatamam. Tarifi çok zor.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 185 Görüntüleme
  • 7 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81935 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR