Dış Parazit Damlasını Azıcık Bulaştırdım Galiba

Arietta
Arietta

1188 Puan

Arkadaşlar, kedimle bir saat önce kadar iç dış parazite gittik veterinere. Dış parazit damlası olduğunu unutup lap diye elimi attım ve gövdesine doğru avuç içimle sevdim çok bastırmadan az önce. Bir sorun olur mu yaladığı takdirde? O elimin değdiği bölgeyi kokladım ilaç kokuyordu kendini yalamadı daha ama korktum biraz. Fotoğrafta ok yönüyle gösteriyorum tam olarak o şekil attım elimi dalgınlıkla.
O ilacın olmaması gereken kısımlara su değdirmeyi düşündüm yalasa bile zehirlenmesin diyerekten ama bu da daha çok yalamasına sebep olur bence, endişelenmeli miyim?


5 CEVAP

aslihan_e
aslihan_e

128423

Bence o kısmı sabunlu bezle köpürtüp biraz suyla yıkayın, kurulayın. Onlar çok kuvvetli zehirler ve bizim de temas etmemiz gerekiyor. Normalde kedi yıkanmaz ama zehir bulaştığı için yıkamanız gerektiğini düşünüyorum. Zaten kedinin üzerine, başka yerlere aktıysa yıkanması önerilir. Siz sadece o akan yeri dikkatlice yıkayın.

Cennet29
Cennet29

123915

Akan yeri iyice temizleyin. Kediyi komple ıslatmayın parazit ilacı etkisini kaybetmesin. Sadece sırtına uzayan bölümü silin nemli bezle kokusu gidene kdr

aslihan_e
aslihan_e

128423

Evet öyle yapın, veteriner önerileri acil temizleyici gerekliyse ve kedi şampuanı yoksa sabun ya da bebek şampuanı kullanılması gerektiği yönünde.

Arietta
Arietta

1188

Çok teşekkürler cevaplarınız için tekrardan ❤️ evet önce birkaç damla bebek şampuanıyla sildim sonra duru suyla sildim, burnumu da gömdüm kokladım iyice :D ilaç kokmuyordu artık. Yine de orayı yalıyor ıslak olduğu için ama biraz daha rahatladım

Arietta
Arietta

1188

Bebek şampuanıyla yapıp sonra durulama gibi sadece suyla sileyim o halde olur mu? Çok teşekkür ederim cevabınız için

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 153 Görüntüleme
  • 5 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80967 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR