Kedi Kısırlaştırma

Mmtklndr
Mmtklndr

123907 Puan

Merhaba arkadaşlar kedimi pazartesi günü kısırlaştıracağım.
Ameliyat sonrası evde bakımı nasıl olmalı ilk defa evcil hayvan bakıyorum. Bu süreçte neler yapmalıyım bu konuda hiçbir bilgim yok fikirlerinize ihtiyacım var


8 CEVAP

Mmtklndr
Mmtklndr

123907

Çok teşekkür ederim 🙏🏻@pamres inşallah çok çabuk toparlar kızım

Mmtklndr
Mmtklndr

123907

@marie çok teşekkür ederim 🙏🏻 yazılanların hepsine dikkat edeceğim

Mmtklndr
Mmtklndr

123907

Yazmayı unutmuşum kedim dişi

Pamres
Pamres

3163

Benim de çok bilgim yok, ancak sağdan soldan okuyarak edindiğim bilgileri aktarayım.


İlk olarak operasyon öncesi kan tahlili yaptırmanız kedinizin sağlığı için iyi olacaktır. Operasyon sonrasında kedinizi uyanık halde veteriner hekimden teslim alın. Örneğin sabah biraktiniz, akşam 20 de kapanıyorsa, kapanmadan bir kaç dakika önce almanız iyi olacaktır. Kediyi alırken uyanık olduğundan emin olun ve son durum hakkında bilgi alın. Bir kaç gün de antibiyotik verilecek. Bazen toplu olarak birkaç günlük de verebiliyorlar.


Eve gelince bir kaç saat su ve mama verilmiyor bunu hekim kendisi söyler. Mama zamanı gelince yaş mamayı sulandirip verin yemesi kolay olsun.


Evde sarhoş gibi dolaşabilir bir gün o normal 😂 narkoz etkisi ile. Sanırım kusma ve altına kaçırma durumu da normal oluyordu ancak bu konuda net kesin bilgim yok böyle durum olursa hekiminize danışın.


Operasyon sonrası bence en az 1 hafta Elizabeth yakalık taktırın. Bu süre belki bazı kişilere abartı gelir ancak tanıdığım bir kişinin kedisinde üçüncü gün çıkartınca dikişleri kopardı. Ne kadar yakalık ile rahat edemese de bence bir hafta taktırmak önemli. Garanti olsun yani. Ve operasyon sonrası yine bir kaç gün hareketlerini kısıtlamaya çalışın. Bir yerlere çok fazla atlamasin. Ve bence, bir kaç gün tuvaletin üstünü çıkartıp açık kullanın. Bilmiyorum bu kısım önemli mi ancak bana önemli gibi geliyor.


Geçmiş olsun şimdiden ☺️

Marie
Marie

771

1 ay önce dişi kedimizi kısırlaştırdık onda yaşadıklarımı anlatmak istiyorum. Öncelikle üsteki yorumda yazıldığı gibi öncesinde kan tahlili yaptırmanız kediniz için en sağlıklısı olur. Kedinin ameliyattan sonra ne zaman almanız gerektiğini veterineriniz size söyler biz 2 saat sonra almıştık.
Kediniz için bir odayı temizlemeniz çok iyi olur mikrop kapmaması açısından. Odada atlayabileceği yerleri de azaltmanız dikişleri için iyi olur.
8 saat yemek ve su vermedik biz zaten anesteziyi atmadığı için pek iştahı olmuyor. İlk 12 saatten sonra neredeyse anesteziyi atmış olur.
Biz tuvalet sorunu yaşamadık kendi kumuna gidip yaptı. Bu arada kumunu temiz koymanız iyi olur hatta kum kabını da yıkayın.
Yakalığı biz 1.5 hafta taktık dikişlerini açmasın diye.
Bize doktor antibiyotik vermişti kendimiz içirdik evde. Birde sabah akşam batikon sürdük.


Umarım iyi geçer ameliyatı. Sağlıklı mutlu uzun bir hayatı olsun.

Mmtklndr
Mmtklndr

123907

Bütün can dostlarımızın tüyleri kadar uzun bir ömürleri olsun inşallah verdiğiniz cevaplar için hepinize çok teşekkür ederim

kiwikid
kiwikid

637

dişi kedim ameliyat sonrası çok duygusallaşmıştı ve daha fazla ilgi bekliyordu. kucakta durmayan kedi sürekli kucağıma gelip uyuyor ya da kendini sevdiriyordu. 10 gün sonra eski haline geri döndü tabi eşoleşek :) ama yine de huyları biraz değişiyor sanki

Mmtklndr
Mmtklndr

123907

@Kiwikid benim kızımda aynı 😅 temastan hoşlanmaz kimseye sevdirmez yanına yaklaşanı pati bombardımanına tutar kapıların üstünden üzerimize atlar 😅ısırma huyu hiç geçmedi siniri geçmezse ayaklarımıza saldırır. Yine de el üstünde tutuluyor ailede bir panik var pazartesi ameliyat olacak diye annem babam aşırı korkuyor ailenin 4. Çocuğu bazı insanlara bizim davranışlarımız çok saçma geliyor hayvan işte abartmayın diyorlar ama kalbinde zerre kadar merhamet olmayan insanlar bizim durumumuzu anlayamazlar

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 163 Görüntüleme
  • 8 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81935 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR