Oyuncağı Bırakmıyor, Hırslanıyor

sailor
sailor

533 Puan

Selamlar,


Bizim 2.5 aylık boston terrierimiz, uslu ve akıllı bir çocuk. fakat biraz liderlik taslama peşinde. Daha küçük olduğu için çok oyuncu fakat biraz da agresif. Benim sormak istediğim. Oyuncaklarını ağzından almak istediğimizde ve bırak komutunda biraz zorlanıyoruz. Oyuncağı hırsla ağzına alıyor ve biz almak istediğimizde hırlıyor. Gel ve hayır komutlarını biliyor fakat hayırı malesef oyuncak bıraktırmakta başaramadık. Ne tavsiye edersiniz?

6 CEVAP

Beceren27
Beceren27

863

Aynen Benimde Golden Retriver 2 aylık var Oda bu şekilde davranıyor Oyuncağı ağızından almak Yerine Burnuna sevdiği bi yiyecek koklatın ve bırakacaktır bıraktığında bırak de ve ödülünü ağzına ver bunu tekrarla Düzelecektir

Robin
Robin

2466

ırk özellikleri gereği liderlik taslaması normal şu yaşta inat edip oyuncağını bırakmaması da normal bence fazla üzerine gitmeye gerek yok. şu an öğretmek için yapabileceğiniz şey şudur; elinize ödül maması ve sevdiği oyuncağı alın, oyuncağı köpeğinize uzatın oyuncağa doğru hareketliğinde "bırak" veya "hayır" diyerek oyuncağı önünden çekin ödül mamasına yönelmesini sağlayın ödül mamasını hemen vermeyin biraz sevin daha sonra ki denemeleriniz de mamayı verin. bir kaç tekrardan sonra oyuncağa ısırmasına izin verin ve bırak diyin bırakmazsa azarlayın ve oyuncağı ağzından alın. bırakırsa ödül maması veya sevgi. bu dediklerimin oturması için sık sık düzenli olarak bu eğitim denenmeli hemen 1 günde sonuç beklemeyin. bahsettiğim eğitimin ilk aşamasını yani köpeğinizi oyuncağa ulaşmadan engellemeyi 1 hafta kadar deneyin önce bırakmanın ne olduğunu anlasın. ardından 2. aşamaya geçin yani oyuncağa ulaşsın ve bıraksın. kolay gelsin

sailor
sailor

533

teşekkürler

Foxsnow
Foxsnow

607

boxer evde beslenicek bir köpek değill açıkcası önvelikle onu diyim bahçe vb. yerlerde beslenir. 2 si gayet normal ırksi kimi şiddetle çözüyor problemi kimide sabırla o sana kalmış.

sailor
sailor

533

boxer değil abicim, boston terrier. küçük ırk yani. ilgiyi başka bir yere çekme ve ilgilenmeme ile sorunu çözdük. teşekkürler.

Antecurs
Antecurs

258

Phoenix 2.5 yaşında. Bu denilenleri yapayım dedim. ikinci hayır deyişimde durumu kaptı. Sağ elimdeki oyuncağa saldırıp, Hayır demeden bırakıp sol elimdeki mamayı istedi:)

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 2001 Görüntüleme
  • 6 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 78293 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR