Kedim Sürekli Ve Cıvık Kaka Yapıyor

Kedim 5 aylık ve 2-3 gündür gün içerisinde sık sık kaka yapıyor ve kakası cıvık çoğunlukla sarı renkte. Karnından guruldama sesleri de geliyor daha dün probiyotik verdim bugünle beraber 2 gün oldu. Neşesinde, yemesinde, içmesinde hiçbir problem yok. 10 gün önce de solunum yolh enfeksiyonu olduğu için 4 günlük antibiyotik tedavisi görmüştük. Sürekli veterinere gidip onu strese sokmak istemiyorum. Ve tecrübesi olanlarınız varsa eğer basamaklarla, yani önce şunu deneyelim sonra buna bakalım durumuyla, onu yormak istemiyorum acaba ne yapmalıyım?

8 CEVAP

Pamres
Pamres

3227

Hocam, ne kadar deneyimli arkadaşlar olsa da bence en güvenlisi veteriner hekim. Eğer maddi imkanınız varsa güvendiğiniz bir veteriner hekim ile görüşün. Sağlık konusu önemli olduğu için bilen bir kişinin gözetimi altında tedavi çok daha iyi olacaktır. İshal olduysa ciddi bir problem.


Geçmiş olsun

AyseMia
AyseMia

111390

Merhabalar, tıkayan sadece dışkı ise hemen ameliyat düşünmesi çok gereksiz, lavmanla da gayet halledilebilir. Başka Hekim'e de götürün derim, hemen operasyon düşünüp kolaya kaçan bir Veterinerle ben devam etmezdim. Operasyon çok büyük olay.

AyseMia
AyseMia

111390

Cıvık dışkı problemi antibiyotik tedavisinden sonra mı oluştu? İç-dış parazit uygulamaları en son ne zaman yapıldı? Benim kızım da antibiyotikten sonra cıvık dışkılamaya başladı ve birkaç işlem ile geçirdim maşallah, size de onları önerebilirim.

AyseMia
AyseMia

111390

Halsizlik, iştahsızlık olmasa da tedaviye başlanması gerekirdi, onları bekleyene kadar zaten geç kalmış olunur, ki kendi kızım da öyle, bebekliğinden beri oldum olası ishale, cıvık dışkıya yatkın ve yakalandımı da uzun süren bir yapısı var. Halsizlik, iştahsızlık onda da olmaz şükür ama müdahale etmeden de asla geçmez abartısız aylarca sürer, kronikleşir. Eğer yaş mama yada ev yemeği ağırlıklı beslemiyor, daha çok kuru mama veriyorsanız ve o sıralarda ani mama değişimi gibi bir hata yapmadıysanız bahsettiğiniz belirtiler göz akıntısı, öğürme enfeksiyon kaynaklı olabileceğini düşündürdü ancak üşütmeden dolayı da olabilir. Evde klima açıksa, sürekli yerlere yatıyorsa etkileyebilir. Antibiyotikten dolayı ishal olmuş olma ihtimali de halen var ayrıca, antibiyotik tedavisi bittikten haftalar sonra bile ishal/cıvık dışkı sorunu yaşayabilir. Dışkı tahlili yapılmadığı için sebep net söylenemez. Parazitten dolayı ishal olduğunda da dışkıda kan olur genelde, dışkıyı kontrol edin yine de kulak çubuğuyla derim ancak her parazit de gözle görünmüyor. Size önerim Proplan Fortiflora Probiyotik ve Flagyl şurup. (Doğal ev yoğurdu da verebilirsiniz, market yoğurtlarındaki probiyotik oranı yetersiz.) Şurubu Hekim'inize de danışıp kedinizin yaş ve kilosuna göre 1 hafta boyunca 12 saatte bir günde 2 kez kullanın, geçmezse ki yüksek ihtimal geçirecektir, (gereken dozu tamamen alana kadar tekrar içirmelisiniz, ağız köpürterek geri çıkarıyorlar, korkmayın) iç parazit zamanı geldiğinde (zaten yakınmış) 1 hafta arayla 2 kez uygulayın. Kliniğe giderseniz de net bir sonuç için dışkı ve kan tahlili yaptırmayı ihmal etmeyin, çıkan sonuca göre net bir tedavi izleyebilirsiniz ama onların da vereceği yine Flagyl şurup ve probiyotik olacaktır. Geçmezse bahsettiğiniz gastrointestinal mamalardan kullanmanız gerekir son çare. Tedavi evresinde normalde kullandığınız gıdalara ara verip; tavuk göğsü, pirinç ve patatesi yağsız, tuzsuz şekilde haşlayıp ezerek susuz şekilde verebilirsiniz, haşlanmış yumurta da verebilirsiniz haftada 2 kez ancak sarısının yarısını ayırın, onun bile yağı fazla gelebilir. Ancak bunların hiçbirini yemiyorsa benim kızım gibi, sadece kuru mama verin (yaş mama, macun dahil bu süreçte kesin) ve mama miktarını azaltıp öğün sayısını artırın. Alışkın olduğu mamayı değiştirmeyin. Çok geçmiş olsun.

Antibiyotik tedavisinden yaklaşık 13 gün sonra cıvık dışkılama başladı ve size şöyle ifade edeyim ilk cıvık dışkı günü öğürme durumu da gelişti ve gözlerinde akıntı da oldu bende korktuğum için hemen veteriner hekimimize gittim ciğerlerinde hafif doluluk olduğunu ve bunun tozdan falan olabileceğini gözlerinin de bu yüzden aktığını muhtemelen kendi kendine geçer dedi çünkü halsizlik yok iştahsızlık yok ben bir medikal tedavi yapamam dedi. Bende eve döndüm fakat gerçekten gözleri daha çok akınca internetten araştırıp çayla silmeye başladım ve şu an neredeyse geçti. Fakat o günden sonra dışkısı giderek daha çok cıvıdı. Fakat hekinler ilk olarak iştahı yerinde mi hali iyi mi diyorlar ve ona göre hareket ediyorlar anlıyorum. Daha önceki ev arkadaşımın kedisinde böyle ishal olunca hekime götürdük ve gerçekten çok kaliteli diye önerilen hekimlere gidiyoruz. Sanki böyle yalandan bir bakıp özel mama diye bir mama verdi. Tabi öncesinde parazit aşısı falan da oldu ama analatabildim mi bilmiyorum. Bir çok hekime bu sorunla gitmiş bilgili insanlarla bilgi paylaşımı yaptıktan sonra hekime gitmek istedim ki bilgisiz kalmıyım sorabileyim. Şu an arkadaşımla ayrı yerdeyiz yani o kediyle yaşamıyor bulaşma gibi bşr durum düşünülür diye belirttim. İç dış parazitleri de yaz ayları 2 ay şeklinde eylül 13 te tekrar parazit aşımız var.

Merhabalar cevabınız için çok teşekkürler. Bugün hekim kontrolüne gittik bağırsaklardan şüphelenip röntgen çekildi. Bağırsaklarda hala katı kaka olmasına rağmen ishal olmasının yediklerini sindirmeyip o katı kakanın etrafından boşaltımın olduğunu söyledi. Yani bağırsaklarda tıkanıklık olduğunu söyledi. Üç gün boyunca enjeksiyon tedavisi olacak üç günlük probiyotik vereceğim. Daha sonrasında 4.gün bir röntgen daha çekilecek eğer geçmezse amleiyata alacağız dedi. Bu konu hakkında bir bilginiz var mı?

Ya ben küçük bir yerde yaşıyorum burada ki en iyi veteriner bu gerçekten bilgili birisi hemen ameliyat değil de öncelikşe 3 gün enjeksiyon a başladık ve bir probiyotik verdi şimdi onu suyla karıştırıp verdim onu verdikten sonra kustu hekimde normal olduğunu sindirimin çok kötü olduğunu söyledi sabahtan beride bişey yemeyince ben endişelendim

Cennet29
Cennet29

124639

İshal konusuna yardımcı olamicam ama parazit aşımız var yazmışsınız ona cevap vericem. Dış paraziti damla, iç paraziti hap olarak kullanmanızı öneririm. Bu tarz şeyler için hayvanın iğne olmasına gerek yok. Sonra da iğne oldugu bölgede başka rahatsızlıklar cıkıyo zamanla kist vb.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap