Yıllık Karma Aşı

Coconutbey
Coconutbey

15150 Puan

Kedimin yıllık karma aşısı gelmiş eylülde götürmem gerekiyormuş tüm aşıları tamdı şimdi uzun zaman sonra tekrar yaptırcam herhangi bir sorun yaşar mıyız siz yaptırdınız mı?

14 CEVAP

aslihan_e
aslihan_e

128585

Sizin kedinizin bir yaşında olduğu yazıyor, siz tabi ki yaptırın. Aksi halde Gençlik Hastalığı kaparsa ve ağır geçirirse ya da kötü bir şey olursa suçlusu siz olursunuz. Belki diğerlerinin kedileri yıllarca aşılanmış kedilerdir.

gece18
gece18

13005

Ben yaptırmadım veterinerimde uygun görmüyor.

Minminik
Minminik

14022

merhaba, karar sizin tabi ben yaptırıyorum, yaptırmayıp aşı yaptırmadığım için kedime bişey olursa vicdan azabından kahrolurum.
yıllık karma ve kuduz yaptırıyorum veterinerimin dediği şekilde yol izliyorum.


bunu amerikalı bir arkadaşıma sordum onlardada yılda 1 kuduz ve karma oluyormuş.

Sezgek
Sezgek

16552

Ben kuduzu uçak yolculuğu yaptığı için yaptırmak zorunda kaldım karmayı artık yaptırmıyorum vet arkadaşlarım da aynı görüşte karar sizin

Dann
Dann

1176

ben yaptırdım, gerekli görüyorum. ne zaman tr de bu hastalıkların görülme sıklığı azalıp aşı ile korunmak zorunda kalmazsa kediler o zaman yaptırmam ben de. 6-7 yaşına kadar hatırlatma dozlarına devam. tabi daha güzeli şu olur kedinizin antikor sayımını yaptırırsınız, yeterli sayıda ise yapılmaz.

Sezgek
Sezgek

16552

Evet aslıhanın dediği çok önemli bir detay var o kısmı ben atlamışım benim kedim 5 yaşında ve sadece son iki karmayı yaptırmadım zaten arkadaşlarım da antikor oluşumu yeterlidir dediği için vet arkadaşlarım 3 seneden sonra gerekli değil dedi ben o bilgiyi atladım kusura bakmayın

aslihan_e
aslihan_e

128585

@AhsenAise Benim de kedi hastalıklarıyla ve aşılarıyla ilgili hiçbir bilgim olmadığı dönemde baktığım bir sürü kedi gençlik hastalığına yakalanıp biri bile kurtulamadıktan bir zaman sonra komşuların baktığı kediler bir bir ölürken aşılı sokak kedilerim gençlik hastalığını yendikten sonra kararım netleşti. Sizin köpeğiniz ölmüş olabilir, başınız sağolsun. Aşıların hiçbiri yüzde yüz korumayı vaat etmezler ama hayvanda bir problem yoksa yüksek oranda bağışıklık sağlarlar. O köpeğe aşı doğru zamanda yapılmamış olabilir, hasta olduğu bir döneme denk geldiği için aşı etkisiz kalmış olabilir, aşılarda bozulma oluşmuş olabilir, bağışıklık problemi olabilir, aşıdan önce halihazırda gençlik hastalığı taşıyor olabilir vs. bir şekilde sorun çıkmış olabilir. Sonuçta iki doz aşı olmuş, yıllarca olmamış ki aşı hiç etki etmedi diyesiniz. Aslında aşıların bu kadar sık yapılmasının nedenlerinden biri budur, önceki aşı bir şekilde etki etmemiş olabilir. Siz aşının hiçbir koruyuculuğu yok derseniz bilimi inkar etmiş olursunuz. Bu konuda yapılmış binlerce çalışma var. Sizin aşısız canlara bir şey olmadı ama bakın benimkilere oldu. Demek ki size hastalık uğramamış. Bu demek değil ki öyle bir hastalık yok.

cat_expert
cat_expert

12742

Karma aşı isteğe bağlı keyfi bir aşı değildir kuduz ve iç-dış parazit gibi yaptırılması zorunlu aşılardır.


Lösemi, mantar gibi ticari aşıları yaptırmayabilirsiniz.


Kedinizin dışarı çıkmaması aşı yaptırmamanız için bir gerekçe değildir çünkü bazı hastalıklar genetik olarak annesinden, annesinin annesinden, annesinin annesinin annesinden gelebiliyor.

PofudukLeo
PofudukLeo

4426

Merhaba , oğlum bir yaşını geçti ve 2. karma aşısınıda yaptırdık. Arkadaşlara kesinlikle katılıyorum ki bu bizim isteğinize kalmış bir aşı değil. Karma ve kuduz gibi aşılar canlarımızı hastalıklara karşı koruyan en önemli aşılar.

Pamres
Pamres

3163

Ben veteriner hekimi değilim ancak, araştırıp okuduğum bilgilere göre viral hastalıklar üç yaşına kadar görülebiliyor. En azından 3-4 yaşına kadar her sene yaptırılmalı bence. Ondan sonraki süreçte de duruma göre değerlendirme yapıp uygun yolu izleyebilirsiniz

Coconutbey
Coconutbey

15150

Teşekkürler cevaplarınız için aşı yaptırmaya karar verdim

AyseMia
AyseMia

111368

Bence de @aslihan_e'nin de dediği gibi yaptırılmalı yeterli seviyede bir antikor seviyesine ulaşana kadar. Bu da kedide bir 4-5 yaşı bulacaktır. Yaptırmamayı ben hiç düşünmedim şahsen, Karma aşı en gerekli aşı, en az iç-parazit uygulamaları kadar şart, yapılması hayati önem taşıyor.

AhsenAise
AhsenAise

114866

Karma aşı dahil hiçbir aşı artık yaptirmiyorum,
İnsan ve hayvan sağlığı konusunda ki dayatmalarin iyilik için değil,ticari kazanım için yapıldığını düşünüyorum
Dünyadaki en büyük para silah sanayiinde değil
İlaç sanayinde ,bu da demektir ki bizleri ve hayvanlarımızı sağlık kaygısı vererek ilaç satmaya zorluyorlar
Ayrıca iki tam doz karma aşı dan sonra kangal köpeğimizi gençlik hastalığından kaybettikten sonra iyice netleşti kararım
Ama siz içinize sinen eylemi yapınız
Yaptırmamak benim kararım beni ve hayvanlarımı bağlar
Çok şükür aşısız canlarima yıllardır birşey olmadi

AhsenAise
AhsenAise

114866

Aslı hanım öncelikle hayvanlar hususunda engin bilgilere sahipsiniz ,daha önceleri de okuduğum çoğu yorumunuza dayanarak bunu yazıyorum, aşı " koruyabilir" bunu kabul ediyorum, ihtimal de olsa tmm ,ama o aşı ile birlikte minicik vücuduna giren kimyasalların ilerleyen yıllarda nasıl bir sağlık sorunu olarak geri döneceğini bilemezsiniz
Sonuçta hepimiz evimizdeki ve etrafımızda ki canların iyiliğini istiyoruz
Ben aşısız daha iyi olduklarını yıllar içerisinde tecrübe ettim
Siz ise aksini tecrübe etmişsiniz
Fikrinize saygı duymakla birlikte aşı nin faydasından ziyade uzun vadede zararlı olduğuna inandığım için yaptirmiyorum

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 293 Görüntüleme
  • 14 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 82147 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR