Yeni Kısırlaşmış Dişi Kedide İshal.

somnium
somnium

12644 Puan

merhaba, arkadaşlar. kedim 4 gün önce kısırlaştı. bu süreçte mama+ tavuk/ciğer beslemesiyle gidiyoruz. bugün kumuna bakarken kakasının hafif sıvı olduğunu gördüm. şekilli değil, çişe benzer gibi ama biraz katı. haşlanmış tavuk verdim. başka ne iyi gelebilir? ve bazı forumlarda kısırlaştırma sonrası hafif ishal normal yazıyor.

7 CEVAP

IIREMMM
IIREMMM

112774

evet bizim hekimimiz de ishal olabilir demişti birkaç gün bağırsak düzene girene kadar, hatta operasyondan 2-3 sonra halâ kakasını yapmamış olursa getirin demişti, bence ishalin ne kadar süredir olduğu da önemli kesilmezse götürebilirsiniz belki bağırsak florası düzenleyici bir tedavi uygular.

AyseMia
AyseMia

111368

Kısırlaştırmadan sonra biz de cıvık dışkı sorunu yaşamıştık, evet maalesef antibiyotikten dolayı oluyor. Sizin kızınız da hassas bizimki gibi anlaşılan çünkü her kedi antibiyotikten sonra ishal olmuyor. Neyse ki düzelmeye başlamış. Hazır probiyotiklerden de kullanırsanız Proplan Fortiflora gibi (her probiyotik etkili değil) süreci hızlandıracaktır. Geçmiş olsun.

somnium
somnium

12644

teşekkür ederim, irem hanım. aslında tam ishal değil, yumuşak bir kafamı var dışkısının. 4. gününde bu sorun çıktı. veterineri, antibiyotikten kaynaklı olduğunu söyledi. pirinç lapası+ tavuk diye gittik. biraz da kefir. şimdilik düzeliyor gibi! yorumunuz için teşekkürler!

Coconutbey
Coconutbey

15150

Bunu artık anlatmaktan çok yoruldum ama yine de anlatacağım belki sizin de aynı durumdur ☺️ benim kedim erkek ve biz de maalesef kısırlaştırdıktan sonra ishalle karşılaştık hatta kan da vardı ishalde. Antibiyotikler ilaçlar iğneler malesef hiçbiri işe yaramadı. Tam 1 ay sürdü ishalimiz. Ama gastro mamaya geçtikten sonra sadece onunla düzeldi. 2 ay kadar kullandık ve bu süreçte su dışında asla farklı bir yiyecek içecek vermedim kedime. Şükür kurtulduk ishalden şuan böyle bir sıkıntımız yok ve kademeli olarak normal mamaya geçtik

komurlolis
komurlolis

113309

kıvamının sıvılaşması çok normal, antibiyotik tedavisi de yapıldığı için oluyor genellikle. birkaç güne de toparlar kendine gelir hiç endişelenmeyin

somnium
somnium

12644

^kıvamı

somnium
somnium

12644

cevaplarınız için çok teşekkürler! ✨

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 160 Görüntüleme
  • 7 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 82065 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR