Kedimin Üst Köpek Dişleri

Dann
Dann

1176 Puan

Diğer kedimin dişleri böyle değil, üst ön köpek dişlerinden hem sağ hem de solda ikişer tane var , bu dişleri de az önce farkettik. normal mi böyle olması yoksa ilerde çekilmesi gerekir mi? Var mı bilgisi olan,


5 CEVAP

AyseMia
AyseMia

111368

Kediniz 8 aylıktan büyük olduğu halde halen böyle ise çekilmesi gerektiğini görmüştüm birçok Veteriner Hekim videolarında. Düşmeyen süt dişini çekiyorlardı, Hekim'inize danışmanız gerekir. 4-7 ay kedilerde diş değiştirme dönemidir, o dönemde köpek dişleri çift oluyor, sonradan süt dişi olan kendiliğinden düşüyor normalde.


Şahsi düşüncem; rahatsızlık vermiyor ise dursun boş yere anestezi almasın ama eğer sararmaya devam ederse yada sallanmaya başlarsa çektirmeniz gerekir.

Dann
Dann

1176

Yaklaşık 5 aylık daha ufak . böyle ikisi bir arada görünce şaşırıdık biz. Veteriner hekime de yolladım fotoğrafı, sabah anca dönüş yapar. Merak ettiğim için konu açtım ben de. Kendi kendine düşerse iyi olur, müdahale gerekmezse Çok sevinirim anestezi filan hiç sevmediğim işler.

somnium
somnium

12644

sanırım onlar düşmemiş. benim kedim 5.5 aylık. dişleri yeni yeni düştü. düşmeden önce yeni dişleri de çıkmıştı üstten, sizinki gibi 2 tane gözüküyordu. sonra bebek dişleri düştü. asıl dişleri kaldı. veteriner hekime bir sorun bence. belki bir zararı olmaz. kediniz kaç yaşındaydı?

somnium
somnium

12644

o hâlde normal! merak etmeyin. diş değişim döneminde. kedimin de öyleydi, sonrasında düştü. :) sabredin!

Dann
Dann

1176

teşekkürler cevaplarınız için =)

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 156 Görüntüleme
  • 5 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 82074 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR