Kedimde Oluşan Mantar İçin Mama Önerebilir Misiniz?

Öncelikle herkese selamlar, dostlarınızla birlikte sağlıklı bir hayat dilerim. Benim 2 yaşındaki (2 yıllık) kedimde mantar baş gösterdi. Veterinere götürdük ve teşhis konuldu. Aşı önerilmedi en başta bunun yerine krem ve takviye gıda ile sürecin başlaması gerektiği belirtildi. Veterinerin söylediklerini harfiyen uygulamaya başladık. Bu arada Felicia HypoAllergenic Derma Care+ mama kullanıyordum. Son dönemlerde çok fazla şikayet olduğunu ve değiştirmem gerektiğini söyledi. Ona da tamam dedim Advance Sensitive mama aldım.


İlk olarak kendim mamanın yüzüne dahi bakmadı. Aç bırakmama rağmen dönüp yemedi bile. Takviye edici gıdaları yaş mamayla birlikte veriyorum bir haftadır. Baticon ile birlikte Travazol kullanıyorum ama hayvanın kaşıntısı bir türlü durmuyor. Çok sinir bozucu bir durum artık kaşınmasından ve yalanmasından bana sinir gelmeye başladı öyle diyebilirim.


Pek çok yorumu okudum önerileri dinledim ama şu mama işini çözüme kavuşturmam gerek. Advance Sensitive yemiyor maalesef. Şu an elimde bir miktar Felicia kaldı onu vermek durumdayım çünkü aç bırakıp güçsüz kalmasını istemem. Brit Care Sensitive mama denemeyi düşünüyorum. Tavuklu mamalardan olabildiğince uzak durmam gerek. Bu konuda sizin önerileriniz neler?

5 CEVAP

Venusss0
Venusss0

3087

Mantarı için viyo recuperation kullanabilirsiniz her mantar yorumuna yazıyorum kimse takmıyor😂

AhsenAise
AhsenAise

114761

Sevdiği mamadan devam edin sadece markanın kuzulu yahut balıklı olanına geçiniz
Bizim mantar sürecimiz de hekimimiz terbisil hap ketoral şampuan önermişti
Faydasını gördük
İsterseniz hekiminize danışın tedavisini değiştirsin
Yahut başka bir hekime danışın
Bu süreçte bağışıklığı yüksek olmalı ,yeni bir mamaya geçmeye çalışmak hem strese sokar çocuğu hemde sevecegi mama arayışında olduğunuz süreçte az yediği için bağışıklığı iyice düşecektir
Mantar çok sabır gerektiren bir hastalık
Acil şifalar diliyorum

somnium
somnium

12640

biz proplan somonluya geçmiştik, mantar oluştuğunda. veterinerimiz tüy ve deri sağlığı için önermişti. gerçekten de çok işe yaradı. kedim keyifle tüketti 4 kg’sunu.


konudan bağımsız bir öneri: ne olursa olsun mantar aşısı yaptırmayın. kremler, aşıdan daha çok yarar sağlıyor. aşı, kedimin ciğerini o kadar yordu ki. ve fip geçmişi vardı, 2 doz aşı onu ölüme kadar sürüklemeye yetti. sonrasında imuneks şurup, tavuk/et suyu ile toparladık. lakin ciğerleri büyük bir hasar aldı, 7 ay sonra onu kaybettik. dediğim o ki: aşıdan “katiyen” uzak durun.

Okan3439
Okan3439

10725

Bizdeki mantar hiçbir ilaca cevap vermedi daha çok yayıldı 2 doz aşı yaptırdım 15günde tamamen mantar iyileşti virbac mama kullanıyordum aynı devam ettim

PofudukLeo
PofudukLeo

4426

Merhaba , markalardan bağımsız bizim veterinerimiz özellikle mantar rahatsızlığı sırasında kesinlikle tavuklu mama kullanılmaması konusunda uyarmıştı.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 205 Görüntüleme
  • 5 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80366 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR