Kedim Kumunu Yiyor

anlacar
anlacar

1039 Puan

Başlıkta da yazdığı gibi kedim kum yiyor kumu değiştirdim belki onla alakası vardır ama bir kedi neden kum yer ve ben bunu nasıl engellerim.

5 CEVAP

Venusss0
Venusss0

3087

Pica hastalığı olabilir vitamin eksikliği vardır vitamin verin kum dışında başka şeyler yiyor mu yenilemeyen duvarları kemirmek gibi?

anlacar
anlacar

1039

Yok ya öyle hiç alışkanlıkları yoktur aslında görür bilir yani kağıt falan sonuçta bizde kuluz bazen yerde kalıyor görüyorum alıyorum hemen zaten ama oynuyor ama asla yemiyor by duvarların altında tahtamsı bişey var ne okuduklarını bilmiyorum ama yani oyun oynarken tırnakları ile ordan parça düşüyor yemeye yelteniyor ama yemiyor ztn bende direk alıyorum önünden ya bi kum yerken gördüm oda dün kumunu değiştirdim işte değişmeden önce yetmiyordu acaba tuvaletini yapmadığını için daha temiz olduğu için yencek birşey sanmış olabilir mi tuvaletini yaptık ca kokusu alır yemez diye düşünüyorum ki zaten ilk koymama nazaran sanki kokluyor ku yemeyemi çalışıyor anlamadim ama yemiyor galiba yinede vitamin eksikliği nasıl giderilir.

anlacar
anlacar

1039

Bide evde 3 kız çocuğu var malesef saç oluyor ama yemeği bırakın pati atıp bu ney diye yüzüne bile bakmıyor zaten bende 10 dakka bir süpürge açıyorum çok dikkatli ve titizimdir o konuda

Venusss0
Venusss0

3087

Hiç böyle bi sorunla karşılaşmadım ama aklıma gelen tek şey vitamin eksikliği. Vetexpert ve nutriguard ürünleri kullanabilirsiniz.

Zbrcn
Zbrcn

103

Benim kedime kronik böbrek hastası teşhisi koyuldu. Veterinere götürdüğümüz hafta o da kumunu yiyordu. Tabi başka belirtilerde vardı teşhisten önce ama kan değerleri çok düşüktü ve veterineri demir eksikliği ve anemiden kaynaklı olarak kumunu yediğini söylemişti. Sizin kediniz de başka bir belirti yoksa da bir hemogram baktırmanızı tavsiye ederim. Muhtemelen demir takviyesi önerecektir veterineriniz.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 190 Görüntüleme
  • 5 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81957 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR