Biyokimya Kan Testine Hemogram Testi Dahil Mi?

Pamres
Pamres

3163 Puan

Merhabalar arkadaşlar, bir kaç ay sonra erkek kedimi kısırlaştıracağım. Operasyon öncesi hem operasyon güvenliği için hem de kedinin genel sağlık durumunu kontrol ettirmek için detaylı kan tahlili yaptırmak istiyorum. Biyokimya ve hemogram testi yaptıracağım. Aklıma takılan konu şu, biyokimya testi hemogramı da kapsıyor mu? Yani sadece biyokimya yaptırınca hemogram da yaptırmış oluyor muyuz yoksa biyokimya ve hemogram testi ayrı ayrı mı yapilmalı?

6 CEVAP

AyseMia
AyseMia

111368

Merhabalar, ikisi ayrı; Hemogram tam kan değerlerini içerirken, Biyokimya daha çok organlara yönelik karaciğer, böbrek değerlerini vs. içeriyor, nasıl durumda oldukları hakkında bilgilenmemizi sağlıyor.

kısırlaştırmak için hemogram yeterli olur herhalde bağışıklığa o bakıyor vücut bir şeyle savaşıyor mu vs değerlerden anlaşılıyor. biyokimya daha çok iç organların durumuna bakıyor karaciğer böbrek kalp vs. genelde 5 yaşından sonra öneriliyor ama hastalıklar her zaman 5 yaşı da beklemiyor büyük bir bütçeniz yoksa hemogramın yeterli olacağını düşünüyorum operasyona girmek için. genel anlamda tüm değerler için hemogram+biyokimya gerekir tek bir test değil hemogram 500 600 lira civarıdır biyokimya tam parametre 1.5-2k bine yakındır 6 parametrelik isterseniz çok daha uygun olur. 6 parametre biyokimya ve hemogram baktırırsanız tahmini maks 1500 ödersiniz diye düşünüyorum kliniğin fiyatlarına bağlı biraz çok pahalı bir yer değilse budur maksimumu, 1300-1500 arası olur. operasyon için gaz anestezi ve eriyen dikiş de sorun mutlaka.

Minminik
Minminik

14018

Merhaba biokimya kan testlerini inceleyen bilim dalidir
Hemogram ise biokimya testidir
Biz kisaca vetlerin baktigi testleri biokimya olarak adlandiriyoruz burda cunku bakilan bir kac testte olabiliyor ornegin hemogram ve alerji paneli testeri biokmyalarina bakabilir doktor
Hemogram ise kan sayimi iceriyor vet degilim yanlis yonlendirmek istemiyorum

ben vet hekim değilim ama hemogram yeterli olur diye düşünüyorum bağışıklığı baskılayan bir durum varsa önce takviye alır sonra operasyona girer. iç organlarda kronik bir problem hemen o kadar küçükken olmaz muhtemelen çünkü. ben kendi kedilerime hiçbir şey baktırmadan kısırlaştırdım ikisinin de geçmişini biliyorduk biz besliyorduk sağlamlardı tekirlerdi. sadece iyi bir hekimin operasyonu yapacağından emin olun dişiyse kızgınlığı bitince kısırlaştırın mutlaka. kedinizi iyi besliyorsanız zaten hemogram bile şart olmayabilir ama cins kedi belki yaptırsanız daha iyi olur kilosu vs de önemli operasyon için.

Pamres
Pamres

3163

Miniminik, çok teşekkür ederim ☺️ ben hemogram testini kan sayımı, biyokimya testini de böbrek değerlerinin vs de gözüktüğü detaylı bir kan testi sanıyordum 😅 peki genel anlamda kedinin tüm değerlerine baktırmak için nasıl bir test yapılması gerekiyor ki?

Pamres
Pamres

3163

Whereist, cevap için teşekkür ederim. Ben öğrenciyim o nedenle pek bütçem yok operasyonu da ailemin desteği ile karşılayacağım zaten. Kan tahlili için bütçe ayırmaya çalışıyorum. Bakalım belki sadece hemogram da yaptırabilirim. Ancak kedim cins kedi olduğu için kan tahlili yapnışken biyokimya ile organlara da mı baktırsam diyorum. Kedim şuan sağlıklı görünüyor aslında. İç parazit hapı dışında karma ve kuduz aşılarında halsizlik vs de yaşamadık çok şükür. Eylül'de 6 aylık olacak. Kararsızım yani. Siz ne önerirsiniz

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 200 Görüntüleme
  • 6 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81887 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR