Yavru Kedi Isırması

Kaymaklimm
Kaymaklimm

750 Puan

3 aylık erkek kedim sahiplendiğimden bu güne sürekli olarak ısırıyor. Bazı yerlerde oyun isteği olarak söylüyor diğer yerde kızdığı için neye inanacağımı şaşırmış durumdayım. Burada tecrübeli anne ve babalara sormak istiyorum bu alışkanlığını nasıl bıraktırabilirim☺️🐱

11 CEVAP

AyseMia
AyseMia

111368

Oyun amaçlı ısırıyordur yaşı gereği hem de dişleri kaşınıyor ancak bunu alışkanlık haline getirmesine izin vermemeniz gerekiyor. Şu an ısırınca o kadar acıtmasa da büyüyünce ısırıp tırmalarsa çok daha fazla acıtacak malum.


En kolay yöntem: elinize limon kolonyası sürün, ısırdığında acı tadı aldığında anlayıp ısırmayı bırakacaktır, ki çoğu kedi ısırmadan kokusundan direkt anlar ve ısırmaya yeltenmez bile zaten. Limon kolonyası kokusundan nefret ederler, aynı şekilde limon da sürüp deneyebilirsiniz, narenciye kokusunu da hiç sevmezler portakal, mandalina vs. tabii şu an mevsimi değil. :)


Bir de ısırdığında kesin bir ses tonuyla "hşşst!" diyerek tepki gösterin ve elinizi çekin, her defasında yaptığınızda anlayacaktır. Eliniz yerine ısıracağı boyutu fazla büyük olmayan oyuncaklar sunun ona, oyuncak peluş fareler olabilir. Oltalarla, toplarla oynamayı da sevecektir. Enerjisini atıp yorulduğunda uyur zaten sizi ısıracak zamanı bile kalmaz. :)

Arietta
Arietta

1345

Bundan ben de muzdaribim ama benim kedim geldiğinde yetişkindi, o sebeple bıraktırmak zor hala, ama sizinki daha minik olduğundan kolay olabilir işiniz biraz daha.
Okuduklarımdan yola çıkarak, kedi sizi ısırmaya başladığı zaman hiçbir şey yapmadan sakince yanından kalkıp başka odaya vs. geçmenizi önerebilirim. Mesela oyun oynuyorsunuz, sizi ısırmaya başladı, başka hiçbir tepki vermeden direk oyunu bırakıp uzaklaşabilirsiniz. Sonrasında yanınıza geldiğinde oyuncaklarla oynatın, hani bilmiyorum bağdaştırabilir mi ama "ısırırsam oyun yok" gibisinden bir bağdaştırma yapmasını sağlamakmış amaç, bunu çıkarmıştım araştırdığım zaman.
Bir de elle oynatmaya alıştırmayın diyorlar, benim en büyük hatam buydu kedimde, yorganın altına elimi sokar yakalamasını izlerdim eheh. Sanırım en iyisi olta oyuncaklarla, topla falan yormak, evde bile çeşitli oyuncaklar yapılabilir ki çok daha mantıklı bence çünkü oyuncaklar çok pahalı mama alınır o parayla :D
Yani hem oyun için hem tepki için ısırabiliyor kediler, anlaması benim için de zordu ama kuyruğuna bakarak anlıyorum artık, kızınca böyle kuyruğunu yere kamçı gibi vuruyor.

Kaymaklimm
Kaymaklimm

750

Sanırım hatamı buldum bende elle oynatıyorum. Tecrübesizim belki de bu yüzden umarım başarabilirim yoksa kevgire dönecek kollarım bacaklarım😄 çok seviyorum gülü seven dikenine katlanır düzelmezse de teşekkür ederim 🙏🏻 çok sağolun vakit ayırdığınız sorumu cevapladığınız için 🌸

Kaymaklimm
Kaymaklimm

750

Limon kolonyası fikrini hiç duymadım çok şaşırdım sakıncası olur mu acaba? ☺️ denemek istiyorum daha neler öğreneceğim sizin gibi tecrübeli anneler sayesinde 🙏🏻

Kaymaklimm
Kaymaklimm

750

Denemeye değer buluyorum☺️ ilk defa duydum çok şaşırdım 🙏🏻🌸

AyseMia
AyseMia

111368

Bir sakıncası olmaz kafaya dikmeyecek, bir anlık kokusunu alacak sadece. :)) Dediğim gibi kokusunu aldığında ısırmaya kalkışmaz bile zaten geri çekilecektir yöntem de amacına ulaşacaktır. :) Her ısırışında "Hşşşt!" tepkisiyle de öğretebilirsiniz fakat daha uzun sürede kavrar. Ayrıca sprey şişesine su koyup üzerine yada yanına sıkanlar da var fakat ben pek doğru bulmuyorum. Kediyi biraz kendimizden korkutacak bir yöntem gibi.

Proximaa
Proximaa

386

O problem büyüdüğünde geçiyor merak etmeyin. Sadece oyun oynamak istiyor muhtemelen. Biz de aynı sorunu yaşıyorduk. Artık yapmıyor ama.

Emirrckr
Emirrckr

13407

Kızdığı için değil de genellikle oyun amaçlı ısırıyorlar fakat dozunu ayarlayamıyorlar.
Bu ayarı aslında kardeşleriyle oynadıkları oyunlarda kavrıyorlar ama kardeşlerinden erken ayrılan bebekler,özellikle ısırma dozunu kaçırabiliyor :)
Bunun için canınız yandığı an belli bir tepki vermeniz lazım.
"Şşt"olabilir,"hayır"olabilir seçim sizin.
Birde limon kolonyası olayı da gerçekten mantıklı.
Su fıslatmayı önermem,travma oluşuyor.
Yakınım kedisini yapmasını istemediği şeylerden o şekilde uzak tutuyordu,hayvan o şişeyi gördüğü an aşırı korkup kaçıyor,bence hiç gereği yok.
Geçmeyen bir travma oluşuyor.
Dediğim gibi kolonya mantıklı olabilir.
Ayrıca elinizin bir oyuncak değil de onu sevme aracı olduğunu kavratmalısınız.
Isırması için bir peluş oyuncak alabilirsiniz.

Minminik
Minminik

14131

merhaba, büyüdüğünde geçmiyor yavru iken öğrendiği davranışlar, benim kedimide benden önce bulanlar elle ayakla oynatmışlar, 1 yaşına geldi anca kızarak öğretebildik halada ısırıyor gece 4te ayağımızı ısırıyor
ısırdığında başka bir oyuncak ile ilgisini dağıtın, kediyi oynatarak yorum eğer bunlar işe yaramazsa şşşt yapıp oyunu bırakın ve kedi ile ilgilenmeyin.

KedicikUzum
KedicikUzum

12791

Aynı soruyu ben de soracaktım, benimki de 3 aylık. Siz benden önce davrandiniz. Gelen cevaplar bana da çok yardımcı oldu:)


Umarım ikimizin de yavrusunun tüyü kadar ömrü olur:)

OnurSoft
OnurSoft

2475

Dişleri kaşınıyor olabilir yinede uzman görüşü son sözü söyler veteriner hekim ile görüşmeniz tavsiye ederim

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 389 Görüntüleme
  • 11 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 90.993 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR