Kedimin Davranışı

Linaymin
Linaymin

2233 Puan

Merhaba, neredeyse 1 yıldır çok tatlı bir kıza sahibim. Ama ne yaptıysak kendimize olan güvenini kazanamadık. Oyunlar oynadık vs ama hep kulaklarını geriye atıyor ve kaçıyor. Kucak hiç sevmiyor. Kendine dokunduğumuz an kaçıyor ve direkt dokunduğumuz yeri yalamaya başlıyor. Evet her insan gibi kedilerin de davranışı çok farklı ama üzülüyoruz böyle olunca da. Kedim beyaz ve veteriner tavsiyesi ile balikli mama yedirdik küçüklüğunden beri belki saçma olucak ama acaba balikli kuru mama da yabanilik yapar mı ki?

7 CEVAP

Cennet29
Cennet29

123914

Mama ile alakası yok tamamen karakter meselesi. Benim kedim de kucaktan nefret eder alırsam da uçan tekme atar yüzüme gözüme 😀 bende saygı duyuyorum ve beyimiz ne kdr isterse o kdr yaklaşıyor bize üzerine gitmiyoruz

_irem_akkus
_irem_akkus

1598

Beyaz kedilerde sanırım bu davranışlar var. Kendi fikrim tabii bu. Arkadaşımın da beyaz bir kedisi var. Sağır. Sizin kediniz gibi kucak sevmiyor ve biri onu sevdiği zaman hemen o bölgeyi temizliyor. Bu da onların karakteri. Yapacak bir şey yok :( Her kedi birbirinden çok farklı.

AyseMia
AyseMia

111367

Diğer kullanıcıların da dediği gibi tamamen karakter meselesi, onu artık böyle kabul etmeli ve o sadece yanınıza geldiği anlarda ve izin verdiğince temas etmelisiniz, diğer zamanlarda dokunmaya sevmeye çalışmayın. Alanına saygı duydukça size güveni artacağı için daha fazla sevmenize izin verebilir, tabii zamanla ve sabırla olabilecek bir durum bu.

aslihan_e
aslihan_e

128407

Kediniz aşırı titiz olabilir, bazı kediler onlara dokununca üstümü kirletti diye hemen yalarlar. Hele de beyazlığına takıntılı bir kediyse. Bazı kediler temas sevmiyor, ona saygı duymanız gerek. Siz elinizden geleni yapıp ilgi göstermişsiniz, alışacağı olsaydı ergenlik döneminde alışır fiziksel olarak sizinle daha yakın olurdu.

Mmtklndr
Mmtklndr

123907

Sizin yazdıklarınızdan daha fazlası benim kızımda var. Onun davranışları sizi sevip sevmemesi ile alakalı değil kendi karekteri öyle bazı kediler sevilmek için can atar bazıları temastan hoşlanmaz üzülmeyin kendiniz sizi çok seviyor 🤭

AyseMia
AyseMia

111367

Şunu da eklemek istiyorum ki; siz sevmeyi, onunla ilgilenmeyi bırakınca zaten o sizin yanınıza gelecektir. Kedilerin büyük çoğunluğu zaten çok fazla ilgiden, temastan hoşlanmazlar. O sizin yanınıza gelmedikçe asla dokunmayın, uzaktan sevin ve uzun uzun göz teması kurmayın bunu da tehdit olarak algılarlar. Bir de kediler kendilerine uzak duran insanları daha çok sevip onlardan sevgi beklerler genelde. :)

Minminik
Minminik

13975

Bu benim kedimin uysal hali ya bizimki birde bunun ustune saldirgan el ayaklar paramparca
Mama degilde beyaz kedi davranisi diyelim
Bizimki kendi cumhuriyetinde yasio evde yok sayiyoruz dokunmuyoruz valla zaten yanindan gectigimizde direk ayaga atliyor ;(

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 208 Görüntüleme
  • 7 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80757 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR