Kedimin Sırtındaki Yara

EymenTalha
EymenTalha

171 Puan

Merhaba başlıkta gördüğünüz gibi 1 hafta önce kedimin sırtında bir yara fark ettik. Veterinere götürdük bize sabah akşam batikon sürün dediler. Sanki giderek büyüyor ve iyileşmiyor gibi kabuk bağladığında kedim soyuyor aşağıya ilk farkettiğimizdeki ve sonraki çektiğim fotoğrafları bırakıyorum.


5 CEVAP

somnium
somnium

12640

bundan bir ay önce, arkadaşımın baktığı kedi aynı durumdaydı. ilk başta mantar sanılmıştı, batikon sürülmesi önerilmişti. lakin direkt böyle gitmek pek de yararlı değil. sonrasında incelendiğinde mantar değil, gıda alerjisi olduğu çıktı. günde 5 kere 3 fısfıs yapacağı bir ilaçla zamanla iyileşti. bence başka bir veterinere daha danışın. yara gittikçe büyümüş çünkü. :( çok geçmiş olsun!

EymenTalha
EymenTalha

171

Çok teşekkür ederim cevapınız için. Arkadaşınızın kedisinde yara olan bölgede tekrar tüy çıktımı? yada kelmi kaldı o bölge.

AyseMia
AyseMia

111367

Çok geçmiş olsun. İyileştiğinde tekrar tüy çıkar, iyileşirken de yavaş yavaş tüy çıkmaya başlar zaten bundan da anlarsınız. Helen hanımın da dediği gibi mantar yada alerji olabilir bunu da ancak veteriner kontrolü ile anlayabilirsiniz. UV ışığı ile bakılmalı, gerekirse deriden kazıntı örneği alınıp sebep belirlenerek ona uygun bir tedaviye başlanmalı. Umarım da mantar değildir. Bağışıklığını yükseltmeye yoğunlaşın, mantar her zaman bağışıklık düşüklüğünde ortaya çıkar. Lysine yada VetExpert'in VetoMune ürününü kullanabilirsiniz kliniğinizden temin ederek.

AyseMia
AyseMia

111367

Bu arada başka bir Veteriner Hekim'e daha götürün derim lezyon daha fazla yayılmadan. Belli ki sorun sadece batikon ile geçecek kadar basit değil.

somnium
somnium

12640

tekrar tüy çıktı. (: tekrardan geçmiş olsun!

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 222 Görüntüleme
  • 5 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80810 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR