Kedimin Tuvalet Sorunu Var!!

Vensy
Vensy

1636 Puan

Selam kedim erkek kısır 2 3 yaşında 1 bucuk yıl önce kısırlaştırıldı ve yaklaşık 1 yıl önce bir kedi daha sahiplendik ve birbirlerine alıştılar doğal olarak ama 2 gündür kakasının üstünü kapatmıyor ve kumu temiz olmasına rağmen 1 2 kez miyavlayıp diğer kedinin daha çok yattığı yerdeki yatağa ve yerdeki örtüye çişini yaptı. Sizce niye yapıyor böyle?

2 CEVAP

AyseMia
AyseMia

111367

İdrar yollarında/böbreklerinde bir problem olabilir, öncelikle detaylı şekilde Hekim kontrolünden geçmesi gerekir. Sağlıksal bir problem yok ise gerisi daha kolay, halledilecek durumlar. Ancak miyavlayarak idrarını yapıyor olması sağlıksal bir problem olduğuna işaret ediyor gibi görünüyor maalesef. Kısır erkek kedilerde yaygın bir sorun biliyorsunuzdur. Bu yüzden diğer kedinizin kullandığı eşyalara idrar yapıyor olması tamamen tesadüf olabilir. Zaten kediler sert zeminlere tuvalet yapmak yerine daha çok yumuşak yerleri kullanmayı tercih ederler.


Su içmesini takip ediyor musunuz? Yeterince su içiyor olmalı, özellikle kısır erkek kediler için hayati önem taşıyor. İdrar yapma sıklığını takip edin, az ve sık sık mı? İdrar topaklarının rengini ve boyutlarını kontrol edin, küçük küçük ise suyu az içiyordur. Topaklarda renk değişikliği büyük soruna işaret eder, kanlı, pembemsi yada koyu renkte olmamalı. İdrar yaparken normal pozisyonda mı oturuyor yoksa değişik pozisyonlarda mı yapmaya başladı, yaparken de bağırıyor mu? Takibini yapıp ona göre geç olmadan kontrole götürmelisiniz.

Lucky0
Lucky0

1009

idrar yolları sıkıntısı olabilir psikolojik de olabilir

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 193 Görüntüleme
  • 2 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80630 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR