Emziren Kedimin Yara Olan Memesindeki Tabaka Lütfen Bakarmısınız

Foxin
Foxin

574 Puan

kedim 10 nisanda doğurmuştu arkadaşlar ama son günlerde memesi çok sıkıntı çıkarmaya başladı yara falan oluyordu ve bugün gördüğümde yağ gibi bir tabaka olduğunu görüyorum yara olan memesinde sebebi nedir acaba ? dokunup biraz bastırdım rahatsız olmuyor. iltihap falan mı ? cumartesi yada pazartesi veterinere götüreceğim. resimde gözüküyor altta böyle beyazımsı bir tabaka oluşmuş. sürekli miyavlıyor yavruların yanına da emzirme dışında uğramıyor :(


5 CEVAP

Breda
Breda

3721

Yavrularini bu durumda emziriyor olmasi bile muhtesem.. Ama pazartesiyi beklemeyin.. Yavrularda hala emdigi icin iyilesemez meme uclari.. Bir an once goturmeniz gerekir.. Sut birikmesi uclarini bu hale getirmiyor bi de..

Foxin
Foxin

574

süt birikmesi falan mı yoksa

Foxin
Foxin

574

dün oksijenli bezle silmiştim. bugün veterinere götürecektim ama o sert tabaka komple kaybolmuş. yani veterinere gitsem en fazla o memeye tedavi yapacak gibi. çünkü sorun ortadan kalktı. ben evdede yaparım o tedaviyi diye düşünüyorum. iyice temizleyip üstünü kapatırım. galiba süt birikmişti o yüzden olmuş olabilir. iltihap olsa bu kadar kısa sürede kaybolmazdı


@Breda

kedilimadam
kedilimadam

114398

Miyavlamasının sebebi kızgınlığa girmesi olabilir.Beyaz tabaka da yüksek olasılıkla süt akması nedeniyle olmuştur.Gönderdiğiniz fotoğrafta anormal bir durum gözükmüyor.Oksijenli su kullanmaktansa yeşil çay demleyip ılıttıktan sonra pamuğa batırarak yeşil çayla silmenizi tavsiye ediyorum.Oksijenli su hem kendisinin hem de bebeklerin yalama ihtimali olduğu için tehlikeli.Yeşil çayla günde 2-3kez silin ki dezenfekte olsun.

CERENGUNES
CERENGUNES

131

aynı sorun şuan benim anne kedimde de var aynı şekilde ucu kahverengimsi yara ve çok acı çekiyor emzirirken evde tedavi etmek için neler yapılabilir acaba?

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 6602 Görüntüleme
  • 5 Cevap
  • 3 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80459 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR