Kedi Kumu Tavsiyesi?

saniskal
saniskal

324 Puan

şu zamana kadar birçok marka kum denedim ve hepsinde topaklanma sorunu yaşadım. düzgün topaklanmıyor ve çamur gibi oluyordu bütün denediklerim. kazıyarak temizleyebiliyordum anca ve topaklanmış gibi görünse de temizlediğim zaman dağılıp çamurlaşıyordu. kedim de bu durumdan çok rahatsız ve ben açıkçası hangi marka kedi kumu alacağımı bilemiyorum. bir öneriniz var mı?

15 CEVAP

Coconutbey
Coconutbey

15150

Bastet çok iyi bence bir de arkadaşlar kumu az koymayın kaba o yüzden de bu camurlar oluyor 5-7 cm yukseklıgınde olmalı kum

Mmtklndr
Mmtklndr

123907

Kedimi sahiplendiğimden beri 10 aydır Reflex Aktif Karbonlu kedi kumu kullanıyorum hiç çamurlaşma ve koku durumuyla karşılaşmadım tozutma durumu hiç yok diyemem ama çok az tozutuyor kürekle temizlerken topaklar dağılmıyor 10 lt kutularla alıyorum 7—10 gün arası içerisindeki kumu tamamen boşaltıp kabını yıkayıp yeni kum dolduruyorum. Sabah akşam düzenli bir şekilde temizlemeye özen gösteriyorum. Bazı yorumlarda koku giderici öneriler soruluyor ben hiç kullanma gereği duymadım hiçbir gün kumunu temizlemeden uyumadım.

skythecat
skythecat

674

Ben bir yıldır hep 3 farklı Proline kullandım ve hepsinde de tozutma oldu. Baset kum sipariş etmiştim, kum gelmedi o sırada da kumum bittiği için marketten almak zorunda kaldım. Onun adı da Paticat. Ben böyle bir toz görmedim. Önerebileceğim bir kum markası yok, elimde şu an yine Proline'ın kumu var ama biter bitmez Sandy'i deneyeceğim sanırım.


Patiografya diye bir IG fenomeni var, ben paylaşımlarını çok seviyorum açıkçası. O da sürekli Baset kullanıyordu. Ama daha sonra fabrika ile görüştü, kendi yine denedi, kumun eskisi gibi olmadığını paylaştı. Malzemesini değiştirmişler. Sandy'den şu an memnun, toz yapmıyor diyor. Everclean bütçenizin üstünde kalırsa, belki buna bir göz atabilirsiniz.

somnium
somnium

12640

bastet geçen yıla kadar iyiydi. bu sene hem ilgisizler hem de ürünlerine dair şikayetler fazlalaştı. bastet kargomu ptt’ye vermişti. (ki 20 lt almıştım) ve ptt bana teslim etmemesine rağmen teslim etti gösterdi, firma bununla gram ilgilenmedi ve umursamadı. kargom çöp oldu. bu yüzden bastet alırken 2 kere düşünün. biz şu an lindocat kullanıyoruz. acayip güzel bir kum. topaklanması, koku hapsetmesi şahane. kedimi hapşırtmıyor, önemli olan da bu.

Cennet29
Cennet29

123955

Bastet ve feles öneririm. Ama bir kutuyu komple tuvalete dökün. Kumu az koydugunuzda da çamurlaşır. Kumu bol koymalısınız

Emirrckr
Emirrckr

13076

Aslında kumu epey derin koyuyorum ama bizim kız kazıyor da kazıyor en alt tabanı açıyor resmen.
Kapatırken de kum tepesi oluşturuyor biraz takıntılı :)
Tabana doğru da gidince işte çişler orda katman oluşuyor ve kaskatı değil de çamurlaşıp parça parça çıkıyor.

Emirrckr
Emirrckr

13076

Bende yakında tavsiye isteyecektim bu soru isabet oldu,
Sandy aktif karbonlu kullanıyoruz,ilk günler her şeyiyle harika,yine uzun süre de kokuyu hapsediyor,tozamıyor evet ama birkaç günün ardından çişler topaklanmayıp çamurlaşmaya başlıyor.
Aslında çok memnundum ama yine canımı sıkmaya başladı büyük ihtimalle değişime gideceğim tekrar,
Ever Clean'ı denemek istiyorum birde ama yine de arkadaşların önerilerini bekleyeceğim bakalım.
Sandy'den her şeyiyle memnunum ama bu topaklanma sorunu biraz sıkıntı maalesef.Temizlerken de çok zor oluyor,dediğiniz gibi kazıyarak alıyorum bende bazen.

Venusss0
Venusss0

3087

Ever clean fast acting.

PofudukLeo
PofudukLeo

4426

Petlebi sayesinde keşfetmiş olduğum Ultra Care aktif karbonlu kedi kumundan son derece memnun kaldım. Topaklanma ve koku tutma konusunda başarılı. Denemeyi düşünürseniz tavsiye ederim.

saniskal
saniskal

324

emirrckr ben de epey derin koyuyorum aslinda ama benimki de kaza kaza tabana kadar geliyor tepe olusturuyor be ozellikle de bir yere yapiyor tuvaletini ne kullansam camurlasti ve gunluk temizlememe ragmen cok koku yayiyor su zamana kadar kullandiklarim

aytunccc123
aytunccc123

14318

Bende sandy kullanicisiyim burdaki tavsiyeler üzerine almıştım koku konusunda bence başarılı ama evet cisler ilk birkaç günün ardından dağılmaya başlıyor birde bizde çok kedi var 3 yetişkin 4 yavru suanda yavrularda sürekli çiş yapıyor nerdeyse haftası bile gelmeden kumu boşaltıp yıkayıp yeni kum dokuyorum

GzdeAkbuz
GzdeAkbuz

10356

Felin, magicsand, dewclaw, pawmas.

ZeroSix
ZeroSix

724

Bastet öneririm hiç koku yapmıyor ve topaklanması da gayet iyi sadece kedimin patilerine yapışıyor biraz.

AyseMia
AyseMia

111368

Eaysy Clean öneririm Magicsand'den bir tık daha iyi topaklanıyor gibi. Bir de kumun topaklanma kalitesinden ziyade kaba eklediğiniz kum yüksekliği çok çok önemli. Az koyarsanız Every Clean bile dibe yapışır, daha iyisi de yapışır. En az 5 cm den aşağı olmamalı kum yüksekliği. 5-8 cm arası ideal seviye. Ben hiç dibe yapıştığını, dipten kum kazıdığımı görmedim senelerdir.

Venusss0
Venusss0

3087

@Emirrckr hangi kumu kullanıyorsunuz ben daha önce proline ve vancat kullandım ikisindende memnun kalmadım sürekli dibine yapışıyordu, ever clean fast acting e geçtiğimizden beri dibe yapışma sorununuz kalktı ortadan benim kedimde kazdıkça kazıyor en dibe yapıyor ama yine de yapışma olmuyor bütçenizi aşmıyorsa şans verin derim.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 348 Görüntüleme
  • 15 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81935 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR