Bu Kızarıklık Normal Mi ? Veterinere Gitmem Gerekir Mi?

sevvalay
sevvalay

6578 Puan

Merhabalar, kedim 6.5 aylık erkek bu ara çok yalanıyor biraz önce bunu fark ettim. Neden olmuş olabilir veterinere gitmeme gerek var mı?


8 CEVAP

zey940
zey940

2679

Benim kedim de sürekli orasını yalıyordu kahverengi akıntı vardı bir de. Veterinerdeyken söyledim kızgınlığı yaklaştığı için cinsel organını keşfediyor/temizliyor gibi bir şeyler dedi. Kahverengi olan da onun akıntısıymış. Aynı şey bence sizinki de. Kediminkinin akıntısı bu kadar fazla değildi ama hemen temizliyordu onu belirtmiş olayım. Sizinki daha fazla geliyor sanırım. Açıklık gibi gözüken şey de içerideki pipisi. Kontrol sağlarken veteriner yanlardan bastırıp dışarıya çıkarttı rengine baktı morluk falan var mı diye. Bir tık koyuydu bizimki hemogram yaptırmıştık sanırım. Enfeksiyon çıkmayınca gözlem de kalın dedi. Kızgınlıktan da olabiliyor idrar yolları sorunundan da demişti. Sonra bir sıkıntı çıkmadı şükür 1.5-2 aya kızgınlık belirtileri başlayınca kısırlaştırdım 8. ayında. Yine bir veterinere götürün içiniz rahat edecekse. Hep kötü ihtimaller akla gelmiş basit bir şey de olabilir çok endişelenmeyin.

Sakizcan
Sakizcan

734

Yara olmus gibi görünüyor

Sakizcan
Sakizcan

734

Yara olmus gibi görünüyor

Ketonmanya
Ketonmanya

114506

Merhabalar.


Bence hekiminize en azından bu fotoğrafla danışırsanız iyi olur. Basit bir tahriş olabileceği gibi idrar yaparken acı çekmesine neden olan bir enfeksiyon da olabilir. Yalarken tahriş etmiş olsa da kedinizin kendini yaralayacak kadar yalaması da normal bir durum değil.


Bol patili günler dilerim.

Cennet29
Cennet29

123955

Kesinlikle bir sorunu var ve bu görüntü hiç normal değil. Fazla yalaması bile bir sorunu olduğunun kanıtı. En kısa sürede veterinere götürün

sevvalay
sevvalay

6578

Teşekkür ederim cevaplarınızdan dolayı, bana da bir yakınım keşfediyor demişti ancak emin olamadım bir sormak istedim 2 hafta sonra iç dış parazit aşı zamanı gelecek veterinerde çok stres oluyor o yüzden yakın tarihte arka arkaya gitmeden bir sormak istedim.

Sutlaciko
Sutlaciko

2816

Veterinere göstermek en mantıklı olan

TATA4242
TATA4242

118617

Normal bir görüntü olmadığını söylemekte fayda var ve veterinere götürmelisiniz.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 272 Görüntüleme
  • 8 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81914 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR