25 Günlük Yavrular Mama Su Eğitimi

Arkadaşlar merhaba yavrular 25 günlük oldular 1 ayını doldurunca mama su ve tuvalet eğitimine başlıcam bilgili deneyimli arkadaşlar tavsiye verirse neyi nasıl yapmak lazım bilgilendirirseniz sevinirim nutri'nin kitten yaş mamasını aldım püre kıvamlı uygun mudur yavrulara zaten kuru mama olarakta ND tavuklu kittenımız var

7 CEVAP

Ahh çok teşekkür ederim 🙏🏻
Her konuda bana hem destek hem yardımcı oldunuz harika bir insansınız sayenizde çok şey öğrendim bu sitenin bana kazandırdığı en iyi şey siz oldunuz tekrar ve tekrar herşey için çok teşekkürler ❤

Emirrckr
Emirrckr

13067

Şeyi söylememişim,
30.günden itibaren önlerine yaş-kuru karışık mama koymaya başlayabilirsiniz.
Benim bizzat bir albümüm var şu an baktığım kızım ve sahiplendirdiğim kardeşlerinin daha 1.günden bu yana fotoğraf ve videolarını barındırıyor.
Bu tip sorularda da işime yarıyor direkt bakıyorum mesela 28.gün kum koymuşuz,31.gün mama koymuşuz vs.
Direkt yavru kedi büyütme rehberi gibi oluyor :))

aytunccc123
aytunccc123

14318

Normalde ilgilendigim bi konuydu ama arkadaslar baya açıklamış pek anlatacak bi şey kalmamış geriye bende sağlıkla buyusunler diyorum o halde gerçekten en keyifli dönem başlıyor bizimkilerde şu an 40 günlükler o paytak paytak kosturmalar pesinizden gelmeler yok mu insanı eritiyor resmen😅

Hepinize teşekkür ederim😘💕

Ketonmanya
Ketonmanya

114506

Merhabalar.


Eğitim için aslında sizin yapmanız gereken fazla bir şey yok, annenin yavrularına o eğitimleri verebilmesi için uygun ortamı oluşturmanız yeterli.


Anne ve yavruları hâlâ bir aradalardır diye tahmin ediyorum. Kitten kuru mamayı yavruların da uzanıp yiyebilecekleri, çok derin olmayan bir kapta servis edin anneye. Yavrular da annelerini takip ediyor olacakları için onlar da rahatlıkla yiyebilirler böylece. Yanlarında da yine aynı şekilde çok derin olmayan bir kapta ve fazla olmayan bir miktarda su bulunsun. İçmek için debelenirken içine de düşebiliyorlar çünkü, su fazla olursa panikleyebiliyorlar. :)


Tuvalet için de şu an kullandığınız kum kabını bilmiyorum ama eğer kapalı tuvaletse üst kapağını çıkarın. Kapalı tuvaletlerin alt kapları genelde yüksek olur, Yavrular tırmanıp içine giremeyebilirler. Bu yüzden girişe merdiven görevi görebilecek sert ve ağır bir cisim koyabilirsiniz. Sert ve ağır olması önemli çünkü tırmanırken sağlam basabilmeleri ve o basamağı iterek yerinden oynatamamaları gerek. Bir de eğitim sürecinde yavrular illaki tuvaletlerinin dışına da çiş-kaka kaçıracaklardır. Bu yüzden bu alanı, altına sıvı geçirmeyecek bir örtüyle kaplamanızı tavsiye ederim. Kendi tecrübemi aktarmam gerekirse, biz bu süreçte kedi-köpekler için oyun parkı olarak satılan, etrafı kapalı bir alandan faydalanmıştık. Mamayı, suyu ve tuvaleti bu alanın içine almıştık. Alanın tabanına da köpek tuvalet eğitim pedlerinden alıp yaymıştık. Pet shoplarda satılıyor. Üzerinde çiş ya da kaka gördükçe de değiştiriyorduk. Böylece alanın hijyenini de sağlamış oluyorduk. Siz bunları almak istemezseniz altına sıvı geçirmeyecek bir materyalden yapılmış ve tercihen açık renkli bir örtüden yararlanabilirsiniz. Koyu renkte çişi ve kakayı görmeniz zor olabilir diye açık renk dedim bu arada. :)


Bir de son olarak mama, su ve tuvalet düzeneği birbirlerine ve anne ve yavruların yuvalarına yakın olmalı. Normalde kediler yemek yedikleri yerle tuvaletlerini yaptıkları yerin yakın olmasını tercih etmezler ama bu bir eğitim süreci olduğundan istisnai bir durum teşkil ediyor. Tüm bu düzeneği kurduktan sonra gerisi tamamen annenin işi, size de annenin yavrularını eğitmesini ve yavruların acemice annelerini taklit edişlerini keyifle izlemek kalacak. :)


Yavruların en keyifli zamanları geliyor. Sizin doğumdan beri yaşadığınız yorgunluğu ve çektiğiniz cefayı bildiğim için size bundan sonrasında sefasını sürebilmenizi diliyorum. :)

Emirrckr
Emirrckr

13067

Her şey gayet hızlı ve rahat ilerleyecek,merak etmeyin :)
28.günden itibaren bulundukları yere kum koyun,en başlarda içlerinde oynarlar ardından da yavaş yavaş tuvaletlerini onun içerisine yapmayı kavrarlar.
Mama/su eğitiminde özellikle de su da anne kilit rol oynuyor,anneyi içerken gördüklerinde direkt merak edip tadına bakacaklar,ilk içişleri çok tatlı oluyor :))
Mamaya karşı zaten genelde bebekler istekli oluyor ama annelerini yerken görmeleri de yine iyi olur daha çabuk öğrenirler.
Direkt yaş mama yerine yaş-kuru karışık başlatmanızı öneririm,
Eğer yaş mamanın lezzetini alırlarsa sonrasında kuru mamaya geçiş ve alıştırmak daha zor oluyor.
İlk günler karışık ardından da kuru mama oranını arttırarak ilerleyin :)
Üstelik yavru kedilerde diş gelişimi için kuru mama yemelerinin önemi de fazla.

Ketonmanya
Ketonmanya

114506

@MinisMinisler, aaa utandım şimdi aşk olsun, ne demek, tabii ki de elimizden geldiğince yardımcı olmak görevimiz. Ayrıca sizin minişlerle ilgili her haber aldığımda onların o tombik göbüşlerinden birer ısırık almış gibi keyifleniyorum ben :)


Sevgiler. :)

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 185 Görüntüleme
  • 7 Cevap
  • 2 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81914 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR