Kedime Günde 40-50 Gram Mı Mama Vermeliyim?

dumannn7
dumannn7

999 Puan

Kedim 1.5 yaşında dişi 4.6 kilo çıktı. Vet mamasını azaltın dedi. ND Premium tavuklu tahılsız mama kullanıyorum.
Kendi sitesine girdim baktım 4 kilo kediye günde 40-52 gram arası yazıyor tabloda. Kediyi 4 kiloya düşürmeye çalıştığım için 4 kiloluğu baz aldım zaten aralarında en fazla 3-5 gram fark var. 40-52 gram bütün gün için az geldi. 1 öğünde 23-24 gram yapıyor 2 öğün veriyorum.
Gramaj normal mi? Bir sormak istediğim de bunu kolayca nasıl sürekli tartmadan hesaplayabilirim? Türk kahvesi bardağında hesapladım bardağı doldurunca 50 gram yapıyor göz kararı değil biraz daha oturaklı hesaplamak istiyorum.

3 CEVAP

AyseMia
AyseMia

111368

Tam ölçebilmek için hassas mutfak tartısı kullanmalısınız, yada bir kereliğe mahsus kuruyemişçiden rica edip plastik pet bardakta mama götürüp tarttırıp istediğiniz gramaj seviyesine çizgi koyup, hep o çizgiye kadar mama doldurup aynı gramda mama vermiş olursunuz. Ancak benim tavsiyem mamayı aniden çok kısmaktan ziyade egzersizi arttırmanız, oyunlar oynatmanız. Öncesinde serbest besleme yapıyorsanız birden bire epey zorlanacaktır, öyle ise kademeli şekilde günden güne azaltın derim birden çok azaltmak yerine.

dumannn7
dumannn7

999

Türk kahvesi bardağında günlüğü 50 gram tam hesaplıyor ama öğün olarak hesaplamam lazım. 23-24-25 gram arası nasıl hesaplayabilirim?

Venusss0
Venusss0

3087

Kilo kontrollu bir mamaya gecmelisiniz nd kilo göbekte yağlanma yapıyor diye bir yazı okumuştum kedim çok zayıf diye şuan ben kullanıyorum kilo alsın diye orijen six fish kullananlar kedim zayıfladı diye yorum yapıyor bi bakın isterseniz

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 185 Görüntüleme
  • 3 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81914 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR