Kedim Kafasını Çarptı

1-2 saat önce kedim annemle oynarken ani bir hareketle kafasını kapıya vurdu. O sesle direkt yerimden kalktım gittim, koltuğun altına saklanmıştı. İkna edip bir şekilde çıkardım ordan ancak göz bebeklerinden biri büyük biri küçüktü aşırı panikledim. Biraz bekledik, durdukça düzeldi yani bir fark göremiyorum şuan ancak küçük olan gözünün beyaz kısımları kızarmış. Bu olaydan sonra gelip oyun oynadı, yemek yedi, su içti, şuan uyuyor. Veterinere yazdım yarına kadar gözlemlememi söyledi, darbeden kaynaklı kızarmıs olabilir dedi. Bu durumu yaşayan var mı, ciddi bir şey mi çok korktum.

4 CEVAP

AyseMia
AyseMia

111367

Yine de gözlemlemeye devam edin ancak çok büyük ihtimalle bir şey yoktur. Olsaydı ilk anlarda olurdu zaten, iştahı da yerinde korkulacak bir durum yoktur merak etmeyin. :) Afacanlar oynarken kafalarını hep kapıya, masaya carpıp tosluyorlar resmen boğa gibi ve kaldıkları yerden devam ediyorlar oynamaya. :)) Geçmiş olsun.

Çok saolun, inşallah dediğiniz gibidir gerçekten böyle şeylerde çok panikliyorum kılına zarar gelse benim canım kat kat daha fazla yanıyor. Bakalım yarın anormal bir durum fark edersem veterinere götüreceğim. 🙏🏻

somnium
somnium

12640

önemli olan ilk 3 saat. eğer travma geçirecek noktada bir şey olsaydı vücudu illaki tepki verirdi, merak etmeyin. eğer yemeğini yediyse, suyunu içtiyse ve şimdi güzel güzel uyuyorsa bir sıkıntısı yoktur bence. eğer ağrı yaşıyor olsaydı bırakın uyumayı, o ağrıyı zaten miyavlayarak size anlatmaya çalışırdı. evet, kediler acıyı tolere edebiliyor ama kafa sarsıntısıysa durum çok farklı. kedilerin deri tabakası bizimkinden daha geniş. bu yüzden küçükken, kardeşleri veyahut anneleri tarafından ısırılarak seviliyorlar. ki anneleri de onları ağzıyla, boynundan ısırarak taşıyor. demek istediğim: iskelet yapıları, vücut yapıları sandığımızdan daha sağlam. ve veteriner hekiminizin dediği gibi bir gün inceleyin. kusma, dengesizlik, fazla uyuma, gözünü açama vs. gibi bir durumda hemen götürürsünüz zaten. çok geçmiş olsun! daha nice oradan oraya zıplayabileceği zamanlar diliyorum minik kuşa.

AyseMia
AyseMia

111367

Sizi çok iyi anlıyorum, ben de kızıma karşı öyle çok hassas ve pimpirikliyim. Camdanmış gibi üstüne titriyorum her saniye, konu o olunca dünya duruyor benim için. Hatta ben kızımın tüyünü bile atmaya kıyamıyorum. :)


Umarım böyle durumlar bir daha yaşamazsınız, birlikte uzun ve sağlıklı ömürler diliyorum. :)

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 154 Görüntüleme
  • 4 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80663 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR