Sokakta Bu Kediyi Buldum Ve Cinsini Merak Ediyorum

Gulkss
Gulkss

168 Puan

Sokakta bu kediyi buldum, eve getirdim. Arkadaşlarımdan birkaç kişiye sordum kedinin british olduğunu söylediler ama bence british ile alakası yok. Babam ise normal sokak kedisi diyor. Sizce bu kedi tam olarak hangi cins?


8 CEVAP

IIREMMM
IIREMMM

112774

Russian blue olabilir gibi sanki ben pek hakim değilim bu konulara ama, umarım tamamen sahiplenme şansı bulmuşsunuzdur bu minnoşu çok tatlı maşallah :)) birlikte güzel günleriniz olsun,birbirinizin şansı olma fırsatı edinmeniz dileğiyle.

aslihan_e
aslihan_e

128383

Arkadaşlar gri tekir sokak kedisi falan diyor da, bu hayvanın genetiğinde British ya da denildiği gibi Russian Blue tarzı bir cins olduğu açık. Zamanında birileri cins kedisini sokağa bırakmıştır, ordan türeyen kedilerden birinin torunu falandır. Kısırlaştırmanın eskiden bu kadar yaygın olmadığı da düşünülünce cins genler taşıma ihtimali yüksek. Biz benzeri kedi yavrusunu veterinere götürdüğümüzde adam "Bu cins genle doğmuş, bana verin satarım" diye tutturmuştu. Sonuçta sokak, cins köpeklerin karışımlarıyla da dolu, cins kedilerin karışımlarıyla da. Zaten bir kedinin ilk atalarından beri hiçbir farklı türle çiftleşmeden aynı cinste kaldığını kimse iddia edemez. Öyle bir kedi aşırı nadirdir.

Okan3439
Okan3439

10725

British bence değil yerli russian blue olabilir 😀

KimJeongguk
KimJeongguk

122045

Gri tekir. Russian Blue'lar sokakta bulunabilecek bir kedi değildir fiyatları ateş pahası ve ülkede sadece 3-4 kişide vardır belki safkan Russian Blue'dan. British hiç daha değil çünkü uzun burun uzun kulak vücut yapısının bir british kediyle yakından uzaktan alakası bile yok.

Emirrckr
Emirrckr

12959

Evet tipik gri bir semt kedisi gibi duruyor,maşallah ömrü de güzel olsun :)

AyseMia
AyseMia

111367

Gri sokak kedisi yalnızca, sokakta çok bu kedilerden.

Simbaloski
Simbaloski

848

Merak ettim bende bir göz attim google, anımsatıyor evet russian blue cinsini ayrica fiyatına baktim çokta pahali bir kedi değilmiş olma olasılığı var , benim oglumda çok uzun boylu ve tüylü bende onu merak ettim şimdi oda kırmami yoksa : )

Sezgek
Sezgek

16511

Yahu sokakta gri kedi görür görmez şap diye cins damgası yapıştırmak beni benden alıp götürüyor umarım hayvanların gen havuzunun insanlar gibi işlemediğinin farkındasınızdır evet genlerinde bir yerden gri kürk geni almış ama bu ona yok russian blue yok british yok Scottish hanedanlığına üyelik vermez genetik böyle işlemiyor yani baksan belki genin de bengal de vardır Norveç orman da bu kedinin atalarını biliyor muyuz hayır ve bahsettiğim şey iki kuşak ötesi de değil hani onlarca kuşak ötesi de olabilir ya benim doktora yaptığım fakültedeki hocam dış görünüşe bakarak asla cins tayini yapılmaz derdi maşallah bizim halk hop madalyalı şecereyi yapıştırmayı çok seviyor anlayın artık arkadaşlar o binlerce lira baydığınız hayvanlar bile british Scottish değil ay durun sizi rahatlatayım yani saf kan değil neyse belki bu ticaret olayı hastalıklı gen havuzunu azaltır bir yandan da böyle düşünmek lazım 😒

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 365 Görüntüleme
  • 8 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80687 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR