Hangi Mama?

Omereyub06
Omereyub06

103369 Puan

Merhaba, arakadaşlar 2 aylık british Shorthair sahipleneceğim hangi mamayı tavsiye edersiniz?

14 CEVAP

Infernus
Infernus

111806

2 aylık bir bebeğin annesinden ayrılmasını tavsiye etmiyorum. Tamam ilk 2 ay süt içmesi gerek ama sonraki 1 ay da annenin eğitimi için gereklidir. Bu ayda etrafı incelemeye başlar, sosyalleşir, tuvalet vb eğitimini alır. Anneyi taklit eder. Yapmaması gereken davranışlar olursa annesi uyarır, yönlendirir. Zaten alacağınız kişi de üretip satmıyorsa, bir an önce elinden çıkartıp yeni gebelik başlatmak için kızıştırma iğnesi yapmayacaksa 2 aylık bebeği vermeyecek kadar bilinçlidir diye düşünüyorum.

kedilimadam
kedilimadam

114398

@Infernus'un söylediklerine tamamen katılıyorum.Benim bebeklerim şu an iki buçuk aylıklar ve hala ayırmadım annelerinden çünkü her gün yeni bir şey öğreniyorlar.Ve görüyorum ki Moka da henüz bebeklerini bırakmak istemiyor.Çünkü evin içinde bir tanesini gözünden kaybetse her yeri arayıp bulana kadar susmuyor.Ayrıca bebekler kuru mama yemenin yanı sıra hala annelerini emiyorlar ve bu onlar için yaptıracağım aşılardan kimyasal ilaçlardan ya da pahalı mamalardan çok daha etkili ve faydalı.O yüzden sahipleneceğiniz yavru annesiyle birlikteyse 3ayı doldurmasını beklemenizi tavsiye ediyorum.Sonrasında ise eğer bütçeniz uygun ise N&D kitten, eğer biraz daha uyvun fiyatlı olsun derseniz Matisse Kitten mama kullanmanızı öneriyorum.Ayrıca sahipleneceğiniz kişinin hangi mamayı kullandığını öğrenmeniz ve en azından bir hafta süre ile bu mama ile karıştırarak vermeniz sindirim sorunlarını engelleyecektir.

Infernus
Infernus

111806

Bulaşma diyorum da kendime engel olamıyorum asdgasds. Özellikle belirttiğiniz üzere alaca. Pardon sahipleneceğiniz 2 aylık biritiş şortheyir kedinize bütçeniz iyiyse en pahalı mama hangisiyse ondan almanız gerekiyor. Kendisi ingiliz kraliyet ailesinden olduğu için pis, fakir tekirlerle aynı mamayı yiyecek değil. Lütfen bu konuya özellikle dikkat ediniz.

Infernus
Infernus

111806

Yukarıda size yapılan açıklamalar hakkında en ufak bir fikriniz yok di mi? Siz işinize gelen şeye cevap verip gelmeyene vermediğiniz sürece daha da yazacağım. Siz illa alacaksanız, ne durumda olduğu/olacağı hiç sorun değil yeter ki sizin olsun. Belki siz değil ama bunu okuyacak pırıl pırıl gençler kendileri bilinçlenecek, arkadaşlarına anlatıp onları da bilinçlendirecekler ve bu canlıları mal, eşya olarak gören, tek dertleri para kazanmak olan, üzerinden para kazandıkları canlıların da sağlık, psikolojik sorunları ile ilgili zerre İlgilenmeyen ,umursamayan acımasız piyasayı bitirecekler. En azından 2 aylık bebeği annesinden ayırmamak gerektiği konusunda bilgilendiler. Bana sorarsanız 2 aylık bir bebeği annesinden koparmak yerine; annesi olmayan bir bebeği sahiplenip kol kanat germek en güzeli. Düşünsenize dünyada kimsesi yok, yapayalnız. Siz onun şansı oluyorsunuz. Bir düşünün derim.

Infernus
Infernus

111806

Sahipleneceğimiz 2 aylık britiş şortheyir kediyi ücretli mi alacaksınız?

Infernus
Infernus

111806

** n

BeyzaElmas
BeyzaElmas

102846

ben kedime pro choice kitten kullanıyorum hem kedim çok seviyor hemde fiyatı uygun tavsiye ederim:)

Omereyub06
Omereyub06

103369

Hayır sahiplenecem

Reyaura
Reyaura

15210

Bütçeniz nedir

Omereyub06
Omereyub06

103369

Bütçem iyi

aleyn
aleyn

113859

reflex almayın içeriği çok kötü. bütçem iyi demişsiniz içeriği iyi bi mama alın. nd kitten olabilir, petcurean go olabilir, now fresh olabilir..

Omereyub06
Omereyub06

103369

Reflex güzel bir markamaı

Omereyub06
Omereyub06

103369

Sütten kesilmiş sahiplenicem

Feronia
Feronia

117611

Mamayla beslemeyin.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1102 Görüntüleme
  • 14 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 91.067 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR