Yemek Yemeyen Kediye Nasıl Yemek Yedirilir

eliflal
eliflal

1869 Puan

6 yaşında tekir kedim var. Yavcs yavaş mama yemeyi kesti. Önce çok az kuru mama yiyordu sonra kuru mama yemeyi bıraktı yaş mama yemeye başladı ve en sonunda yaş mama bile yememeye başladı. Haliyle bu süreçte pek çok kez veterinere gittik. Belirli aralıklarla veterinere kaldı serum yedi. Sonuç olarak da karaciğerinde yağlanma olduğu ve yemek yememesinin de karaciğerini daha çok yordugu öğrendik. Mama yemeyi kesinlikle reddediyor. Resmen mamadan tiksinyor. 3,4 gündür şırınga ile besliyoruz. Onda bile çok zorluk çıkarıyor. Ilaçları zaten yedirmek çok zor bazen şurubu tukurmeye falan çalışıyor. Yani ne yapmalıyım? Nasıl iyileşir bir fikri olan lütfen yazsın.

3 CEVAP

aslihan_e
aslihan_e

130918

Size yardımcı olamayacağım ama aynı yemek yememe sorunu benim 7 yaşındaki kedimde de var. Onun ciğerinde yağlanma yok, sadece yaşlanmaya başladı ve yemek seçer oldu. Bizimki kuru mamadan nefret eder ve yaş mamayı da azıcık yese bir daha uzun süre yemek istemez. Şırınga ile yedirmeyi denedim kusup çıkarıyor, zorla yediği için midesini bulandırıyor, yoksa kusma sorunu yok. Geçen sefer tavuk ciğeri pişirecektim (Normalde çiğ beslenme karşıtıyım, kedilere özel satılan dondurulmuş çiğ et olmadığı sürece asla tavsiye etmem) bu kedim de açlıktan ölüyor artık ama beğenmiyor yine hiçbir şeyi. Bir tane çiğ tavuk kalbi uzattım, şöyle bir kokladı, öyle bir kaptı ki, elimi de ısırıp kanattı. Normalde pişmişini yemiyor. Sonra ben uzattım o lop lop yuttu kalpleri, biraz da ciğerden verdim. Siz de bir deneyin isterseniz, tavuk kalp kedilere çok faydalı, yüksek oranda taurin içeriyor. O üst kısımdaki yağlı yeri keserseniz daha iyi olur, yedirirseniz eğer.

Ketonmanya
Ketonmanya

114869

Merhabalar.


Çok kez kliniğe gittiyseniz elbette bakılmıştır ama ağız içinde bir problemi olup da mama yerken acı çekiyor olabilir mi acaba?


Bol patili günler dilerim.

eliflal
eliflal

1869

Hayır ağzında bir problem yok. Bizde ilk ondan suphelenmistik. Karaciğer yağlanmasından dolayıymis iştahsızlığı. Karaciğerindeki problemden dolayi yemek yemiyor. Yemek yemediği için karaciğeri daha da yoruluyor anlayacaginiz. Teşekkürler cevabınız icinn

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 205 Görüntüleme
  • 3 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 90.939 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR