Kedi Bazen Kumu Kullanıyor, Ama Genelde Tuvaletini Ortalığa Yapıyor. Sebebi Nedir, N'apılır? :/

cimkedisi
cimkedisi

170 Puan

Merhabalar :)
Yaklaşık 4 senedir beraber yaşadığım bir pisim zaten vardı (dişi), 3 hafta kadar önce de kampüste dolaşan yaklaşık 5-6 aylık bir erkek kedi sahiplendim, zira okuldaki köpeklere karşı pek kendini koruyabilecek gibi değildi, bir de fazla çelimsiz kendisi. Ara sıra tuvaletini kuma da yapıyor, ama genelde kum temiz olduğu halde sağa sola kakasını çişini de yaptığı oluyor. 4 gün kadar evde değildim, dün akşam eve bir geldim, evi resmen b.k götürüyor afedersiniz, en aşağı 10 farklı yere kakasını yapmış :/ sebebi nedir acaba, kuma nasıl alıştırabilirim? evde başka kedi olduğu için mi böyle yapıyor, farklı bir kum kabı daha alsam işe yarar mı dersiniz?

3 CEVAP

aleyn
aleyn

113859

nasıl kum kullanıyorsunuz? ikincisi farklı kum kabı işe yarayabilir evet çünkü kediler için koku çok önemli, bölgelerini kokuyla belirliyorlar, farklı bi kedinin kokusunu kaptan aldıgından orayı diğerinin bölgesi olarak gördüğü için yapmıyor olabilir.

cimkedisi
cimkedisi

170

@aleyn , (mesajdan alıntı nasıl yapılıyor çözemedim de henüz :'))
bentonit kullanıyorum ama onu mu beğenmiyor ki? ben diğer kum kabını bir deneyeyim o zaman, o mantıklı :)) olmadı kum çeşidinde değişikliğe giderim :/

aleyn
aleyn

113859

ya kumu beğenmiyor olabilirler ama genelde kalınsa patilerini acıtıyorsa beğenmiyorlar silikayı da beğenmeyen oluyordu ince taneliyi beğenmeyen pek görmedim. 5-6 aya kdar sokakta olan kedi bölge olaylarını çoktan çözmüştür o yuzden kendi kum kabı olması sorunu çözer gibi duruyor. kum kabını aldıgınızda yine kuma götürüp bırakın bikaç kez yine dışarı yaparsa dışarıdaki kakaısnı alıp kumuna koyun ordan kokusunu alması için ce evde yaptıgı her yerde iyice kokusu çıkana kadar silin ki oralara tekrar yapmasın.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 682 Görüntüleme
  • 3 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81787 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR