Kedim Tırnaklarını Kestirtmiyor :(

Kedimin özel tırnak makası var ve şu an yavru olduğu için çok hareketli koltukları tırmalıyor bu yüzden tırnaklarını biraz kısaltmam gerekiyor ama ne zaman patisini elime alsam sorun çıkartıyor kaçıyor cidden normalde uysal bir kedi olmasına rağmen konu tırnak kesmeye gelince çok hırçınlaşıyor sizce ne yapmalıyım?

5 CEVAP

umut61
umut61

2877

Kedinizi bir havluya sarın bu şekilde tırnaklarını kesin. Bu şekilde yapamazsanız birinden yardım alın. Farklı alternatiflerde var ama yazarsam panter emeller beni hayvan düşmanı olarak görebilirler. :)

susesi22
susesi22

734

Uyurken genelde bu işlem yapılabilir

Ev kedileri için çıkarılmış gelenekler diyelim... Kedilerin tırnaklarının bir insan tarafından kesilmesine gerek yoktur. Bu gayet doğal çünkü çoğu kedi patilerine dokunulsun istemez hele arka ayaklarının. Evde sağı solu tırmalasın istemiyorsanız kedi tırmalama ağacı almalısınız, kedi olan evde kedi tırmalamasıda olmalı yoksa hayvancağız doğal olarak koltuğa halıya gidecektir. O tırmalama sayesinde kendi tırnaklarını zaten düşürüyor ve bunu sık sık yapıyorlar içiniz rahat olsun : )

umut61
umut61

2877

sibelaltuntas evde tırmalama tahtası olması koltukları delik deşik etmeye engel olmuyor. O yüzden kesilmeleri gerekiyor.

bayanpigme
bayanpigme

295

Benim kedim normalde çok aşırı oyuncu bir kedi. Genelde uyurken ya da uykusundan uyanır uyanmaz kesiyorum. Daha kolay oluyor. Bir de mesela ben keserken annem onun dikkatini başka yere topluyor. O oralarla ilgilenirken bende kesiyorum. Uykusundan hemen sonra dene derim.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1201 Görüntüleme
  • 5 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80165 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR