Köpeklerde Kulak İltihaplanması İçin Ne Yapabilirim ?

ilksen_
ilksen_

235 Puan

Görseldeki kızımın kulağını birkaç gün önce farkettim. İyileşmesi için ne kullanabilirim ? İnternetten araştırdığımda iltihaplanmış olduğunu düşünüyorum.Bugün crystalin ile orayı iyice sildim ancak iyileşmesi için damla/krem/antibiyotik kullanmam gerekir mi ?
Yine yaptığım araştırmalara göre gentavet ve/veya gentagut damlasının kullanıldığını gördüm. Buradaki sizlerden de belki benzer olayı yaşamış olanlarınız vardır diye bilgi almak istedim.


4 CEVAP

robinc
robinc

279

bence veterinerinize danışmadan kulağının içine temizleyici losyon dışında ürün kullanmayın. bizimkinde de buna benzer kulak içi kırmızı kızarıklıklar oluyor ama iltihap seviyesinde olmadı. yanlış teşhis de olabilir. umarım ciddi bir şey değildir ve en basit şekilde atlatırsınız

aslihan_e
aslihan_e

128341

Bence de veterinere götürün çünkü burada bir kullanıcı sürekli köpeğinin kulak iltihabıyla ilgili yardım almak için yazıyordu, veteriner yardımı aldığı halde bir türlü geçiremedi, sonunda köpeğini kaybetti. Sizi korkutmak ya da durumu abartmak gibi oluyor ama ben o kullanıcı sayesinde kulak iltihabının ne kadar riskli olduğunu öğrendim, o yüzden bence de veteriner ile hareket edin. Şimdi siz damla damlatırsınız ama belki iltihap iç kısımda daha şiddetli olabilir, belki oral antibiyotik gereklidir. İleri düzeydeki iltihaplarda damla yeterli gelmeyebiliyor. Biz sizi yanıltmış oluruz. Gentagut damlayı kulağın içine damlatıyoruz, kulak kepçesinde bir sorun var, dış kısmın tedavisi damlayla olmaz ancak merhem gibi bir ürün gerekir veya dediğim gibi içerden antibiyotik alması gerekebilir. Bir de iltihap mı yoksa başka bir sorun mu var biz buradan bilemeyiz.

ilksen_
ilksen_

235

Haklısınız, tabiki en doğru yol veteriner. Ama bu cana şirkette organize içinde bakıyorum. Araçla veterinere götürme imkanım yok, belediyelerde bu tarz bir sorun için gelmiyor.

aslihan_e
aslihan_e

128341

Zaten belediyeye gitse rezil olur. O zaman siz ona dediğiniz gibi damla alın ama o damlalar kulak zarında hasar varsa tehlikeli olabiliyor, öyle bir şey yoktur sanırım ama bilemeyiz tabi. Hayvanlara damla damlatmak çok zor olabiliyor, hemen sallayıp çıkarabilir, biraz uğraşabilirsiniz. Amoklavin gibi amoksisilin etken maddeli bir antibiyotik de verseniz iyi olur 1 hafta-10 gün boyunca. Mümkünse sabah akşam, değilse günde bir defa kilo başına 10-15mg düşecek şekilde yiyeceğe saklayıp yutturun. Mesela 35 kiloluk bir köpekse hapın yarısı diyelim. Bir de terramycin alıp kulağın dış bölgelerine sürerseniz iyi olur. Şimdi belki derler ki ne olduğunu bilmeden antibiyotik neden kullanıyorsunuz ama böyle bir durumda eğer iltihap varsa daha kötüye gidebilir. Antibiyotik kullanmak büyük risk olmayacaktır, büyük riskin önüne geçmiş olur.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 204 Görüntüleme
  • 4 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80384 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR