Flagyl Şurup Ve İç Parazit Hapı.

somnium
somnium

12640 Puan

bu sabah kedimi veterinere götürdüm. aslında sabah gördüğüm(sabahki soruda belirttiğim) dün yediğimiz salçalı makarnadan kaçırmış olabileceğini söyledi hekim. yine de iç parazit hapı verdi. hem başlığa yazdığım şuruptan 0,5 ml içti sabah hem de bir saat öncesinde iç parazit hapı aldı. şu an ise yorgun, uyumak istiyor. mamasını yiyor, biraz sinek kovaladı. ki ishal sorunu için probiyotik tozu verdi, 1 hafta daha kullanmamız için. lakin korkuyorum. acaba bu şurupla, iç parazit hapının bir yan etkisi olabilir mi?

6 CEVAP

aslihan_e
aslihan_e

128383

Antibiyotik kullandığı için uyku yapıyor olabilir, iç parazit hapının öyle bir yan etkisi yok. Tabi kesin hastalığı yok, antibiyotikten dolayı uyuyor diyemem. Belki de ishal yüzünden güçsüz düşmüştür. Aslında makarna ishal yapmaz ama iyice yağlı ve bol salçalı yediyse belki olabilir.

Mnindibi
Mnindibi

7466

Antibiyotiği bırakmayın ve düzenli kullanın. İshali kesmek için kullanmanız şart. Yoksa dehidrasyondan yavrunuzu kaybedebilirsiniz bile.
Bir daha mama dışı gıda vermeyin ki ishali atlatsın. Eğer 5 günün sonunda ishal geçmezse veteriner hekimden gastrointestinal mama da alın. Mamasını bu süreçte yiyip yemediğini, yeterince su içip içmediğini kontrol edin.
Geçmeyen ishal oldukça ölümcül.

Mnindibi
Mnindibi

7466

Ah tabii antibiyotikle birlikte bir kaç saat sonra prebiyotik de çok çok önemli. Tek başına antibiyotik yetmiyor. Kötü bakterilerin yerine iyi bakterileri koymazsanız da ishal uzun sürer.

Minminik
Minminik

13975

Parazit hapi bizimkini resmen hasta ediyor tum gun uyuyor gozleri kizariyor

Coconutbey
Coconutbey

15131

Benim kedimde parazit hapı antibiyotikler iğneler flagyl hiçbiri ise yaramamıştı biz gastro mamayla çözdük olayı ve kuru mama dışında hiçbir farklı gıda vermeyin geçmiş olsun

somnium
somnium

12640

hepinize çok teşekkür ederim! salçalı makarnayı ben vermedim, ahaha. mutfaktan dımbızlamış, alıp oynamış bir parçasıyla. kısırlaştırmadan sonra 8 gün yumuşak dışkısı vardı. sabah da sıvılaştığını görünce, üstüne o spagetti makarna parçasını görünce iç parazit sandım. hemen veterinere gittik. veteriner parazite benzetmese de önlem için iç parazit hapı yutturdu. probiyotik+ şurup verdi. 3 gün içersinde ufacık bile ilerleme olmasaydı dışkı tahlili yapacaktı. ama bu sabah gayet güzel bir dışkı beni karşıladı. :’) yumuşak ama hafif katı, sulu değil ve de şekilli! sanırım düzelmeye başladı. yorumlarınız için ayrıca teşekkür ediyorum! hepinizin yavrularının tüyleri kadar uzun ömrü olsun!

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 281 Görüntüleme
  • 6 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80687 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR