Kedide Pire İçin Yardım Lütfen :(((

Coconutbey
Coconutbey

15150 Puan

Ya ben bıktım artık bu pire olayından 17 gün önce dış parazit yaptırdık hatta advantage miydi neydi güçlü olandan yaptırdık ama bugün sanki elimde bir şey gördüm yakaladım sonra baktım yoktu. Kedimi taradım gezen bir şey yoktu ama 1 tane küçük nokta gördüm pire dıskısından şüphelendim. Ama dediğim gibi daha yeni dış parazit yaptırdık ya. Evi de süpürmüştüm her yeri noldu evi pire mi bastı anlamıyorum kedilere dış parazit etki mi etmiyor nedir napıcam ben ya?????

8 CEVAP

E_Thor
E_Thor

612

Aynı durumu ben de yaşadım bugün. Güncel kalması için yazıyorum..

AyseMia
AyseMia

111368

Aynı durumdan ben de muzdaribim ve bu pire illeti hemen biten bir şey değil ne yazık ki. Evi de ilaçlatmanız gerekiyor. Hatta evi 2-3 kez ilaçlatıp, kedisine de defalarca kez dış parazit damlası uygulatıp halen kurtulamayanlar biliyorum. Kedinizi günde 2-3 kez pire tarağıyla tarayın, izin veriyor ise şanslısınız çoğunu öldürürsünüz bu şekilde tekrar damla kullanmadan. Seresto pire tasması da çok öneriliyor kediniz tasma taktırıyorsa ondan kullanın derim, pireleri uzak tutuyor 7-8 ay dış parazit damlası uygulamanıza gerek kalmıyor.

Coconutbey
Coconutbey

15150

Ve eşim kaşınmaya başladı kabarcıklar oluştu kolunda falan pire ısırığı mı diye düşünmeye başladım psikolojim bozuldu yarın doktora gideceğiz

Coconutbey
Coconutbey

15150

Kedim tasma taktırmıyor malesef of ya peki evi ilaçlatırsak kedim nolucak evde durabilir mi

AyseMia
AyseMia

111368

Evin boş olması, ne siz ne kediniz kimse olmaması gerekiyor 4-5 saat tabii ki.

AyseMia
AyseMia

111368

Pire larvalarına da etki eden türden olması gerek mutlaka bu arada, hem ev ilaçlamasının, hem de kedinize uyguladığınız damlanın.

Emirrckr
Emirrckr

13076

Pire başa beladır,
Eğer pire varlığından eminseniz kesin çözüm evi ilaçlatmak ve kedinizde de bir hekim kontrolü sonrası dış paraziti tekrarlamak.
Muhtemelen ancak bu şekilde köklerini kurutursunuz.

Buse_odm
Buse_odm

1332

Bende yaptırdım arkadaşım ile aynı gün onun kedisine de bulaştı ben tabi temasta bulundurmadım fib korkusu ile ama ben elma sirkesini bir şişenin içine koyuyorum yarısını yarısını da su soyup sıkıyorum ve tarıyorum onun kedisine de yaptık 2 günde kurtuldu

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 205 Görüntüleme
  • 8 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81957 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR