Dışarıdan Korkan Kedim Birden Dışarıya Merak Saldı Ne Yapmam Lazım Acil

moonssalute
moonssalute

2897 Puan

3 yaşındaki kısır erkek kedim çok korkak, dışarıyı hiç sevmez kapı açılınca arka odaya kaçar normalde. Ama son zamanlarda sitenin bahçesinde yaşayan ve beslediğim yavru kediler acıkınca kapımın önüne geldiğinden kedim de onları görüyor merak ediyordu, artık her kapı sesi duyduğunda fırlıyor dışarı gidiyor. Daha önce de yavru kedilerle aynı ortamda bulundu ama hiç sevmiyor dövmeye çalışıyordu. Bu yavrularla gayet iyi anlaşıyor ve hep dışarı çıkmak istiyor, saatlerce kapının önünde ağlıyor, çıkarıp yarım saat enerjisini attırdım ve kucağıma aldığımda hiç duymadığım tonda bana bağırıp tısladı. Neden böyle yapıyor olabilir, dışarıdan bu kadar korkuyorken kapıda ağlayacak kadar isteklenebilir bilen var mı? Kısır olmasına rağmen kızgınlığa girmesi söz konusu değildir değil mi?

3 CEVAP

aslihan_e
aslihan_e

128573

Hep söylerim kediler farklı kedilere göre farklı davranışlar sergilerler diye. Demek ki onlardan bir şekilde elektrik almış. Bizimkiler de öyleler, herkese saldırırlar, bir bakarsınız kedinin biriyle arkadaş olmuşlar. Normalde dışarıyı istemiyordu ama baktı diğer güvendiği kedilerle takıldığı bir ortam, hoşuna gitti. Kediler birbirlerini örnek alabiliyorlar. Dışarı çıkınca tabi ki hep dışarıyı isteyebiliyorlar ve haliyle eve getirdiğiniz için size sinir oluyorlar. Ayrıca dışarıdaki kedi kokularından dolayı sanırım iyice bir havaya giriyorlar. Sokaktan sahiplendiğim bir dişi var, uzun süredir evden çıkmak istemiyordu. Kapı açılınca saklanıyordu. Geçen bıraktım gezmeye, benim zorumla eve döndü. Normalde bana aşırı düşkün, bir döndü asla sevilmek istemiyor, hiç pas vermiyor, tutmaya kalkışsam tıslıyor. Hani belki dersiniz biri mi kovaladı, kavga mı etti, yok, gözetim dahilinde çıkardım. Zaten evde hapis çoğu kedi dışarı çıkardığınızda alışırsa eve zorla girdirmeye çalışırsanız parçalar sizi. Bunun kızgınlıkla alakası yok.

moonssalute
moonssalute

2897

...

hknoktn
hknoktn

422

Kızgınlığa girmiş olamaz muhtemelen ama kendini evde yalnız hissettiği için bu davranışları sergiliyorlar. Benim de kızım korkuyor dışarıdan son zamanlarda balkona çıkıp sarkmadan bizi germeden bakıp hava alıp içeri giriyor. Dışarı merakı yok ama açık hava ihtiyacı oluyor. Belki ilgisiz hissediyor olabilir.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 177 Görüntüleme
  • 3 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81957 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR