Aşı Sonrası Uyku Ve Ateş

Darwincan
Darwincan

2570 Puan

Yaklaşık 4 aylık kedimiz her aşıdan sonra 2 gün uyuyor, halsiz ve patileri sıcak sıcak. Yapılırken de canı yanıyor ve tepki veriyor. Oysa ilk karma aşısı başka bir veteriner tarafından yapılmıştı ve ne canı yandı ne de aşı sonrası bu belirtileri gösterdi. Hiç aşı olmamış gibiydi. Açıkçası hangisi normal kafam karıştı. İlk veteriner mi doğru yapıyor bu işi yoksa şimdiki mi bilemedim. Sizler de aşı sonrası durumlar nedir? Bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim.

13 CEVAP

Elifoo
Elifoo

10743

Mico iki karma asidan sonra da asi oldugu gun aksama kadar yatti. Ben de cok kudurtmadim acikcasi dinlensin diye. İkinci dozu belki bi tik daha agir gelmistir sizinki icin. Eger yemek yemesinde enerjisinde ve tuvaletinde bir problem olmazsa her sey normal demektir. İki gunden sonra belirtiler devam ederse veterinere tekrar goturmekte fayda var diye dusunuyorum

ursaminor
ursaminor

116511

Alerjik reaksiyon öyle olmaz suercn!
Her başlığa bilip bilmeden yazmışsınız yahu. :/


İğne deriye girdiğinde canları acıyor (doğal olarak). Aşıların içerikleri de yakıyor.
Aşı ilgili hastalığa bağışıklık kazandırmak için o hastalığın zararsız miktardaki virüsünün vücuda verilmesi işlemi olduğuna göre, 24 ila 48 saat boyunca ateşlenmesi, halsiz şekilde uyuması çok normal. Panik yapmayın.
Daha uzun sürerse veterinerinizle görüşün. Ama genelde 2 günden uzun sürmez bunlar.

ursaminor
ursaminor

116511

Agresif aşıları (özellikle kuduz ve karma) kalçadan yaptırın. Bunu dilinde tüy bitiyor uzmanların. Dağılmıyor bu aşılar sırttan yapılınca. Bazı kedilerde kiste neden olabiliyor.


Ayrıca teknisyenlerin aşı yapmasına izin vermeyin. İllaki veteriner yapsın. Ne olursa olsun fark ediyor o tecrübe. Bizim kıza bir kere teknisyen yapmıştı aşıyı; 2,5 ay yara geçmedi sırtında :/
O günden sonra asla elletmedim kızı teknisyenlere.

Nurbaran
Nurbaran

4471

Ben de kedimin rutin aşılarını yaptırırken malesef bu tabloyla karşılaştım ateşi yükseliyor halsiz oluyor yemek yemiyor hep uyuyordu bide tabi yaşadığı travmatik da unutmamak lazım çünkü canı acıyor ve biz onu kendi elimizle veterinere götürüyoruz benim kedim 3 gün yanıma gelmemişti mesela. Demem o ki bunlar normal. Bide bazen açıdan acıya ortamdan ortama kedinin aşkta tepkisi farklı olabiliyor. Ben de ilkinde götürdüğümde tırmalamıştı miyavlıyordu ama Bidahaki başka veterinere gidişimizde farkına varmadı bile.

suercn
suercn

4811

Aşıya alerjik reaksiyon veriyor olabilir

Nurbaran
Nurbaran

4471


  • aşıdan aşıya

Nurbaran
Nurbaran

4471

Klavye biraz sıkıntı çıkardı ama umarım ne demek istediğimi anlatabilmişimdir :)

Mischka
Mischka

116595

Benim ilk kedim 4 aylıkken geldi ve așılamalara o zaman bașladık, ateș olmuyor fakat ilk gün halsizlik, sürekli bir uyku durumu oluyordu ve 2 ile 4 gün arası değișen așırı agresif tavırları :) kendini elletmiyor kucağa alınınca sanki canından can kopartılıyorcasına feryat figan bir çığlık.. Nasıl bir nazdır așı yapılırken dahi bağırmıyor öyle. Șimdi 2aylık bebemizin așıları bașladı ilk iç dıș tamamlandi 4gün önce de karmanin ilk dozu. Ama maalesef yavrumuz dünden beri kusma ishal çok kötü vaziyette. Bu gün serum takıldı, çeșitli iğneler yapıldı, antibiyotik bașlandı.. Așıdan dolayı üzerine bir de üșütmüș dendi. Bünyeye göre de değișiyor bu durumlar, inșallah iyileșecek yavrumuz :(

Darwincan
Darwincan

2570

İnşallah en kısa zamanda iyileşir..

Melmsrl
Melmsrl

4

Aşıdan sonra banyo yaptırmamak lazım o zaman? Direnç düşüyorsa iğne ile banyo sonrası üşürse şayet hastalanabilir .. doğru mu anladım

Darwincan
Darwincan

2570

Anladığım kadarı ile aşıdan aşıya değişiyor ama bir türlü iki veteriner arasındaki farkı çözemedim. Yorumlarınız için teşekkürler. Peki lösemi aşısı yaptırmalı mıyım sizce?

Mischka
Mischka

116595

Inșallah, hepimizin yavruları iyi olsun. Teșekkür ederim.

Acikgzz
Acikgzz

103188

Karma aşı yapıldıktan sonra , ateş ,iştahsızlık , kusma gibi belirtiler gayet normaldir. 2. karma aşıda da aynı şekildedir. 1-2 gün sürebilir ama kusması aşırı derecede fazla ise veteriner hekimine başvurmanız gerekmektedir. Gereken tedaviyi yapacaklardır.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 34570 Görüntüleme
  • 13 Cevap
  • 2 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80118 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR