Kedimin Burun Delikleri Çok Küçük

yaaamur
yaaamur

2897 Puan

merhabalar 5 aylık minik bir british kızım var, nefes alırken sürekli horlar gibi ses çıkardığını fark ettim, burun deliklerinin resmini çektim normal mi değil mi anlayamıyorum, burun ameliyatı gerektirir mi?


5 CEVAP

Ketonmanya
Ketonmanya

114506

Merhabalar.


Benim kedilerimden Lily'nin de aynı sorunu var. Kendisi Scottish straight. Eğer çok fazla hareket ettiğinde nefes nefese kalıyorsa, uyurken değil de uyanıkken de horlar gibiyse nefesi ve sık sık ağzından nefes aldığını görüyorsanız evet, burun delikleri için genişletme ameliyatı olması gerekir. Ama bu yazdıklarımdan hiçbiri yoksa ve sadece uyurken arada ufak ufak horluyorsa gerek yok. Bizim hekimimizin söylediklerini aynen ilettim az önce size. Umarım ameliyat olması gerekmez bebişinizin.


Bol patili günler dilerim. :)

yaaamur
yaaamur

2897

merhabalar:) uyanıkken de horlar gibi nefes alıyor, kucağıma aldığım zaman nefesi tıkanıyor gibi ses çıkartıyor, sanırım gerçekten olması gerekiyor 🥺

Venusss0
Venusss0

3087

Benim kedim de arada horlar gibi nefes alıyor ve cinsinden kaynaklı diye düşünüyorum burun delikleri küçük ama sizinki daha zor duruyor ben horlar gibi nefes aldığı zamanlar burun kenarlarına hafifçe masaj yapıyorum rahatça nefes alsın diye bu süreçte sizde yapabilirsiniz

Ketonmanya
Ketonmanya

114506

Yağmur Hanım tekrar merhabalar,


Bir de şunu eklemeyi unuttum hekimimizin söylediklerinden. Eğer bu nefes alamama problemi ciddi seviyedeyse kedinizin yaşam kalitesini düşürmese bile solunum esnasında vücuda giren oksijeni düşüreceğinden uzun vadede iç organların yeterince beslenememesi ve sonuç olarak daha erken yıpranmaları ve organ yetmezlikleri gibi sorunlara yol açabiliyormuş.


Bol patili günler dilerim.

yaaamur
yaaamur

2897

verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim, en kısa zamanda veteriner hekimimiz ile görüşeceğim bu konu ile ilgili🥺

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 194 Görüntüleme
  • 5 Cevap
  • 2 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81996 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR