Kedime Yavru Mu Kısır Maması Mi Almaliyim?

KedicikUzum
KedicikUzum

12650 Puan

Anket

7.5 aylıktan sonra Kısır mamaya geç
(1 oy)
1 yaşına kadar yavru mama ile devam et
(6 oy)
Toplam (7 oy)

Öncelikle, biliyorum bu sorum biraz ileri tarihli, çünkü kedim şuan henüz 3.5 aylık. 8 aylıkken kisirlastiracagim. Tanıdığım veteriner, dişi ise 8 aylıktan itibaren kısırlaştırma yapabiliyoruz demişti. Sorum şu, kedime tecrübesizlikle LaVital somonlu aldım. 1 aydır bitirmeye çalışıyoruz, şuan az kaldı. Felicia tavuklu alacağım. Şuan yavru kedi mamasiyla besleyecegim, 4 ay, sonra 7.5 aylık olunca epey büyümüş olacak. O zaman kısırlaştırılmış mamaya alismasi için yavaş yavas 2-4 hafta boyunca kısırlaştırılmış vereceğim. Sonrasında kısırlaştırma operasyonundan sonra tamamen kısır mamaya gecmeyi düşünüyorum. Sizce bu planım mantıklı mı, yoksa sizin başka bir öneri/deneyiminiz var mı?


6 CEVAP

KimJeongguk
KimJeongguk

122074

Kısırlaştırdıktan sonra 1 yaşına kadar Kitten Sterilised (kısır yavru kedi maması) mamalardan kullanabilirsiniz. Hill's ve Royal Canin markalarında bu seri mevcut.

Cennet29
Cennet29

123992

1 yaştan sonra kısır mamaya geçersiniz. Sorun olmaz merak etmeyin

Emirrckr
Emirrckr

13079

1 yaşa kadar Kitten mama kullanabilirsiniz,
1 yaştan sonra kısır mama.

AsumanAtilgan
AsumanAtilgan

6945

Merhaba, 1 yasina kadar yavru mama kullanin ve hem yavru mamasini hem kisir kedi mamasini TAHILSIZ kullanin (3-4 ayda bir yari tahilli olabilir) fakat kesinlikle kalitesiz mama kullanmayin kedinizin sagligi icin.

aytunccc123
aytunccc123

14318

1 yaşına kadar kitten olur ama bakarsınız eğer kilosu artarsa veya o aralarda kilosu normalin üzerinde olursa tüm yaşam evreleri için olan mamalardan kullanabilirsiniz

hknoktn
hknoktn

422

1 yaşına kadar kitten mama vermelisiniz. Kısırlaştırdıktan sonra da kısır mamaya geçmeniz gerekir. Kitten mamalar diğerlerine göre yağ oranı ve protein oranı çok daha yüksek. Bu yüzden kısırlaştırdıktan sonra mama değiştiriyoruz ki kedimiz obez olmasın.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 231 Görüntüleme
  • 6 Cevap
  • 2 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81980 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR