Hills Mi Royal Canin Mi?

Linaymin
Linaymin

2233 Puan

Merhaba neredeyse 1 yaşında beyaz bir kedim var bu zamana kadar hillss kittin ton balıklı ile beslendi. Son zamanda bir arkadaş tavsiyesi ile royal canin verdim inanılmaz iştahlı bir şekilde yedi ve her ne kadar belki mama ile alakalı olmasada kedim daha uysal tavırlar sergilemeye basladi( Ben artık bunu balikli mama içeriğinden diye dusunuyorum:))) şimdide mama alicam ama royal canin mi alsam yoksa hills in tavuklusunu mu alsam karar veremedim ? Önerilerinizi bekliyorum

4 CEVAP

Emirrckr
Emirrckr

13407

İkiside orta segment sınıfında başarılı ve genellikle memnun kalınan mamalar,
Kedim daha çok sevdi dediğiniz için Royal Canin diyorum o halde :)
Sonuçta onun da zevkleri önemli.

AyseMia
AyseMia

111368

Ben herkesten farklı olarak mamadaki kullanılan protein türüne değineceğim; bu zamana kadar balıklı mama ile beslemişsiniz yine alıştığı tür olan balıklı ile devam edin derim. Yada en fazla düşük gramajlı bir paket alıp deneyebilirsiniz, ki Royal Canin'de bu şansınız var. Ancak bu ırklar hassas ve alerjiye yatkın ırklar, özellikle beyaz renkli kedilerde bu sorun daha çok görülüyor, ki alerji olmasa dahi tüy ve derisine yine zarar verebilir, sertleştirebilir, daha fazla dökebilir, parlaklığı gidebilir tavuklu mamalarda. Royal Canin zaten Hill's'ten daha kalitesiz bir mama, et oranı yazıyor en azından Hill's'te, RC'de o da yok. Ben yerinizde olsam N&D morina balıklı düşük tahıllıya geçerdim, hem ikisinden de daha kaliteli, hemde bu mamayı daha da çok sevebilir. Benim aşırı seçici kızımın en sevdiği mama N&D'nin ringa ve morina balıklı mamaları. Oysa Royal Canin Kitten'ı bile beğenmemişti. N&D balıklıları sevmeyen de neredeyse yok.

skythecat
skythecat

682

Benim kedim de Royal Canin çok seviyor, yavru ve yetişkin dönemlerinde onu kullandım. Ancak şöyle bir problem yaşadık: Bizimkinin anal keseleri çok çabuk doluyor ve kuyruk yağlanması çıktı ortaya. Veterinerimiz Royal Canin, N&D gibi markaların buna sebep olabileceğini çünkü RC'nin çok yağlı olduğunu, N&D'nin de gereksiz fazla proteinli olduğunu söyledi. Virbac önerdi ona geçtim şimdi.


Toparlamak gerekirse, bence kediniz Royal Canin'i her türlü sever ama önce bir veterinerize sorarsanız daha iyi olur. Hills hiç kullanmadığım için bilmiyorum, ama onun da iyi olduğunu okumuştum.

skythecat
skythecat

682

Bu arada uysallığın nedeni Royal Canin olmayabilir çünkü bizimkisi o kadar da uysal bir kedi değil :D

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 292 Görüntüleme
  • 4 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 93.278 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR