Kedim Çok Sık Kusuyor Ve Veterinerler Sorunu Bulamadı

Kedim Felix 6 yaşında bir Tekir kedi. Felix için normalde kedi maltı kullanmıyor, kedi çimi kullanıyordum. Tüyleri midesini rahatsız ettiğinde çim yiyip kusuyordu ama bu çok sık olmuyordu. Daha sonra bu kusmaları kronik kusmalara dönüştü. Haftada 4-5 gün kustuğu, çok nadir de olsa günde iki kere kustuğu oluyor. Gün içerisinde sürekli midesi bulanıyordu. Kusmaların arttığını gözlemlediğimde kedimi veterinere götürdüm. İlk başta kabız olduğunu ve kabızlık sorununun sık kusmalara sebep olabileceğini söyleyen veterinerimiz bize malt kullanımı önermişti. Aynı zamanda kabızlığı için ilaç ve özel bir ilaçlı hill’s marka mama önerdi. Hepsini kullanmama rağmen kabızlığı tam anlamıyla çözülmedi ve kabızlığı devam etti. Röntgen çekildi ve aynı tedaviye devam edelim dendi. Birkaç ay boyunca bu şekilde sürekli götürdüğümde yeni hiçbir şey söylemedi. Kan değerleri iyi görünüyordu. Başka bir veterinere götürmeye karar verdim çünkü sorunumuzu çözememişti. İkinci veteriner başka bir mama önerip bunun kabızlığı kesinlikle çözeceğini ve kabızlığı geçince kusması geçmezse kanser olduğunu düşüneceğini bu sebeple biyopsi için farklı şehire yollayacağını söyledi. Kedimin dışkısında ya da kusmuğunda kan gözlemlemiyordum. Kedimin hâli keyfi de gayet yerindeydi hareketliydi. Ona güvenmeyip üçüncü bir veterinere gittim. Sorunun reflü ve tüyleri olduğunu söyledi. Günde iki kere malt yedirmemi ve yarım metpamid ilaç vermemi önerdi. Ayrıca Royal canin gastrıintestinal kedi maması önerdi. Kedimin kabızlığı geçti. Kusmaları ise devam ediyor. Malt ve metpamid kullanımında birkaç gün içinde kusmalarım geçeceğini söylemişlerdi. Her veteriner farklı şey söylüyor ve çok kafam karıştı. Benim sorularım sizlere şunlar:
•Siz daha önce bu şekilde şiddetli kusma sorunları yaşadınız mı? Yaşadıysanız nasıl çözüm buldunuz?
•Her gün günde iki kere kedi maltı kullanmanın herhangi bir zararı var mı?
•Midesine iyi gelmesi ve kusmasının azalması için hangi mamayı kullanmalıyım ya da bunu kesmenindoğalyoluvarmı?

13 CEVAP

didemuysl
didemuysl

5542

1 buçuk ay önce benim kedimde resmen hergün kusuyordu ilk başta farkına varamadık farkına varınca veterinere götürdük soğuk yerlere yattığından veya kimyasal ürünlerin kokusundan olabilir dedi bazen banyoda oynuyodu ardından herşeyi ortadan kaldırdık mamasını da hiç değiştirmeden verdik şuan hiçbir sorunumuz yok biz hilss yavru kedi maması kullanıyoruz memnunuz tavsiye ederim.


Belli süreler için verirseniz maltları bir sorun olabileceğini düşünmüyorum gözlemlemeniz daha doğru olur. Umarım kısa sürede eski sağlığına kavuşur 😺🐾

fatmavci8
fatmavci8

611

Veterinerinize danışarak famodin ve antepsin kullanabilirsiniz metpamid yerine ama kusma bi hastalık değil semptomdur önemli olan hastalığı bulmak

gozdeyilmaz
gozdeyilmaz

13303

Çok benzerini yaşadık bizi tetikleyen şey kedi çimi oldu bir daha da eve sokmadım düzenli olarak malt yedirmeye çalışıyoruz (vedanın maltı) tabii kendi isteğiyle yemiyor. Gelelim çözüme sizin gibi 1 ay boyu her gece veterinere gittik kusma önleyici yapıldı ancak bir süre sonra sürekli kusmadan kaynaklı bu refleks haline geldi veteriner kilosuna uygun bir şekilde famodin önerdi bize çok şükür iyi geldi. 1 hafta falan düzenli şekilde kullandık. Hala her kedi gibi mamayı hızlı yediğinde falan kusma oluyor ama çok şükür eskisi gibi günde 4-5 kere kusmuyor. ayrıca sürekli kusma halinde olduğu için kabız olması çok normal mide de bir şey kalmıyor çünkü

crnpyrz
crnpyrz

2353

Sabahları 20 ml famodin tabletin yarısını verebilirsiniz veterinerinize danışarak. Bu süreçte doğru veterineri bulmak çok önemli, maalesef en az 5 6 veteriner gezdim bende, nefret ettim çoğu ezbere çalışan tecrübesiz bilgisiz paracı insanlar. İlaçlı röntgenle bakıldı mı, bağırsaklarda tıkanma varsa da sürekli kusar ve kabız olur. Çok tüy yutan ve bunu çıkaramayan kedilerde tıkanma oluyor. Günde 2 kez malt kullanın sabah ve akşam zararı olmaz. Bende bir süredir aynı durumdayım maltı arttırdım. Enterogermina kid kullanmanızı öneririm çok faydasını gördüm veteriner önermişti bana. Su gibi birşey zaten, yarısını sabah verdim yarısını akşam. Öylece yalamazsa sıvı ödül mamasına veya yaşmama vs katıp verebilirsiniz. Ha birde zeytinyağı yaşmamasına mutlaka katın o da iyi geliyor.

Buse_odm
Buse_odm

1329

Miniğimi de bu sorundan veterinere götürdüm kimyasal temizliyicilerkn kokusundan olabilir dedi benimde zaten alerjim vardı ama temiz olsun diye kullanıyordum miniğim söz konusu olunca sirke karbonat ve limonla temizlik yapmaya başladım miniğim düzeldi 1 günde birde evi güzel havalandirdim bende onun sayesinde aleri olmuyorum çünkü kimyasal kullanmiyoruz

Ramses istisnasız hergün 2 kere kusuyordu. Evde halıları topladık bir süre öyle oturduk. Yarı sindirilmiş mama ve tüy yumağı kusuyordu. Doktora götürdük kusmasa bile öğürüyordu ve midesi bulanmış gibi yutkunuyordu. Doktor 1 hafta zofran yaptı ve mide koruyucu. Maltı günde iki kere verdik kusmaları durdu ama hala çok fazla yalandığı için ara sıra mide bulantısı oluyor ama kusmuyor. Yani günde iki kere malt verince hiçbirşey olmuyor. Royal canin sensible kullandık çok da iyi geldi

aynısını yaşadım. hills sensitive skin and stomach kullanıyorum artık ve asla mama değiştirmiyorum. kusma döneminde de tam 1.5 yıl hills gastro kullandık aralıksız. reflü ve malt yetmemesinden o dönemde sürekli tüy ve mama kustu 2 saatte 1. en son 2 parmak tüy çıkarttı ve bitti kusma. ama çok hassas reflüsü bazen yüzüme bakıp bööööö yapıp ağzına geleni yutuyor bazen de az da olsa kusuyor. bu değişmedi ama ilaç kullanmadık. artık sürekli furminator ile tarıyorum. maltı yemek istemesede her gün düzenli ağzına tıkıyorum. bu arada bizim sorunumuzu da tabii ki hiç bir veteriner anlamadı. günde 4 kez yaptıkları iğnelerden çocuğum az kaldı iğne yeri sarcomu oluyordu.

bu arada çim yedirmeyin. çim mutlaka kusturuyor tüy için ve bizim amacımız kusmayı engellemek. malt kullanın çim kullanmayın.

Mini2019
Mini2019

11462

Semptomları ortadan kaldırmak daha kötü sonuçlar doğurur. Endoskopi yapılıp midesine bakılmalı.
20 kez veterinere para verene kadar 1 kez verin sonuca ulaşın. Sonrasında nokta atışı tedaviyle sorun çözülür.
Muhtemelen ileri derecede mide bağırsak sorunu vardır.


İç parazitleri tam mı

Yanıtlayanlara şimdiden çok teşekkür ederim

Hepinize yanıtlarınız için teşekkür ederim. Kedimin tedavisini aylarca fomodin ilaç ile yapmaya çalıştık ama bizde ne yazık ki işe yaramadı. Kimyasal temizleyicilerle ilgili olup olmadığını gözlemleyeceğim. Önerdiğiniz mamaları da inceleyeceğim. Umarım en kısa sürede sorunumuz çözülür. Yeniden çok teşekkür ederim:,)

blue_hpood
blue_hpood

128183

mamasını verdiğiniz tek öğününü de ikiye bölerek verin. örneğin günde üç öğünse 6 öğüne çıkarın, tek öğününü de yarım saat arayla verin. hızlı yediği için kusuyor olabilir, basit şeyleri denemek lazım önce.

Aşıları tam endoskopi bir veteriner önerdi fakat bulunduğum şehirde yapılamıyor şehir değiştirmem gerekiyor. Bir başka veteriner de sorun tüyler dedi kusmuğunda tüy oluyordu mutlaka. Endoskopiye götürmenize gerek yok dedi. İleri derece mide bağırsak problemi için nasıl bi yol izlenebilir peki bunun teşhisi sadece endoskopi ile m mümkün?

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 298 Görüntüleme
  • 13 Cevap
  • 2 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80883 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR