Kedilerin Sesinden Şikayetçi Komşu..

Ebru-c
Ebru-c

4513 Puan

Merhabalar..
Gecenin bir vakti sesten şikayetçi olduğunu söyleyen alt komşum geldi bir saat kadar önce.
2 kedim var, geceleri at gibi koşturmak en büyük hobileri.
Aralıklarla toplam 1 saat koşturup sonra uyuyorlar zaten ama koşturduklarında sahiden beni korkuyla uykudan uyandırıyorlar ama en nihayetinde kedi bunlar ne yapabilirim? Sus diyince susmaz, uyu diyince uyumaz.
Çok tedirgin oldum. Kedilerim sürekli koşturuyor geceleri, adamda kalkmış beni ilgilendirmez odaya kapatın, ne yaparsanız yapın diyor.
Koşmasınlar diye bütün gece peşlerinde mi bekleyeceğim?

24 CEVAP

somnium
somnium

12640

kat mülkiyeti kanununun 18. maddesi ve kabahatler kanununun 36. maddesini hatırlatmanız gereken bir komşunuz var. kanun maddelerine göre “aşırı rahatsız edici ses(matkap benzeri)” olmadığı sürece, geçerli sebep ve engellenemeyen sebepler varsa bu suçtan düşer. ağlayan bir bebek için de çıkıp bunu derler mi acaba? kedi de aynı durumdur.

Pamres
Pamres

3163

Bu komşular npc sanırım hocam 😅 ne yapsanız tatmin edemezsiniz. Bizim de çok fazla dolaşıyorsunuz ayak sesi çok geliyor diyen komşu vardı. Artık hassas ölçüm mü yapıyor ne yapıyorsa 😅 en son çözümü, "sanane kardeşim kendi evim değil mi? İstediğim gibi dolaşır istediğim gibi yaşarım" diyerek çözdüm bir şey de diyemedi 😅 ne yapalım yani adam rahatsız olmasın diye kendi evimizde kütüphanedeymişiz gibi ayaklarımızın ucunda mı yürüyelim? Havada mı uçalım? 😅 Böyle anlayışsız insanlardan nefret ediyorum.


Kedilerde aynı durum, biraz koşturuyor diye kedilerin ayağına pamuk falan mı takalım? 😅 hiç bir şey olmaz hocam. Bu kişiye karşı biraz duyarsız olun kendi kendine konuşsun. Ne yapabilir ki? Polis çağırıp kediyi hapse mi attıracak? Hahaha

Cennet29
Cennet29

123930

Feliway yorumlarına bakmıştım kötüydü çoğunluğu. O yüzden onu öneremicem. Yan etkisi ve zararı olmayan relax past verebilirsiniz akşamları yatarken. Yazık kuzularıma ya ne güzel atçılık oynuyolar 😂 ben cok seviyorum böyle kuduruk olmalarını

Ebru-c
Ebru-c

4513

Biofeline relax paste almıştım taşındığım sıralarda bazen ondan veriyorum ama etkisi 0. Daha önceden gimcat relax paste denemiştim o da bir etki oluşturmamıştı.
Normal şartlarda böyle insanlara laf bırakmam ama öyle şok olmuştum ki gecenin o saatinde kapımda biri adam öldürecek sinirle.. hiçbir şey diyemedim.
Ben ne yapabilirim ki? Kedi bunlar patilerine pranga mı vurayım? Koşacak, atlayacak, zıplayacak tabi ki. Zaten böyle deli dolu oldukları için tekir seviyorum ben.
Bizim hep mama kabımız dolu, ne bileyim ne zaman acıkırlarsa o zaman yesinler diye düşünüyordum diğer türlü ne zaman yiyeceklerine ben karar veriyorum gibi zalimce geldi bana 🤷‍♂️
Bu ilk kedili hayatım, acemiliklerim olabiliyor.
Bir sürü oyuncakları var, kendi odaları bile var. Gündüz ayrı oynuyoruz( uyanık kaldıkça) arada uykudan uyandırıyorum gece uyusunlar diye. 🙅‍♀️
Akşamüstü de yakalamaca, saklambaç falan oynuyoruz enerjilerini iyice atsınlar diye. Ama bizimkiler çok enerjik 😀
Önerileriniz için çok teşekkür ederim. Mama rutini neye göre, nasıl oluşturacağım? Her kedinin iştahı farklı olmaz mı?

blue_hpood
blue_hpood

128292

sık yaş mama vermek hiçbir sorun oluşturmaz, istediğiniz kadar verebilirsiniz kaliteli bir yaş mamaysa. günde 3 öğün besleyip oyun saatlerini daha aktif geçirmelerini sağlayın. ayrıca arkadaşın söylediği doğruysa hukuki açıdan hiçbir şey yapamazlar, içiniz rahat olsun.

Mini2019
Mini2019

11516

Merhaba. Yönetim planı diye bir şey var her binada. Orada kedi köpek beslenemez ibaresi varsa, uyarıya gerek olmadan evden tahliye kararı verir mahkeme.
Alt komşuya düzgün bir dille anlatın. Sonuçta her dakika olan bir şey değil.

Minminik
Minminik

14018

komşu hangi odada uyuyorsa o odayı kapatın diğer odalarda oynasınlar?
akşam mama vermeyin yatmadan önce oyun oynayarak yorun mümkünse siz yatana kadar uyumalarına izin vermeyin.
uzaktan kumandalı araba alıp onun arkasından koşturta bilirsiniz kedileri

Kokomina
Kokomina

1282

Bizde de aynı sorun var , alt komşum yalnız yaşadığı için evinde ses de yok , kızlar da gecenin bir vakti bizim yatakların üstünden falan at gibi koşuyorlar bazen midemden hızlıca koşan kedi darbeleriyle uyanıyorum fakat farkettim ki dar alanda yapmıyorlar , koridorun ucundaki yatak odalarından diğer uca salona koşuyorlardı, gece arka odaları kapatıyoruz( belirli saatlerde yoksa kapıda ağlıyorlar ) koşmayı akşam yediye çektiler bir de uyku öncesi lazer oyunu ve yaş mamayı haftada bir gün ve sabahları veriyoruz

didemuysl
didemuysl

5592

Hareketli oyuncaklardan alabilirsiniz en azından ilgilerini çekerse dikkatlerini ona verirler gürültü biraz daha azalır diye düşünüyorum 🐾

Ketonmanya
Ketonmanya

114500

Merhabalar.


Kedilerinizin beslenme rutini nedir? Eğer bir rutinleri yoksa, yani mama kapları sürekli dolu olup kendileri istedikleri zaman mama yiyorlarsa bir beslenme rutini oluşturarak bunun büyük ölçüde önüne geçebilirsiniz.


Mama yedikten sonra kedilerin enerji depoladıkları düşünülse de gece siz yatmadan hemen önce onları beslerseniz gece boyunca uyuma ihtimalleri artacaktır. Kedilerin gece aktif olmalarının sebebi avlanma dürtüleri. Avlanma sebepleri de karın doyurmak tabii ki de. Eğer siz kedilerinizin geceye karınları tok olarak başlamasını sağlarsanız bu dürtülerini azaltırsınız. Bunu bütün kedi davranışı üzerine uzman kişiler tavsiye ediyor. Bence bir denemeye değer. Umarım işe yarar da bu sorunun üstesinden gelirsiniz.


Bol patili günler dilerim. :)

Ebru-c
Ebru-c

4513

@Ketonmanya bunu fark ettim ben. Hatta alışkanlık yapmıştı benim akıllı kızım, akşamları ağlıyım da annem yaş mama versin gibi.
Her akşam 2 ağlıyordu bende yaş mama veriyordum gidip uyuyordu sonrasında 😀
Ama çok sık yaş mama vermek sorun oluşturur diye azıcık döküyordum tabaklarına, maksat ikimizinde gönlü olsun. Sonra bıraktırdım.

Ketonmanya
Ketonmanya

114500

Tekrar merhabalar Ebru Hanım.


Mama rutini oluşturmanın en iyi yolu, kedilerinizi birkaç gün boyunca iyice gözlemlemek. Acıktıkça gidip yiyor olsalar da illaki günün belli saatlerinde daha çok yiyip arada da öylesine birkaç mama tanesi atıyorlardır ağızlarına. Benimkiler ve birkaç tanıdığımınkiler böyle mesela. :) İşte o çok miktarda yedikleri saatlerde mama verebilirsiniz kedilerinize. Günde 2, kilo problemleri yoksa 3 sefere bölebilirsiniz günlük alacakları mama miktarını. Bu öğünlerden birini de gece yatmadan önceye denk getirirseniz düzeni oluşturmuş olursunuz. Merak etmeyin zalimce değil bu, neticede karınlarını doyuruyorsunuz. Ona bakarsanız onlarla ilgili birçok şeye biz karar veriyoruz ama bu kararlarımızı hep onların iyiliği doğrultusunda veriyoruz. :)


Bol patili günler dilerim. :)

Ebru-c
Ebru-c

4513

@Ketonmanya teşekkür ederim bunu deneyeceğim umarım işe yarar. :)

Catsusam
Catsusam

3162

Kokomina lazerle kedi oynatmak zararlıdır. Avını hiç bir zaman yakalayamıyor. İnternette de epeyce açıklama var. Ben de ilk sahiplendiğimde almıştım, okur okumaz attım gitti hiç oynatmadan. Şimdi kağıtlarla oynuyor. 😄

Gamzecs
Gamzecs

4637

soruyu okurken komşunuza düşman kesildim😂

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 845 Görüntüleme
  • 24 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81873 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR