Kedim Korkudan Tuvaletini Yapıyor

Yelizthecat
Yelizthecat

872 Puan

Merhaba, iki kedim var ikisi de dişi.
Biri 3, diğeri 2 yaşında. 2 yaşında olanı bir sene önce sahiplendim. Büyük kedim hala alışamadı, hala dövüyor. Ceza verdim olmadı. Sevdiği mamaları yan yana koydum olmadı. Uyurken ikisini de ayırdım, ayrı odalara koydum ama sonuç aynı. Gördüğü yer de saldırıyor. Yok mu bunun çözümü? Çocuğum korkudan tuvaletini bırakıyor

6 CEVAP

aslihan_e
aslihan_e

128465

Çözümü yok maalesef. Kısır değillerse daha çok büyür kavga ama kısırlaştırmak da her zaman çözüm değil. Ya aylarca ayrı kalıp birbirlerini unutacaklar, o yöntem işe yarayabiliyor o da bir ihtimal ama çok zor.

Cinsiyetleri aynı mı kedilerin? Benim erkek arkadasimin kedisi ile benim kedim arasında 2 yaş var benim kedim 55 gunluk ama 2 hafta icinde alistilar birbirlerine, onalra giderken götürüyorum oynuyorlar birlikte, ikimizin kedisi de erkek . Bence birden eve almak yerine yavas yavas alistirsaydin. Kendine rakip görüyor olabilir.

Ketonmanya
Ketonmanya

114456

Merhabalar.


Maalesef aynı sorunu yaşadık, çok yıprandık, ben de artık psikolojisi bozulmuş olan kedimi anneme vermek zorunda kaldım onun mutluluğu için. Burada anahtar nokta iki kedinin de yetişkin olması. Maalesef iki yetişkin kedinin, hele ki cinsiyetleri de aynıysa ve başta anlaşamadılarsa sonradan anlaşabilme ihtimalleri çok çok düşük. Yine de bir ihtimal relax paste ya da bitkisel anti-stress gibi takviyelerden yardım almayı deneyebilirsiniz. Bizde işe yaramadı bunlar ama işe yarayanları çok duydum. Bence denemeye değer. Eğer sizde de işe yaramazsa kedi davranışları üzerine uzman kişilerden yardım almak durumunda kalabilirsiniz. Neler yaşadığınızı çok iyi bildiğim için sizi çok iyi anlıyorum, kolaylıklar diliyorum.


Bol patili günler dilerim.

blue_hpood
blue_hpood

128183

yakın bir arkadaşınız varsa alışana dek geçici olarak onun evine götürün. kademe kademe baştan alıştırmaya çalışın, bu şekilde çok uğraşırsınız. önce birbirlerini yokken birbirlerinin yaşam alanlarını tanımalarını kokulara alışmalarını sağlayıp bunu iki hafta kadar yapmalısınız. ardından ikisinin de baskın olmadığı başka bir evde bir araya getirmelisiniz, bunu da bir hafta tekrarlamalısınız. kediniz evde dolaşırken diğeri bir gün kadar odada kalmalı. şimdilik bir arkadaşınıza verip. bir iki hafta bekleyin. ardından tekrar denersiniz.

Yelizthecat
Yelizthecat

872

Maalesef asla başkasına alışamaz ben de veremem 😿 ikisi de dişi ve kısır. Cevaplarınız için teşekkür ederim

blue_hpood
blue_hpood

128183

başkası sahiplensin diye değil, tanışma sürecini doğru şekilde sıfırdan yönetmek için.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 211 Görüntüleme
  • 6 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81301 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR