İki Mamayı Karıştırmak

Sutlacdeniz
Sutlacdeniz

346 Puan

Reflex ve proplan kuru mamayı karıştırarak veriyorum çünkü proplan çok pahalı hemen bitmesin diye. Sizce bir zararı var mıdır?

3 CEVAP

Emirrckr
Emirrckr

12986

Kediniz adapte olmuşsa,kusma ya da ishal gibi bir duruma yol açmıyorsa zararı yoktur.

Ketonmanya
Ketonmanya

114401

Merhabalar.


Bunu yavaş yavaş yapmanızı öneririm. Yani karışımdaki yeni mama oranını kademe kademe arttırın. Bunu yapmanıza rağmen bile kediniz yeni mamaya alışamayabilir. Emir Bey'in de belirttiği gibi kusma ve ishal görürseniz yeni mamayı hemen kesmelisiniz.


Ben de kedilerim için Acana Pacifica aldım. Proplan'ın balıklı kısır mamasını kullanıyorduk uzun süredir. İlk bir hafta Acana'yı çok az ilave ettim eski mamasına. Cuma sabahı Acana oranını biraz daha arttırdım ancak kedilerimden biri cuma gecesinden beri ne zaman mamasını yese anında sindirilmemiş mama kusmaya başladı. Cumartesi akşamı tekrar sadece Proplan vermeye başladık ve kusması durdu. Kusmanın mama kaynaklı olup olmadığını test etmek için önümüzdeki birkaç gün midesi dinlensin diye yine sadece Proplan vermeye devam edeceğim. Sonra yine az bir miktar Acana karıştıracağım içine. Eğer yine kusma olursa bunun kesinlikle Acana'dan kaynaklandığına emin olacağım ve bir daha Acana vermeyeceğim. Kedim 6 yaşında. Belli bir yaştan sonra özellikle balıklı mamaları sindiremediklerini okudum. Proplan da balıklı ancak Acana'nın içindeki et oranı oldukça yüksek ve tahılsız. Bu yüzden midesine ağır geldiğini düşünüyorum. Siz de mama geçişlerinde bu şekilde gözlemle ve deneme yanılmayla doğru mamayı ve miktarı bulabilirsiniz.


Bol patili günler dilerim. :)

Cennet29
Cennet29

123915

Bende unıque gastrointestinal mamaya sanabelle alabalıklı mama karıştırıyorum. Başta sanabelleyi az az karıştırdım baktım kakası iyi durumda sanabelleyi artırdım artık yarı yarıya karışık veriyorum. Kakası normalse kusmuyosa iştahlı da yiyosa karıştırmanızda sorun yok bence de

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 185 Görüntüleme
  • 3 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80883 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR