Sokak Kedisinin Bir Şey Yememesi

gizmssahinn
gizmssahinn

107482 Puan

Merhaba iki haftadır en fazla 3 aylık olan 2 yavru kediye bakıyorduk mama veriyorduk fakat son 4 gündür bir tanesi mama yemeyi reddediyor ve kusuyor. Belediyenin hayvan ambulansı hizmetini duymuştuk orayı aradık hemen geldiler güzel de ilgilendiler ve biraz gazı olduğunu söyledi veteriner. Hasta olmadan önce de yağmurdan biraz ıslanmıştı biz onu bulana kadar bu yüzden üşütmüş olma ihtimalinin de yüksek olduğunu söyledi ve 4 gün önce antibiyotik iğnesinin ilk dozunu uyguladılar ve düzelmezse iki gün sonra tekrar aramamız gerektiğini söylediler iki gün sonra tekrar aradık çünkü hem mama yemiyordu hem de hareketleri de yavaşlamıştı sadece oturmak veya yatmak istiyordu kucağımıza almaya çalışınca ağlıyordu. Bugün tekrar geldi veteriner ateş düşürücü yaptı ateşi 39 dereceydi çünkü daha sonra antibiyotik 2. Dozunu da yaptı ve iğneden bi kaç saat sonra mama yemesi gerektiğini söyledi. Biz de yaş mama aldık biraz bekledikten sonra hafif suyla karıştırarak verdik biraz yedi kendine de geldi aslında ama hala mama yemeyi reddediyor. Ne yapacağımızı bilemedik başına böyle bir şey gelen var mı acaba ? Kendi kedimiz de midesini üşütmüştü ama ilk gün iğneden sonra iştahı yerine gelmişti ve ateşi düşmüştü. Konu hakkında önerisi olan var mı ?

4 CEVAP

aslihan_e
aslihan_e

128544

Mutlaka şırınga ile besleyin. Bol bol da su içirin, yine şırınga ile su takviye edin. Basit bir enfeksiyonsa daha hızlı atlatır. Burnu tıkalıysa koku alamadığı için yemez. Kusma kesildiyse, ishal yoksa daha rahat olabilirsiniz. Probiyotik de kullanırsanız çok iyi olur. Probiyotik yoğurt ya da kefiri şırınga ile içirebilirsiniz. Antibiyotik kullandığı için bağışıklığının güçlü olması adına probiyotik tüketmeli.

gizmssahinn
gizmssahinn

107482

@aslihan_e ishal var mı yok mu emin değilim ama uzun süre yanında durdum herhangi bi sorun göremedim kusma da devamlı olmuyor. Gazı olduğunda benim de aklıma geldi iç dış parazit ama hastayken yapılır mı emin olmadığım için sormamıştım yarın tekrar soracağım bugün yine şırıngayla besleyeceğim dediğiniz gibi. Gazı geçse yemek yiyecek büyük bi ihtimalle ama bilemiyorum inşallah düzelir bir an önce. Multivitamin de yediriyoruz normalde ama onu da reddediyor :(

gizmssahinn
gizmssahinn

107482

Hiç daha önce böyle bir durum yaşayan yok mu ?

aslihan_e
aslihan_e

128544

Viral enfeksiyon geçiriyorsa antibiyotiğe cevap vermeyebilir. İç parazit için bir şey yapılmadı mı? Gazı var mesela, karnında da bir problem var. O ihtimal aradan çıkartılmalıydı. Yavru kedilerde iç parazit ölümcül olabilir. Kaka durumu nasıl? Kusma devam ediyor mu? Normalde öyle durumda veteriner alır götürür, eğer insafları varsa orada ilgilenir test yaparlar. Maddi durumunuz varsa ona serum taktırsanız iyi olur. Çok düşük dozda iç parazit ilacı verin, sorun o olmasa bile parazitleri giderse daha çabuk toparlar. Sokak kedisi yavrularında illa ki parazit oluyor. Açıkçası ıslandıktan sonra bağışıklığı düşüp fip de olmuş olabilir. İshal-kusma çok riskli. Multivitamin de kullanmalısınız. Yaş mama yavruların midelerine yaramayabiliyor. Tavuk haşlayıp yedirseniz daha iyi olur.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 174 Görüntüleme
  • 4 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81827 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR