Kedi Gebelik

Reyaura
Reyaura

15210 Puan

Sokaktan tedavi için getirdigim kedinin karninda enine dogru şişlik oldugunu fark ettim bugün istahi yerinde ne versem yiyor . çok urkek kedi evinin icinden sadece tuvalete gitmek için çıkıyor. İç parazitten dolayi sis olabilir mi ? Tuvaletinde birşey görmedim ayrica tuvaletini çok kati yapıyor , agzindada herhangi bir koku yok. Meme uçları kırmızı degil ama diger dişi kedime göre çok büyük. Çenesinin altında küçük siyah noktalar var batiodin sürüyorum. Bacaginda köpek diş izi var yaralanmış yara kurumuş antibakteriyel sprey kullanıyorum. Arka ayagina basamiyor vet incilmis oldugunu söyledi kendi kendine düzelirmiş. Eger hamileyse bebeklerin karninda olabilme ihtimali var mi ? Karninda olseydi düşük yapardi diye düşünüyorum.


6 CEVAP

Sutunannesi
Sutunannesi

15873

Umarım bu ihtimal kesinlikle yoktur ama fip olabilme ihtimali de var. Karın şişliğinde bu ihtimali de göz önünde bulundurmak gerekir ne yazık ki. Kesinlikle veterinere götürüp ultrasonla baktırmalısınız. Sokaktan hamile diye alınan bir kedi bir türlü doğuramayınca veterinere götürülmüştü ve aslında hamile değil aylardır fip olduğu öğrenildi. Yani bu maalesef sizin evde karar vereceğiniz bir konu değil :( mutlaka iyi bir veterinerin ultrasonla bakması gerek eğer içeride bebek yoksa bile fip olduğunu anlamak İçin karından sıvı çekilmeli her fip diyen veterinere aldanmayın ama umarım hamiledir :)) zaman kaybetmeden veterinere gitmenizi tavsiye ediyorum

Infernus
Infernus

111806

Buradan söylemek çok güç. Parazit de olabilir, darbe sonucu ödem de, enfeksiyon da. Geçici bir durum da olabilir. Hamile olup olmadığı ultrasonla belirlenebilir. En iyisi veterinere götürüp muayene ettirmek.

Reyaura
Reyaura

15210

Güncel

buddha_bar
buddha_bar

3998

Muhtemelen hamilelik ama bi veterinere goturun universite veterinerlikleri gayet uygun ucretlere bakiyor bide sokaktan sahiplendiginizi soylerseniz bayağı yardomci olabilirler

Reyaura
Reyaura

15210

Veteriner uzak bi kere götürdüm teknikeri vardi 1 saat bekledim gelmedi kedicik zaten korkak ve yarali hayvan hirpalaniyor ayagina rontken cekildi vs vs karnini fark etmedik bidahada goturemem bu durumda belki tecrubeli biri vardir diye yazdim yoksa bende biliyorum vete gitmeyi.

Reyaura
Reyaura

15210

Sadece karın şişliği FIP için yeterli bir semptom değildir. Karnı şişen, yani ıslak FIPe yakalanmış kediler çok kısa sürede ölecek duruma geldiği için karın şişliğinin yanında ciddi anlamda yoğun ve hızlı ilerleyen semptomlar gösterirler. ateş, halsizlik, iştahsızlık, sarılık vs.. Fib oldugunu düşünmüyorum ayın 5inde götüreceğim genel kontrol için .Duyarlılığınız için teşekkür ederim. Parazit ilacı uygulayacaktim o yüzden sordum aslında 5inden sonra duruma göre bakacağız artık.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 884 Görüntüleme
  • 6 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81617 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR