Kedide Kanlı İdrar Nedenleri, Tecrübeli Olanlardan Yardım Bekliyorum

aslihan_e
aslihan_e

128553 Puan

Öncelikle sorum uzun ve ayrıntılı, üşenmeyip okuyanlara şimdiden teşekkür ederim. Arkadaşlar, benim çok sayıda kedim var. Üstüne iki haftadır eve aldığım bir yaşlı sokak kedisi vardı, boynunda mantar oluşmuş, onun tedavisini yapıyordum. Mantar için ilaç yutturmadım, bölgesel ilaçlar sürdüm. Mantarı iyileşti bu kedinin, biraz ishali de vardı, hafif de ateş var gibiydi, bağırsak antibiyotiği kullandım birkaç gün, parazit ilacı da verdim ishali düzeldi. İştahı yerine geldi. Görünüşte hiçbir problem yok. Şimdi esas sorunum bu sabah evin bir köşesinde kanlı idrar buldum. Çok hafif belli belirsiz pembe bir yapı vardı idrarda, yoğun kokuluydu. Boldu bayağı, az değildi. Bu yaşlı kedi kısır değil, önce kendi kedilerimden korktum kısırlarda daha çok görülüyor diye. Ben şimdi hangi kedide problem var nasıl tespit edip götüreceğim, kafayı yiyeceğim, sabahtan beri kalbimde ritim bozukluğu oldu stresten. Hangi birini götürüp test yaptıracağım diye deli oldum. Benim kedilerim deli gibi sulu ev maması yerler, bol su içerler. Bu kedi de bol su içiyor, kuru mama yemek istemiyor. Neyse işin hangisinde olduğunu tespit etme boyutunu geçelim, sizce bu kanlı idrar çok tehlikeli midir? Kedilerimin hiçbirinde öyle kuma girip eşeleme yok, bir iştahsızlık, özel bölge yalama yok. Hiçbirinde hiçbir belirti yok. Kumları beyaz kum, renk anormalliği görmedim. Sık idrara çıkan yok, idrar boyutları küçük değil. Bu yaşlı kedi de şuan çok sağlıklı duruyor, 2 hafta içinde kilo da aldı. Resmen delirmek üzere gibi hissediyorum. Kızılcıklar çıkmış, onu sipariş verdim. Şimdi tuvalet başında çiş nöbeti tutmam gerekiyor. Sizce sistit dışında daha farklı bir problemden çişte kan olabilir mi? Benimkinde de kanlı çiş vardı, şu belirti vardı dediğiniz bir belirti var mı bildiğiniz? Eğer böbrek yetmezliği gibi bir problem varsa sizce daha ciddi belirti verir miydi? Çarpıntıdan hastanelik olmak üzereyim, o kadar endişeliyim ki. Yavrular da var, yoksa onlarda mı bir şey oldu şaşırdım kaldım.

8 CEVAP

somnium
somnium

12640

aslıhan hanım, anladığım kadarıyla bulduğunuz idrar kuma değil evin bir köşesine yapılmış. öncelikle bunun tam olarak idrar olduğuna emin misiniz? bir yorumunuzda denk gelmiştim. kedileriniz çok oyuncular! belki de olan şey, farklı bir şeyden kaynaklanıyordur. yedikleri bir şeyi, kusmaya çalışmış olabilirler. ve sıvı kusup o şeyin rengini almış olabilir. eğer idrar yollarında bir sorun olsaydı eminim ki bunu belli ederlerdi. idrar yolu enfeksiyonu, idrar yolu tıkanması ve taş durumunda belirtiler benziyor: tuvalette fazla zaman geçirme, idrardaki artış, tuvalet esnasında bağırma, kumunu eşeleme ama idrarı yapmakta zorlanma. ki siz, hepsinin iştahı olduğunu söylemişsiniz. belirli bir hastalık durumunda kedilerde gözlemlediğim kadarıyla önce iştahlarında bir azalma oluyor. siz yine de kumları temizlerken dikkatli bakın, en azından içiniz rahatlasın.

Minminik
Minminik

14018

Merhaba,
Sizin gibi deneyimli biri bunuda halleder Aslıhan hanım, önce siz iyi olun panik yapmayın ki kedilerde strese girmesin, kedileri odalara ayırmak gibi bir çözüm olmuyor sanırım, şüphelendiğiniz kediyi bir oadaya geçicici olarak kapatsanız ondan mı kaynaklı ilk bunu tespit etseniz bir ton vet masrafından kurtulursunuz birde
HEKTAŞ Health Indıcator Kedi Sağlık Kontrol Kiti
adında bir kum var özellikle bu yaşlı kedide deneseniz belki işe yarar

beyzathemoc1
beyzathemoc1

118037

somnium haklı ama eğer idrarsa korkulacak bir şey yok merak etmeyin böbrek yetmezliğini dibine kadar yaşamış biri olarak söylüyorum bu kadar basit bir şey değil sadece küçük bi idrar yolu enfeksiyonu muhtemelen mecbur çiş nöbetine devam tekrarlamazsa sorun yok

Cennet29
Cennet29

123930

Sokakta baktığım bi erkek kedi kanlı işiyordu hatta kan damlıyordu bazen ve pipisi kirli oluyodu. Veterinere götürdüm idrar yolları enfeksiyonu dedi antibiyotik kullandık düzeldi. Üşüttüğü zaman bazen tekrarladı vitaminlerle destekledim

aslihan_e
aslihan_e

128553

Çok teşekkürler arkadaşlar, içimi rahatlattınız. Sıvının kokusu idrara benziyordu o yüzden idrar diye düşündüm. İçinde de herhangi bir parçacık yoktu. Tabi gece mamayı sindirip su içmiş olabilir biri. Gece ortada mama bırakmıyorum.
Hâlâ gözlemliyorum çişlerini. Hiçbirinde öyle eşeleme, az idrar yok. Kan olduğundan emin gibiyim, sıvı halde çok az pembe kanlıydı. Yaşlı kedi de az önce bolca idrar yaptı. Tabi bu da riskli mi bilmiyorum. Çişini tutmuş sanırım eğitimi olmadığı için, dışarı çıkmak istedi, merdiven dairesindeki kuma yapmayı kabul etti. Tuttuğu için bol yapmış olabilir. @Minminik bahsettiğiniz kumu alabilirim. Açıkçası beyaz karonun üzerinde pembelik net görünüyordu ama kuma yaptıklarında acaba kum mu rengi nötrlüyor emin olamadım. Burada kedisi kanlı idrar sorunu yaşayan birisi kuma yapınca rengi normal gibi görünüyor yazmıştı, ondan korktum. O yüzden özel bir kuma ihtiyacım olacak sanırım. Şimdilik şüphelendiğim kedi yok ama o sokaktan aldığım kediyi ve nadiren çişini dışarı yapma alışkanlığı olan kedimi ayrı odalara alabilirim. Bir de o yaşlı kedi kendisini hiçbir şekilde temizlemiyor. Mikrop kapmış olabilir mi acaba?

aslihan_e
aslihan_e

128553

beyzathemoc1 Çok teşekkür ederim, içim daha da rahatladı şimdi, demek ki o kadar ciddi bir problem değil. Kumlarını takip etmeye devam edeyim.

aslihan_e
aslihan_e

128553

Güncelleme: İki kedim hariç hepsine çiş yaptırıp kontrol ettim, bahsettiğim sokak kedisi de çişini yaptı ve normal renkteydi. Sevinsem mi üzülsem mi bilemedim. Şimdi sorunlu kediyi bulmam daha zor hale geldi ama biraz içim rahatladı. Kalan iki kedime de yarın bakarım ama pek sanmıyorum onlarda sorun olduğunu. Kedilerde herhangi bir ıkınma olmadı ve çiş miktarları küçük değil, normaldi. Bu tarz sorun yaşayan kedilerde idrar bazen kanlı bazen normal mi geliyor? Daha önce çok kedi baktım ama hiç kanlı çiş görmemiştim.

beyzathemoc1
beyzathemoc1

118037

Kan her türlü belli oluyor böbrek yetmezliği olan kedimde kanlı idrarla uğraştık çok kısa bir süre aşırı su içip aşırı tuvaletini yapıyordu ve hepsi de kanlıydı kumda da gayet belliydi kan olduğu

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 280 Görüntüleme
  • 8 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81873 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR