Düzenli Parazit Uygulaması Yapılmalı Mı?

Minminik
Minminik

13978 Puan

Düzenli parazit iç ve dış uygulamaları konusunda ne düşünüyorsunuz?
Kedinize iç dış paraziti ne sıklıkla yaptırıyorsunuz veya yaptırıyor musunuz?
Yurt dışında evden çıkmayan kediler için parazit uygulaması yapılmıyor bizde ise veterinelerlerin gelir kapısı olan parazit uygulamalarını bizlere yaptırmanız şart olarak sunuyorlar bu konudaki düşünceleriniz neler?

11 CEVAP

Ketonmanya
Ketonmanya

114415

Merhabalar.


Yurt dışında sokakların hijyeni de neredeyse evlerinin içlerinin hijyeni kadar önemsendiğinden ve gerekli temizlikler düzenli yapıldığından dışarıdan eve parazit getirilme ihtimali çok çok düşük olduğundan yapılmıyor olabilir. Ayrıca yurt dışında bizdeki kadar sokak hayvanı da bulunmadığından, bulunanlar da devlet tarafından her türlü aşılamaları düzenli yapılacak kadar değer gördüğünden orada sokak hayvanlarından ev hayvanlarına parazit taşıma riski de yok. Ülkemizdeyse bu risk her zaman mevcut. Ben şahsen hem kedilerimin sağlığı hem de evimin pirelenmemesi için parazit uygulamalarını üç ayda bir düzenli yaptırıyorum.


Bol patili günler dilerim. :)

MrCaju
MrCaju

2499

@minminik merhaba.
3 ayda bir yaptırmanız da fayda var.
Zira @ketonmanya gerekli açıklamayı net ve şık belirtmişler.
Burası Türkiye.
Selamlar.

Emirrckr
Emirrckr

12998

@Ketonmanya kesinlikle katılıyorum,en açıklayıcı şekilde ifade etmiş kendisi.
Ülkemiz şartlarında evet belki kış aylarında çok gerekli olmayabilir fakat yazın gerçekten en azından 2 ayda bir yaptırmamız gerekiyor.
Parazitler Mayıs ile Eylül ayları arası çok aktif ve yoğun bir üreme döngüsü içerisinde oluyorlar.
Üzerimizden eve bir pire ya da pire yumurtası taşıma ihtimalimiz hiçte küçük bir ihtimal değil maalesef.
Kışın evet pek risk yok fakat yine de en azından kışa girerken ve çıkarken yaptırılmalı.
3 ay arayla yani yaklaşık olarak.

Balimlilac
Balimlilac

11271

3 değil 2 ayda bir yaptırıyorum. Yurt dışındaki gibi sokak temizliği burada yok maalesef. Kedime dışarıdan parazit taşıma olasılığım çok yüksek. Veterinerlerin gelir kapısı olarak görmüyorum. Kesinlikle faydalı ve yaralı bir aşılama.

Dann
Dann

1176

mesela yurtdışında bazı ülkelerde kuduz aşısı da yapılmıyor hayvanlara, bizde insanlar kuduzdan ölüyor, yaşam koşulları bizim içinde hayvanlar içinde çok sert türkiyede, bunun dışında parazit ile mücadele sadece evcil hayvanınızı korumaz sizi de korur. zoonoz ihtimali hep var. kendinize dikkat edin.

Lizzie
Lizzie

563

Kesinlikle TC şartlarında yaptırılmalı. Yurtdışı bu konuda @Ketonmaya nın da bahsettiği gibi risk faktörü düşük. Ama türkiyede bu faktör yüksek risk almak gereksiz. Biz 3 ayda bir kendimiz yapıyoruz daha uyguna geliyor.

Minminik
Minminik

13978

kendi kedisine parazit yapamayan veterinerler olduğunu okudum başka bir platformda, hatta veteriner parazit yapmayın dersem müşteri beni topa koyar demiş, dışardan o kadar kolay parazit taşınmayacağını kedilerin sindirim sistemlerinin çok kuvvetli olduğundan bahsedilmiş, illa yapılacaksa 3-6 ay ara ile yapılmalı hatta yılda bir yapılabilir denmiş,kafam baya karıştı o yorumlardan sonra
çocuklara fazla zehir vererek böbreklerini mi yoruyoruz acaba

Patilicns
Patilicns

3221

Merhaba
Bizde aynı durumdan muzdaripiz herkes 3 ayda 1 yaptırırken yada 2 ayda 1 geçen gün gittiğimde veterinerimiz dış parazit uygulamasını geçen ay yapmasına rağmen bir daha yaptı her ay yapılmasını gerektiğini söyledi etkisi 1 aymış

Renklipati
Renklipati

140143

2 yaşına kadar 2 ayda bir duzenli yaptırdım, 1 yıldır da 3 ayda bir yaptırıyorum duzenli evden kesinlikle çıkmayan kedi fakat bizler çıkıyoruz sokaka ve geliyoruz o yüzden 3 ayda bir devam ediyoruz..

KimJeongguk
KimJeongguk

122045

3 ayda bir yapıyoruz biz düzenli olması şart parazit oluşmaması adına.

KedicikUzum
KedicikUzum

12607

Yaptırmalısınız, biz 2 ayda bir yaptırıyoruz.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 341 Görüntüleme
  • 11 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80971 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR