Ahşap Mama Kabı Mı Metal Mama Kabı Mı?

kimyonesra
kimyonesra

7237 Puan

Arkadaşlar aşağı bırakacağım görsellerdeki mama kaplarından hangisi daha sağlıklıdır? Kullanan veya bilgisi olan arkadaşlar yazabilirse çok memnun olurum iyi akşamlar


13 CEVAP

Balimlilac
Balimlilac

11271

Yükseltili mama kaplarından yemesi doğru değil denmiş. Aksine tam tersi kediler yüksek mama kaplarından yerlerse reflü ve bunun devamında gastrit ülser gibi hastalıklardan korunmuş olur. Ağzı midesinden yukarıda olmalıdır. Böylelikle mamayı kolay yutar ve sırtı ile boynundaki yük azalır.

simbakedi
simbakedi

136205

ben de @Balimlilac gibi biliyorum. bende sağdakiler gibi var. soldaki ahşap belki su döküldükçe kötüleşebilir bilmiyorum, diğerinin temizliği daha kolay. toz vs olduğunda çok azcık deterjanla ve bol suyla yıkıyorum ben direkt 2 dk sürmüyor.


para biriktiriyorum şu alttakilerden 2 tane almak için, seramik mama kabı çok daha sağlıklı.
https://www.t rendyol.com/stilinbu/seramik-kedi-ve-kopek-mama-su-kabi-yesil-fistik-yesili-p-152039630

Balimlilac
Balimlilac

11271

Seramik alabilirsiniz ama en sağlıklısı paslanmaz çelik kaplar. Seramik çatlarsa bakteri olur ama çelik kaplarda asla böyle bir sorun yaşamazsınız.

Balimlilac
Balimlilac

11271

Sakın ama sakın kedilerinizin mama kabında ahşap yada tahta kap kullanmayın. Çok tehlikeli. Çelik ise tam tersi dediğiniz hiçbir etkileşime girmez. Diğer metal kaplardan bahsetmiyorum. Çelikten bahsediyorum. Çelik aşınmaz ,çelik kesinlikle ısı dahi olsa reaksiyona girmez, metal tat bırakmaz, yiyeceğin tadını değiştirmez, besin maddelerini değiştirmez.

Ketonmanya
Ketonmanya

114500

Merhabalar.


Mama ve su kaplarının en çok sağlıklı olandan en az sağlıklı olana göre sıralaması şu şekildedir:


Porselen/seramik > Çelik > BPA'sız plastik > plastik


Seramik, cama göre daha kalın olduğundan hem kediler zor hareket ettiriyorlar hem de kırılma konusunda daha dayanıklı oluyor. Çelik kapların gerçekten %100 çelik olanlarından almadığınız sürece alaşım olanlarından almış olacaksınız, ki zamanla oksitlenmeler meydana geleceği için sık sık değiştirmeniz gerekecek. %100 çelik olanlar bütçeyi de zorluyor zaten. Çok uygun fiyata çelik olduğunu iddia eden bir ürün görürseniz de inanmayın, çelik ucuz bir malzeme değil çünkü. BPA'sız plastiği, mamayı muhafaza edeceğiniz saklama kaplarında belki tercih edebilirsiniz (ki cam kavanoz dururken pek tavsiye etmem) ama servis kabı olarak sadece mecbur kalınırsa geçici bir süreliğine kullanılabilir. Normal plastiği ise yorumlamak bile istemiyorum, koşarak uzaklaşılmalı. :)


Kedilerin yükseltili kaplardan mama yemeleri tabii ki de daha sağlıklı. Doğal duruş pozisyonlarını koruyarak yemiş oluyorlar bir kere en başta. Link paylaştığımda Petlebi, site isimlerini sansürlediği için bozuk çıkacağından paylaşmıyorum ama Google'a 'seramik mama su kabı seti' yazıp görsellere girerseniz başlarda metal ayaklı ikili porselen kap setlerini göreceksiniz. İşinize yarayan boyutlarda olanını sipariş edebilirsiniz. Ben uzunca bir süre bu setlerden kullanmıştım ve çok kullanışlı olduklarını deneyimlemiştim.


Bol patili günler dilerim. :)

theyusra
theyusra

16477

ikisi de sağlıklı durmuyor, kedilerin yükseltili kaplardan yemesi doğru değil

aycylmz
aycylmz

14295

Soldakine benzer bir mama kabı kullanıyoruz ama çizilmeler oluyor zamanla o da zararlı diyorlar, en iyisi cam veya seramik bence. Yüksek seramik mama kapları var onlara bakabilirsiniz.

Mmtklndr
Mmtklndr

123907

Biz bu mama kabından kullanıyoruz herhangi bir problem yaşamadık

Lizzie
Lizzie

563

https://www.********.com/hobimax/celik-kaseli-ahsap-batman-figurlu-kedi-mama-ve-su-kabi-p-52695759 Biz bundan kullanıyoruz şuan memnunuz ama evin bikaç farklı yerinde ayrıca cam kasede su koyuyoruz

bluemre
bluemre

271

Paslanmaz çelik gibi metaller bazen gıdalarla reaksiyona girerek gıdada metalik bir tat bırakabilir. Gıdanın tadını korumak tahta veya ahşap ile daha uygun olmakta. Metal, yiyeceklerin tadını değiştirebildiği gibi, yiyeceklerdeki besin maddelerini de dönüştürebilir. Kullandıktan hemen sonra ılık su altında durulamak, yumuşak bulaşık sabunu ile elde yıkamak, yumuşak bir sünger veya nazik bir bulaşık bezi kullanmak ve kalan yiyecek parçacıklarını temizlemek için fırçalamak faydalı. Suda 15 dakikadan fazla bekletmemek iyi olur. Temiz bir bulaşık bezi ile hemen kurulamalı. Kurumalarına izin vermez ve ıslak bir şekilde kaldırırsanız, ahşapta sıkışan su damlacıkları tamamen kurumaz ve zamanla ahşabın çatlamasına veya eğilmesine neden olabilir.

Realbadvroken
Realbadvroken

3611

Çelik kullanıyoruz çok memnunuz yüksek olması iyi

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 260 Görüntüleme
  • 13 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81873 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR